Як вибрати раковину на стільницю (на прикладі колекцій від Devit - Ovale, Quadra, Allround)

 

ЗМІСТ:

1. Який тип раковини обрати – підвісну, врізану чи накладну?

1.1. Підвісна раковина (настінна)

1.2. Врізана раковина

1.3. Раковина на стільницю (накладна)

2. Раковина на стільницю: як вибрати (на прикладі колекцій від  Devit -  Ovale, Quadra, Allround)

2.1. Раковина Devit Ovale

2.2. Раковина Devit Quadra

2.3. Раковина Devit Allround

 

Форма,розмір та матеріал виготовлення – універсальні параметри, які потрібно враховувати, обираючи сантехніку. Сучасні споживачі мають можливість обрати ще й колір будь-якого сантехнічного прибору - ванни, раковини або унітазу. 

На фото: раковина на стільницю Cersanit Moduo

В процесі вибору раковини у ванну кімнату актуальності набуває ще один параметр - спосіб установки сантехнічного прибору. Тобто будь-яка раковина, купити яку можна для ванної кімнати, належатиме до одного з трьох типів:

- підвісна;

- врізана;

- накладна.

1. Який тип раковини обрати – підвісну, врізану чи накладну?

Як вибрати раковину у ванну кімнату правильно?

По-перше, раковина – важливий елемент дизайну.

По-друге, важливо, щоб раковина не тільки ідеально вписувалась  до інтер’єру, але й була максимально зручною під час експлуатації.

По-третє, раковина має просто подобатися та радувати око.

Отже, підсумуємо: раковина, купити яку ви вирішили для власного інтер’єру, обов’язково має відповідати розмірам ванної кімнати, її призначенню, дизайнерському рішенню та особистим вподобанням. 

На фото: настінна раковина Devit Retro

1.1. Підвісна раковина (настінна)

З підвісними раковинами споживачі знайомі в давніх часів – це звична раковина, яка кріпиться до стіни.

Підвісні раковини гармонійно виглядають в інтер’єрах ванної кімнати, оформлених у будь-якому стилі – класичному або сучасному.

Передбачається, що встановити підвісну раковину можна на тумбу – в такому разі усі комунікації виявляються прихованими. Якщо вільне місце під раковиною залишити відкритим, елементами стиля будуть також змішувач та сифон, про дизайнерське рішення яких в даному випадку варто потурбуватися заздалегідь.

Сучасні виробники сантехніки пропонують широкий спектр розмірів чаші – від широких та середніх (ширина 45-80 см) до вузьких (ширина 30-40 см).

Метраж маленького сантехнічного приміщення не дозволить використання великої чаші, яка буде незручною й зруйнує візуальну гармонію. 

На фото: підвісна раковина Devit Small

В свою чергу, придбання вузької раковини – вимушене рішення, якщо для ванної кімнати відведено надто маленьку площу. А у гостьовій ванній кімнаті або санвузлі, де потреби у раковині обмежуються миттям рук, вузька чаша – найоптимальніше рішення.

1.2. Врізана раковина

Врізана раковина, купити яку можна для ванної кімнати, належатиме до одного з двох типів:

- раковина повністю врізається («топиться») у тумбу або стільницю (із встановленням знизу або зверху);

- раковина врізається у тумбу або стільницю тільки наполовину – передня частина залишається відкритою.

Врізана раковина – це ергономічна конструкція, тому ідеально підійде для ванної кімнати з обмеженою площею.

Підвісна та врізана раковини передбачають використання тумби під раковину, але для врізаної раковини наявність тумби є обов’язковою.

Врізана раковина підійде для ванної кімнати, оформленої у сучасному індустріальному стилі. 

На фото: врізана раковина Geberit Acanto

1.3. Раковина на стільницю (накладна)

Технічно врізана раковина, яка встановлюється на стільницю зверху, також має назву накладної. Краще запитати в менеджера, про який саме тип встановлення йдеться – врізаний або на стільницю.

Раковина на стільницю – це вибір естетів. Зустрічаються підвісні або врізані раковини, які виглядають як справжній витвір мистецтва, але раковина на стільницю завжди має витончену форму та ефектний вигляд.

До того ж, у разі встановлення на стільницю увагу привертає саме чаша. Змішувач тільки підкреслює стиль раковини.

На фото: раковина на стільницю Geberit VariForm

Вибір дизайнерського стиля для оформлення ванної кімнати впливає на вибір форми чаші:

- кругла раковина на стільницю із тонкими бортами пасує до класичних стилів;

- квадратна та прямокутна раковини на стільницю ефектно виглядатимусь в індустріальному, скандинавському або кантрі стилі.

2. Раковина на стільницю: як вибрати (на прикладі колекцій від  Devit - Ovale, Quadra, Allround)

Раковина на стільницю – елегантне рішення для ванної кімнати. Кругла раковина на стільницю походить з глибині сторіч. Перші умивальники, які могли дозволити собі люди із достатком, мали форму круглих чаш, які встановлювались на поверхню столу.

Існує низка порад, до яких варто прислухатися, щоб не помилитися під час вибору раковини на стільницю.

По-перше, спеціалісти радять подивитися вживу, як саме виглядає раковина на стільницю, купити яку ви вирішили. Порівняйте реальні розміри чаші із розмірами вашої ванної кімнати. Насправді раковина може виявитися більше або менше.

По-друге, варто звернути увагу на висоту стільниці + висоту раковини, якщо під стільницю заплановано встановити пральну машину. Важливо, щоб загальна висота не перевищувала 85-90 см, в іншому разі буде незручно користуватися раковиною. Зрозуміло, не йдеться про особливі випадки, коли раковиною користуватиметься людина із зростом вище середнього.

По-третє, зверніть увагу на догляд за поверхнями навколо раковини. Не варто встановлювати раковину на стільницю надто близько до стіни, тому що в цьому випадку виникне «мертва зона», доступ до якої ускладниться. Навколо чаші накопичуватиметься забруднення. 

На фото: раковина на стільницю Devit Ovale

Змішувач для раковини під стільницю – вибір, якому варто приділити особливу увагу. Виробники сантехніки пропонують раковини двох типів:

- із отвором для монтажу змішувача;

- без отвору для монтажу змішувача.

Що ж робити, якщо отвір для змішувача не передбачений? Змішувач встановлюється у стільницю або використовується модель для прихованого монтажу, яка встановлюється на стіну біля раковини. При цьому всі комунікації приховані у стіні, а ззовні знаходяться тільки важелі управління подачею води та гусак, крізь який ця подача здійснюється. Довжина гусака має відповідати відстані від змішувача до середини раковини. 

На фото: раковина на стільницю Devit Quadra

Раковина Devit – раковина, купити яку варто. В нашому магазині представлений широкий асортимент колекцій від італійського виробника -  Ovale, Quadra, Allround. Сьогодні деякі позиції запропоновані по акційних цінах.

2.1. Раковина Devit Ovale

Раковини Devit Ovale відрізняються різноманіттям овальних форм – класичний овал, «крапля», витягнутий овал (ширина 60 см).

Колекція зацікавить прихильників нетрадиційних для сантехнічних приборів кольорів – бежевий глянець у поєднанні із незвичною формою чаші виглядає дуже ефектно.

Відштовхуюче бруд покриття Extra Clean – інновація від торгівельної марки Devit. Для очищення керамічної сантехніки достатньо використовувати легкі засоби для чищення, а блиск та глянець зберігаються тривалий час.

В лінійці представлені раковини на стільницю із отвором для монтажу змішувача та без нього.

Сучасні технології дозволяють виробнику пропонувати на свою продукцію великий гарантійний термін – 300 місяців або 25 років. 

На фото: овальна раковина на стільницю Devit Ovale

2.2. Раковина Devit Quadra

Ідеальна геометрія форм закладена у назві колекції раковин Devit Quadra. В лінійці правильні квадратні та прямокутні форми чаш знаходяться поруч із модерном – неглибокими раковинами (висота 19 см) із такою ж геометрією, але зі округленими кутами та ледве помітними обрисами.

Легкі форми та матові поверхні ідеально пасують до сучасних міських стилів.

Виробник пропонує раковини із отвором для встановлення змішувача та без такого. Можна вибрати білу або чорну чашу. 

На фото: раковина на стільницю Devit Quadra

2.3. Раковина Devit Allround

Ідеальне коло – це магія досконалості та в той же час безкінечності. Досконала лінія замикається у кожній раковині з колекції Devit Allround.

Сучасні композитні матеріали дозволяють створювати сантехнічні вироби із тонкими стінками та надають їм легкості, яка візуально наближається до невагомості.

Білий, сірий та чорний – кольори раковин, представлені в лінійці.

Тільки в одній раковині Devit Allround передбачений отвір для встановлення змішувача. 

На фото: раковина на стільницю Devit Allround

Отже, підсумуємо: будь-яка раковина Devit, купити яку ви вирішите в нашому магазині plitka.kiev.ua, виглядатиме елегантно. До того ж підібрати раковину можна під будь-який стиль – класичний або сучасний.

Товари в колекції Acanto
Товари в колекції Allround
Товари в колекції Quadra
Товари в колекції VariForm