Порівняння підвісних унітазів Cersanit Cersania та Geberit Selnova

 

ЗМІСТ:

1. Підвісний унітаз: особливості системи

2. Підвісний унітаз: плюси та мінуси

3. Параметри, якими варто керуватися при покупці

4. Інсталяція у підвісному унітазі

5. Розмір підвісного унітаза

6. Вибір матеріалу чаші

7. Система зливу в унітаз під інсталяцію

8. Порівняння унітазів Cersanit Cersania та Geberit Selnova

9. Висновок

 

При оформленні ванної або санвузла часто виникає питання: який купити унітаз. Широкий вибір підлогових та підвісних унітазів ставить користувачів перед серйозним вибором. Про аналоги підлогових ми знаємо більше, оскільки на ринку України вони присутні довше, та й історія їх набагато давніша. Тому ми поговоримо про те, навіщо купити підвісний унітаз

1. Підвісний унітаз: особливості системи

Підвісний унітаз у продажу в Україні з'явився не так давно. А популярності набув за останніх 10 років. Поштовхом у розвитку стало поширення в інтер'єрі стилю мінімалізм. Під його завдання успішно підходить підвісний унітаз. З його допомогою у ванній кімнаті створюється ергономічність та легкість простору. Крім візуальних ефектів у приміщенні санвузла, якщо купити підвісний унітаз, досягається ідеальне поєднання зручності, функціональності та естетики. 

2. Підвісний унітаз: плюси та мінуси

Купити підвісний унітаз досить просто, але треба знати його позитивні та негативні сторони.

Плюси унітазу:

- економія простору;

- естетика, приміщення залишається у первозданному вигляді, не видно ніжок та комунікаційних систем, зливного бачка;

- підвісний унітаз спрощує збирання, зберігаючи чистоту в приміщенні;

- витрата води значно менша;

- зменшується шум, адже комунікації вбудовані.

Мінуси підвісного унітазу:

- комунікації приховані, доступ до них може бути проблематичним;

- купити підвісний унітаз дорожче ніж аналог на ніжці, так як у вартість увійде система інсталяції;

- унітаз під інсталяцію без фахівця не встановити, тому є витрати на монтаж. 

3. Параметри, якими варто керуватися при покупці

Підвісний унітаз за розмірами має стандарти. Виробники виготовляють унітази для того, щоб виріб у підвісному стані витримав навантаження до 400 кг. Погодьтеся, що людини з такою вагою практично немає. Тобто купити підвісний унітаз можуть люди з великою ваговою категорією, і конструкція не впаде під їх вагою.

Стандартна ширина інсталяції 50-60 см не залежить від типу конструкції. Розмір прихованого бачка підвісного унітаза впливає на ширину, а переважно ширина бачка - 50 см.

4. Інсталяція у підвісному унітазі

Підвісний унітаз складається із чаші, яка кріпиться до стіни. Підключення до каналізації та зливний бачок ховаються від очей користувача за дизайном оздоблення. Такі унітази встановлюються на підвісну систему інсталяції. Сама ж інсталяційна система складається з рами, яка тримає на собі всю вагу чаші та вагу людини, яка користуватиметься підвісним унітазом. Вона зроблена з металевого профілю та стане надійною опорою для унітаза. Головне у підвісній конструкції правильно її встановити. 

Підвісний унітаз має два різновиди інсталяцій:

 - рамна інсталяція складається з вертикальної рами з двома горизонтальними опорами та кріпиться до стіни та підлоги;

- блокова установка створена тільки для монтажу на стіну, тут унітаз кріпиться на носійну цегляну або бетонну стіну. Стіна має бути дуже міцною.

5. Розмір підвісного унітаза

Купити підвісний унітаз у маленьку ванну кімнату краще до 54 см. Досить поширений стандартний підвісний унітаз від 54 см до 60. Унітази більше мають розміри від 60 до 70 см.

6. Вибір матеріалу чаші

Унітаз під інсталяцію – це необхідний елемент, який завжди на видноті. Звідси й вимоги до чаші унітаза: гігієнічність, довговічність, естетичність, екологічність. У сучасному виробництві використовують два матеріали для унітазів – фарфорі фаянс:

- у фарфорі відсутня водопроникність та гігроскопічність. Він має високі показники стійкості до механічних пошкоджень. Цей матеріал не потребує спеціального покриття;

- фаянсовий виріб менш гладкий, виготовлений за технологією випалу під впливом менших температур. Тому його покривають спеціальною глазур'ю, досягаючи більшої гігієнічності. Фаянс дешевше за порцеляну, але він трохи поступається за своїми характеристиками.

Види чаш

Всі чаші унітазів повинні мати округлу або овальну форми, які зручні для змиву. В основному розрізняють такі: 

- лійкоподібна – крізь лійку в чаші продукти розпаду змиваються якісно та швидко;

- у тарілчастій чаші немає розбризкування, але поріг гігієнічності знижений;

- чаша з піддашком або нахилом добре видаляє забруднення, а за наявності спеціальної полички, прибирає сплеск;

- «антисплеск» видаляє різні бризки.

7. Система зливу в унітаз під інсталяцію

В унітаз під інсталяцію можна вибрати каскадну чи кругову систему зливу. Кругова система забезпечує подачу води по всьому периметру, таким чином створюючи повну гігієнічність виробу. 

У каскадному змиві подача води відбувається з одного боку, омиваючи частину чаші. 

Від конструкції унітаза залежить розподіл змиву на поверхні виробу. Унітаз може бути з обідком і без обідка. У виробі з обідком отвори для води розміщені всередині та, звичайно, бруд, який збирається в них, важко усувається. 

Конструкція без обідка в плані збирання та підтримання чистоти набагато простіше.

8. Порівняння унітазів Cersanit Cersania та Geberit Selnova

Дві компанії Cersanit та Geberit випускають товари для ванних кімнат.

Виробництво Cersanit розташоване на 10 заводах у різних країнах. Заводи обладнані сучасними технологіями. Cersanit намагається враховувати будь-які побажання клієнтів. Продукція компанії продається за приємними цінами.

Концерн Geberit став лідером у Європі у виробництві санітарно-гігієнічних предметів. Виробництва розташовані на 26 заводах у 50 країнах. Штаб-квартира знаходиться у Швейцарії. Якість, екологічність, інновації – ось основні посилання компанії.

Унітаз підвісний Cersanit Cersania SimpleOn з сидінням 

Унітаз підвісний із колекції Cersania має систему зливу на 3/5 л. Керамічна чаша зроблена за технологією SimpleOn, з меншим обідком. Це рішення допомагає підтримувати гігієну у швидкий спосіб. До комплекту входить антибактеріальне дюропластове сидіння з плавним опусканням.

Унітаз підвісний білий, вага 18 кг, висота – 36 см, ширина – 36 см, глибина – 52,5 см.

Гарантія від виробника дається на кераміку 10 років, на сидіння 2 роки

Без монтажного комплекту.

Унітаз підвісний Geberit Selnova Compact Rimfree без обідка 

Підвісний керамічний унітаз Geberit Selnova Compact має безобідкову чашу з технологією змиву Rimfree, злив лійкоподібний. Передбачено 4,5 л об'єму води для змиву. Скорочений виліт. Біла глянсова поверхня. Горизонтальний випуск води у стіні.

Розміри: ширина – 35,5 см, висота – 34, глибина – 48 см

Без кришки

Виробник: Швейцарія

Geberit дає гарантію на виріб 5 років

9. Висновок

Порівняння підвісних унітазів Cersanit та Geberit говорить про те, що як один, так і другий виробник має гарні пропозиції для використання своїх моделей підвісних унітазів у ванних кімнатах. Ергономічні стильні підвісні унітази з відмінними функціональними складовими стануть чудовими рішеннями для ваших ванних кімнат.

Товари в колекції Selnova