На чому можна і на чому не варто економити під час ремонту у ванній?

 

ЗМІСТ:

1. Ремонт ванної кімнати: на чому можна зекономити?

1.1. Як зекономити на етапі складання плану ремонту?

1.2. Як зекономити на оздоблювальних матеріалах?

1.3. Як зекономити на сантехніці для ванної?

1.4. Меблі у ванну та аксесуари для ванної кімнати

2. Ремонт ванної кімнати: на чому не варто економити?

 

Вартість ремонту у ванній кімнаті може шокувати будь-яку людини, якщо тільки вона – не міліонер. Спеціалісти рекомендують не відмовлятися від планів, а зосередитись і скласти проект ремонту, який дозволить отримати ванну кімнату вашої мрії і в той же час зекономити.

1. Ремонт ванної кімнати: на чому можна зекономити?

Не варто діяти без плану, якщо йдеться про ремонтні роботи. Коли увесь процес розписаний по кроках, легше уникнути помилок.

Існують помилки, які легко виправляються. Наприклад, здати до магазину світильник, якщо виявилось, що насправді освітлювальний прилад зовсім не підходить для інтер’єру.

Ремонт ванної кімнати – приміщення зі специфічними умовами вимагає дотримання порад спеціалістів, але існують лазівки, які дозволяють зекономити на кожному етапі. Про них краще знати, навіть якщо планується винайняти для ремонту бригаду майстрів. Розібратися в усьому заздалегідь –гарний захист від підступу та випадкових помилок. 

На фото: іспанська плитка Alaplana Aspen в інтер’єрі ванної кімнати

1.1. Як зекономити на етапі складання плану ремонту?

Якщо мета – економія, тоді не варто планувати перестановку сантехніки. Нова схема проведення комунікацій вимагатиме підведення труб до ділянок, обраних для встановлення ванни, раковини або унітазу, а це дорого коштуватиме.

План ванної кімнати варто намалювати, враховуючи кожну дрібницю. Обміркуйте розташування дзеркальної шафи, пральної машини, бойлера та електричної сушарки для рушників. Якщо планується установка приладів, перерахованих вище, виникне потреба у проведенні електрики. Розрахувати кількість розеток заздалегідь дуже важливо, оскільки потім додати додаткове джерело електропостачання буде складно обладнати, не руйнуючи оздоблення. Краще одразу додати зайву розетку, аніж потім виявити, що чогось бракує. 

На фото: комплект сантехніки Kolo Modo

1.2. Як зекономити на оздоблювальних матеріалах?

Сьогодні під час вибору оздоблювальних матеріалів для ванної кімнати пріоритет спеціалістів – напільна та настінна плитка.

В асортименті нашого магазину plitka.kiev.ua представлені колекції керамічної плитки від провідних виробників – вітчизняних та європейських.

Зверніть увагу на сторінки каталогу, де запропонована плитка, ціни на яку нижчі, аніж на аналогічну продукцію з Європи.

З точки зору якості плитка для ванної від української фабрики Zeus Ceramica або Golden Tile не поступається зразкам європейського виробництва. До того ж співробітництво із європейськими майстрами дозволяє випускати на українських підприємствах високоякісну продукцію із декором, який гідний вважатися художнім. 

На фото: керамограніт Zeus Ceramica Briccole

Польська плитка для ванної від торгових марок Cerrad, Cersanit та Opoczno завдяки територіальній близькості та наявності філіалів польських підприємств в Україні продається за дуже демократичними цінами, які цілком може витримати бюджет українських споживачів.

Зокрема, подивіться в нашому каталозі плитки пропозиції зі знижками, які вас приємно здивують!

Критерії, яким має відповідати керамічна плитка для ванної, купити яку варто для оздоблення:

- зносостійкість;

- вологостійкість;

- покриття проти ковзання (для напільної плитки). 

На фото: настінна плитка Cersanit Glam

1.3. Як зекономити на сантехніці для ванної?

Під час придбання керамічної сантехніки завжди є вибір. Спеціалісти радять: якщо потрібно зекономити, купуйте бюджетну сантехніку.

Сучасна сантехніка дорожча й дешевша має високу якість. Спектр цін – великий та завжди можна підібрати потрібну модель за прийнятною ціною.

Сантехнічний фаянс практично такий самий білий і так само міцний, як і сантехнічний фарфор. Головне купувати продукцію від перевірених брендів, які турбуються про власну репутацію. І про те, щоб керамічні поверхні мали покриття, що відштовхує бруд.

Раковина у ванну, купити яку ви вирішите, коштуватиме не багато, але все одно буде якісною і гарною.

Стара чавунна ванна отримає друге життя, якщо її поверхню реставрувати за допомогою акрилового покриття.

Сьогодні в асортименті представлені ванни, раковини та унітази із широким діапазоном цін. 

На фото: акрилова ванна Cersanit Nano

1.4. Меблі у ванну та аксесуари для ванної кімнати

Ванна кімната для затишку повинна мати індивідуальні риси. Аксесуари для ванної кімнати – чудовий засіб для того, щоб надати приміщенню особливих прикмет.

Не варто поспішати і купувати аксесуари з однієї колекції. Не варто одразу ж витрачати великі гроші задля придбання мильниці та стакану для зубних щіток.

Купуйте аксесуари, які подобаються саме вам. Докупити дозатор для мила або тримач для туалетного паперу ніколи не пізно. Якийсь час звичайний стакан служитиме замість стилізованого стакану для щіток та зубної пасти.

Підібрати меблі у ванну кімнату можна також не одразу. Дайте собі час для накопичення грошей та визначення з вибором.

Підвісна раковина цілком може постояти без тумби – знову ж таки якийсь час. Або можна тимчасово використати тумбу, яка є в наявності. 

На фото: комплект Cersanit Moduo

2. Ремонт ванної кімнати: на чому не варто економити?

На чому не варто економити під час ремонту ванної кімнати? Є нюанси, які істотно вплинуть на «післяремонтне» благополуччя. Саме про них ми й поговоримо в цьому розділі.

По-перше, не варто економити на комунікаціях. Дешеві труби та підводки створять багато проблем протягом усього періоду експлуатації. До того ж проблеми із трубами у вашій ванній кімнаті призведуть до протікання на нижній поверх, якщо мова йде про багатоквартирний будинок.

По-друге, не варто економити на гідроізоляції. Плитка для ванної не буде порятунком в цьому випадку. Дехто перед ремонтом має впевненість у тому, що укладка плитки у ванній кімнаті позбавляє від потреби робити гідроізоляцію.

Плитка для ванної не витримає постійних перепадів температури, підвищеної вологості та накопичення конденсату, коли під нею знаходяться тільки бетон або цегла – матеріали із пористою структурою. Рано чи пізно під плиткою зявиться  пліснява, яка згодом вразить і поверхню через міжплиточні шви.

По-третє, плитка для ванної, купити яку ви вирішите, ще не все. Потрібно правильно вибрати клей для плитки та затірку для міжплиточних швів.

Керамічна плитка для ванної укладається за допомогою водостійкого клею із високою адгезією (проникненням у тіло плитки та поверхню, на яку здійснюється укладка).

Затірка на епоксидній основі ідеально підходить для ванної кімнати. 

На фото: керамограніт Golden Tile Imperial

По-четверте, не варто економити на запірній сантехніці. Змішувач для раковини та ванни краще від відомого бренду, який має гарну репутацію серед споживачів.

Дорогий змішувач для раковини або ванни окупиться повністю, а дешевий та безіменний швидко почне давати протікання, проблеми у роботі вентилів та картриджів.

В нашому магазині plitka.kiev.ua представлений широкий асортимент будь чого, в чому виникне потреба під час ремонту у ванній кімнаті:

- змішувач для раковини;

- змішувач для ванни;

- плитка для ванни;

- клей та затірка для міжплиточних швів,

- раковина;

- ванна

- унітаз

- меблі для ванної.

Наші менеджери завжди підкажуть та допоможуть зробити правильний вибір.

Товари в колекції Glam