Навіщо в душовій лійці зміна режимів подачі води

 

ЗМІСТ:

1. Що таке душ ручний

2. Лійка для душу

3. Принцип роботи

4. Лійка для душу з аерацією

5. Ручний душ: фіксація

6. Який матеріал утримувача кращий

7. Порівняння лійок для душу (матеріал)

8. Лійка для ручного душу: режими води

9. Розмір не має значення

10. Ручний душ Devit

11. Ручний душ Hansgrohe

12. Порівняння лійок для душу з ТМ Kludi

У сучасному світі різні зручності та комфорт відіграють важливу роль для людини. Так при облаштуванні особистого простору ванної кімнати людина підбирає якісну сантехніку, привабливу плитку. Сьогодні перевага віддається душовим системам: можна швидко привести себе до ладу, прокинутися чи підготуватися до сну саме в душі. Але не часто люди замислюються про дрібниці. Адже багато залежить від різних гачків, шторок, тримачів для рушників і, звичайно, важливу роль відіграє ручний душ і лійка для ручного душу.

1. Що таке душ ручний

Ручний душ, як можна здогадатися з назви, тримається користувачем у руці на гнучкому шланзі при прийнятті душових процедур. Лійка ручного душу і вода, що подається в неї, розсіюваними струменями можуть легко змити пил, бруд і навіть втому. Ручний душ купити не складно, головне правильно вибрати ті завдання, для яких використовуватиметься цей предмет гігієни.

2. Лійка для душу

Вдалою заміною стаціонарної системи верхнього душу стала ергономічна та невагома лійка для ручного душу. Дійсно, лійка для душу легка у використанні як для приймання водних процедур всього тіла, так і для миття ділянки шкіри і для купання дітей, а, можливо, і домашнього вихованця. Лійка для ручного душу зараз дуже популярна у різних верств населення.

3. Принцип роботи

Лійка для душу оснащена дуже простим механізмом роботи. Вона має корпус, який кріпиться до шланга з подачею води, в основному круглий або овальний диск з отвором, що розділяє на струмені потоки води, що ллється зі шланга. Розсікач займає основне місце у лійці. У ньому є отвори, якими вода надходить назовні. В отвори можуть кріпитися гумові дюзи (так називають вкладки), які запобігають вапняному нальоту в отворах, а можуть мати простий вигляд.

4. Лійка для душу з аерацією

Екологія – важлива частина життя. Тому аератор, вбудований у багато моделей душових лійок, – тренд у світі сантехніки.

Лійка для душу, що має у своєму складі аератор, влаштована так, що вода, проникаючи крізь невеликі отвори, поєднується з молекулами H2O. Таким чином відбувається аерація води та її економія. До речі, виробники говорять про те, що з аерацією лійка для душу є дуже економічною. Вона заощаджує до 10 л води за одну процедуру.

5. Ручний душ: фіксація

Звичайно, покупка ручного душу не обмежується самою моделлю, треба купити фіксатор чи спеціальний утримувач. Вони зафіксують лійку. Вона зазвичай кріпиться до шланга і на стіну – це часте основне положення. А також може бути прикріплена до ванни або змішувача.

Щоб користувач почував себе комфортно, можна змінювати положення лійки – висоту чи нахил.

6. Який матеріал утримувача кращий

Комфортніше приймати душ із якісним тримачем. І краще купівля лійки з нержавіючим тримачем, ніж з пластиковим. Нержавіюча сталь прослужить довше і не поламається в найвідповідальніший момент.

7. Порівняння лійок для душу (матеріал)

Матеріал виготовлення лійки на 90% буде вирішальним фактором, від якого залежить час експлуатації та якість виробу:

а) пластик – найпопулярніший варіант лійки. Лійки із пластику легкі, комфортні в експлуатації, мають поважний вигляд. При падінні на дно ванни чи душового піддона не зіпсують сантехніку.

Недолік: пластик при використанні недовговічний, тому такі лійки доведеться часто міняти.

б) метал (мідь, сталь, латунь, бронза) міцний, зносостійкий. Лійки з металу якісні та довговічні. Також вишукані та красиві як декоративний елемент ванної кімнати.

Недолік: тяжкість виробу при падінні можуть виникнути серйозні пошкодження лійки або сантехніки.

8. Лійка для ручного душу: режими води

Душова лійка оснащена кількома режимами:

1) базовий – ідеальне співвідношення сили води та кількості струменів;

2) «м'який струмінь» – відкриття безлічі повітряних отворів дає ефект розслаблення;

3) «масаж» – збільшення напору води дає можливість впливати на тіло, створюючи своєрідний гідромасаж;

4) «туман» – найбільше розсіювання водних крапель, у якому створюється ефект туману;

5) «каскад» – вода подається з пульсацією та різною наповненістю струменів. Режим використовується для масування тіла або розмаїття води;

6) «монострум» – з лійки подається один струмінь під сильним тиском.

Режими водних струменів можна легко змінити, повертаючи диск розсіювання. В лійках може бути встановлена ​​кнопка для різних режимів води.

9. Розмір не має значення

Ручна лійка має бути зручною і функціональною, тому стандартні моделі невеликі (діаметр 6 - 8 см), їх легко тримати в руці протягом прийняття душу.

На українському ринку можна купити ручний душ з різними розмірами лійки. Плоскі та опуклі, круглі та овальні, квадратні та трикутні, що копіюють «тропічний душ» або водоспад –будь-які розміри та конфігурації – порівняння лійок для душу величезне. Є, до речі, лійки від дизайнерів у формі кільця чи лампи, чи навіть трубки від старого телефону… Все залежить від виробника.

10. Ручний душ Devit

Порівняння лійок для душу можна розпочати з ТМ Devit.

Наприклад, ручний душ Devit Art є дизайнерською ексклюзивною розробкою, виробляється в чорному кольорі, хромований, матовий, має всі базові функції. Він укомплектований тримачем із настінним монтажем.

Або ручний душ Devit Charlestone у формі старовинного телефону буде мати чудовий вигляд в інтер'єрі бароко чи рококо. Він зроблений з латуні у білому та золотому кольорах з базовою комплектацією струменя ручного душу.

Термін гарантії на ручні душі Devit 2 роки, країна бренду – Італія. Прекрасне поєднання якості та стилю!

11. Ручний душ Hansgrohe

У 1928 як альтернатива верхньому душу був створений ручний душ Hansgrohe. Розробка та інновація EcoSmart заощаджує до 60% використаної води, скорочуючи використання води до 9 л за хв.

Наприклад, ручний душ Hansgrohe Pulsify 24120000 створений у сучасному дизайні, у хромі, має базові функції плюс тип струменя PowderRain (активний туман). Лійка для душу має розмір круглого диска 105 мм.

Або ручний душ Hansgrohe Crometta 85 1jet Green має базові функції душових струменів, розмір душового диска 85 мм, у формі кола. Режим подачі води ощадливий, в нього вбудована функція EcoSmart.

Термін гарантії німецького виробника на душі – 5 років.

12. Порівняння лійок для душу з ТМ Kludi

Німецький виробник Kludi випускає багато сантехнічних позицій, серед них і ручні душі.

Наприклад, ручний душ Kludi Freshline має поліровану поверхню, в хромі, виготовляється із пластику круглої форми в розмірі 278 мм. У лійці є приховані базові функції душових струменів.

Або можна купити ручний душ Kludi Fizz, до складу якого входить лійка для ручного душу, що має трикутну форму і три типи струменя: бадьорий, м'який, масажний. Дана модель оснащена економною витратою води, системою швидкого очищення від вапняних відкладень, а також функцією видалення з лійки води, що залишилася.

У будь-якому разі, який душ і яку лійку купити – вибір за вами. Головне, щоб вам подобався виріб, щоб при прийнятті душових процедур ручний душ справлявся з поставленими завданнями на відмінно.

Товари в колекції ART
Товари в колекції Charlestone