Ніжний персиковий – колір 2024 року від Pantone

 

ЗМІСТ:

1. Історія створення кольору 2024 року від Пантоне

2. Персиковий колір в інтер'єрі

3. Стилі інтер'єру з персиковим шиком

4. Ніжно-персиковий у ванній кімнаті

 

Інститут кольору Pantone був заснований у 1999 році. З того часу існує традиція наприкінці кожного року оголошувати важливий колір наступного року. І тепер щороку в одній із європейських столиць відбувається секретна зустріч, на якій і обирають переможця. Це робиться для того, щоб обрати важливість теми наступного етапу життя суспільства, залучаючи до цієї події дизайнерів та ентузіастів. Експерти намагаються якнайкраще зблизити галузі культури, тому за допомогою колористики прагнуть висловити нові віяння в масовій культурі. Колір року вибирається за багатьма критеріями, на нього можуть впливати різні напрями культури: соцмережі, тренди, нові технології, кіноіндустрія, розваги, дизайн, економічні та соціальні умови та багато іншого.

1. Історія створення кольору 2024 року від Пантоне

Наприкінці 2023 року Pantone заявив про лідера 2024. Їм проголошено 13-1023 Peach Fuzz – ніжнийперсиковий. Інститут кольору на своїй сторінці в Instagram так пише про головний колір 2024: «Це колір ніжного оксамитового персика. Його всеосяжний дух збагачує тіло, розум і серце». 13-1023 Peach Fuzz стане «подарунком для сприйняття органів чуття людини, що створить симбіоз між відчуттями смаку, зору, дотику та нюху». Співробітники Pantone говорять про те, що колір 2024 року стане «символом прагнення людства до єднання з іншими людьми».

Леатріс Айзман, креативний директор, окреслила в інтерв'ю, що її команда знайшла цей відтінок, який відтворить справжнє бажання людей до близькості. Тож колір 13-1023 «сяє теплом та сучасною елегантністю». «Він, посилюючи співчуття, пропонує теплі обійми, сприяючи зниженню тривоги у світі, яка стала прокляттям сучасного суспільства», — каже Леатріс.

«Колір 13-1023 Peach Fuzz показує абсолютно новий погляд на ніжність та м'якість. Пантон витонченості та чуттєвості 13-1023 наповнений персиковим відтінком серцевої доброти, що дарує ніжність і радість щирої турботи, спільності та співпраці», — вказується у супровідному описі цього дивовижного ніжного кольору.

2. Персиковий колір в інтер'єрі

Теплі відтінки червоного, жовтого та білого кольорів створюють персиковий колір, він нагадує стиглі оксамитові ароматні фрукти. Нещодавно він став окрасою і канвою сучасного інтер'єру. Теплий відтінок надає затишку, необхідну урбаністичній людині атмосферу спокою, де можна розслабитися після божевільного графіка робочого дня. Навіть психологи стверджують, що персиковий тон в інтер'єрі випромінює тепло і заспокоює, позитивно впливає на людину. Це не випадковість, наша підсвідомість асоціює його з ніжністю, витонченістю, тендітністю та елегантністю.

Ніжно-персиковий колір вдало підкреслить лінії меблів, створюватиме необхідний затишок у теплому світлі люстр та софітів. Великі приміщення його насищений відтінок візуально звузить, доповнивши атмосферу спокою.

Світло-персиковий колір – це вишукана та ніжна знахідка у будь-якому інтер'єрі. Відтінок стане ідеальним фоном для темних текстур дерева чи сірого металу, чи соковитої зелені. Ніжне поєднання персикового з білим чудово наповнить приміщення додатковим світлом та глибиною.

3. Стилі інтер'єру з персиковим шиком

Колір 13-1023 Peach Fuzz ідеально впишеться в різні стилі інтер'єру.

Ар-деко – персикові тони будуть чудовим полотном для заповнення приміщень хитромудрими вигинами позолочених дзеркал, вишуканих форм меблів, для чіткої геометрії люстр;

Класика – ніжний основний колір персика ідеально доповнить поєднання натуральної деревини із золотими вкрапленнями;

Марокканський або індійський (етнічний стиль) – натлі пастельного відтінку персика ще яскравіше заграють насичені тони жовто-золотого, бірюзового або смарагдово-зеленого кольорів. Тут сміливе поєднання вітається подвійно!

Прованс або кантрі – для них ніжний персик стане знахідкою у поєднанні зі світло-лавандовими або оливковими відтінками.

Шеббі-шик – білий чи ніжно-кремовий із персиковими відтінками розкриють романтичну натуру жіночого інтер'єру.

4. Ніжно-персиковий у ванній кімнаті

До дизайну ванної кімнати бажано підходити вдумливо та цілеспрямовано, виходячи з даних самого приміщення. Якщо ванна маленька, то плитка у світло-персиковому кольорі з білими перебивками візуально збільшить простір та створить рівновагу та спокій у приміщенні для водних процедур.

Варто спробувати у декоруванні різні види оздоблення з персиковим кольором.

Над умивальником та ванною стіною бажано виділити акцентними плямами. Тут можна використовувати панно із мозаїки або плитку, що створює 3-D візуалізацію. Простір стін, що залишився, краще зробити однотонним. Сьогодні в моді мінімальна видимість швів між керамікою, що досягається використанням великих розмірів плитки. Таким чином, нівелюється ефект дроблення простору. Якщо ви купили глянцеву плитку, то невеликий блиск допоможе візуально розширити площу приміщення.

Візуальні якорі обов'язково повинні бути в приміщенні. Дизайнери пропонують використовувати чистий білий колір, який буде вигідно домінувати на сантехніці, меблях для ванних кімнат та дверях.

Теплий персиковий відтінок ближче до бежевого часто переважає у класичному дизайні. У такому випадку варто купити плитку із класичним малюнком. При цьому шоколадний колір внести як додаток до білого.

Легкий «невагомий» персиковий колір стане чудовою заміною яскравим кольорам, коли в ідеальному просторі з'являться ноти спокою та дивовижного позитиву. Колір 2024 року не зможе набриднути, він тільки додасть ще одну модну тенденцію, гармонію та почуття захищеності в інтер'єр.