Виставка Cersaie 2021: нові тренди у світі керамічної плитки

 

ЗМІСТ:

1. Виставка Cersaie 2021: модна хвиля від відомих брендів

2. Тенденції Cersaie 2021: світ керамічної плитки

2.1. Натуральний камінь в італійському стилі

2.2. Бетон у стилі «total look»: особливе натхнення

2.3. Фактура дерева: натуралістичність та елегантний стиль

 

1. Виставка Cersaie 2021: модна хвиля від відомих брендів

Міжнародна виставка керамічної плитки, аксесуарів та обладнання для ванних кімнат Cersaie щорічно проводиться в італійському місті Болонья.

За традицією час Cersaie – осінь. На захід відводиться лише 5 днів, які задають тон майбутнього року у світі модних інтер’єрів для ванної кімнати.

Представники галузі в усьому світі нетерпляче очікують на на відкриття виставки, щоб представити нові колекції та поділитися яскравими відкриттями у сфері технологій та дизайнерських рішень.

Пандемія призвела до того, що 2020 рік став винятковим, коли вперше за всю історію заходу «тиждень високої керамічної моди» відмінили. Саме тому виставка Cersaie 2021 була справді довгоочікуваною і пройшла у захоплюючій атмосфері. 

Яскравий сплеск вражень від нових трендів Cersaie 2021 за силою та енергією можна порівняти з великою хвилею, яка дарує бурхливі емоції любителям серфінга.

Замість енергії вітру, яка надає водяній глибі прискорення, - оригінальні ідеї інженерів та дизайнерів, а жага нового, накопичена за два тривалих роки пандемії, примусила піднятися модну хвилю на надзвичайно велику висоту.

Головні тенденції оформлення ванних кімнат та оздоблення керамічною плиткою у наступному, 2022 році закладаються саме в павільйонах 38 виставки Cersaie 2021.

Виробники представили більше як 1000 експозицій у 15 просторих павільйонах, де були зібрані тільки найсвіжіші та найактуальніші ідеї. 

2. Тенденції Cersaie 2021: світ керамічної плитки

Мінливість моди – не вигадка ідеологів дизайну, а реальність. Між модними тенденціями, заявленими у 2019 році, та трендами Cersaie 2021 немає майже нічого спільного.

Не втратили актуальності хіба що імітації мармуру різних кольорів на надтонкій плитці великого формату із полірованою поверхнею. Насичена текстура мармуру, що складається з острівків та химерних нерівних ліній, завжди виглядає грандіозно і не залишає жодного шансу на байдужість навіть досвідченим. 

Виставка Cersaie 2019 запропонувала споживачам велике розмаїття однотонної плитки дрібного формату із рельєфом та геометричним малюнком, а на десерт – рослинні та символічні орнаменти.

Шпалерна тема продовжилась і на виставці цього року, однак учасники Cersaie 2021 підійшли до дизайну із обережністю. Нові тренди виглядають простішими, тому що представлені імітаціями матеріалів природного походження. Дизайнери різних компаній дійшли згоди в одному - рішенні зробити акцент на натуралістичності у текстурі та кольорі. 

Дерево, камінь, мармур… І теракотовий колір в усьому багатоманітні відтінків. На виставці кольори землі не поступаються насиченому синьому кольору, але й затьмарити його не зміг. У сині тони пофарбований не тільки однотонний кахель, але й грандіозні імітації мармуру на великоформатній плитці. Фантасмагоричні візерунки з прожилок та острівків у синіх відтінках змінюють декоративні імітації бетону у синьому кольорі – фактури, для якої будь-яка кольорова палітра, окрім ахроматичної, вже фантазійна і виходить за межі. 

2.1. Натуральний камінь в італійському стилі

Монументальний камінь на виставці представлений легковажними імітаціями знаменитого італійського терраццо. Текстура із вкрапленнями з окатишів різного розміру не припиняє дивувати.

Дизайнери італійської компанії Mirage створили максимально реалістичні поверхні у стилі терацо. Великоформатна плитка Mirage Norr (у мм - 1200×1200×9 и 2780×1200×6) універсальна (напільна та настінна), за технологією виробництва – міцний та морозостійкий керамограніт, а за типом поверхні – матова, структурована. 

На початку тріумфу терацо спеціалісти рекомендували помірне використання фактури. Сьогодні жодних обмежень немає, окрім, хіба що, особистих побажань.

Натуралістичність передачі текстури каменя досягла такого рівня, що візуальних відмінностей просто немає. Запаморочлива схожість із природним каменем знаходиться на рівні стереокінематографу, коли здається, що потяг, що стрімко несеться білим полотном екрану, ось-ось тебе дожене в реальності. 

Колекція Blend від ABK Ceramica – ще одне підтвердження популярності терацо від відомого іспанського бренду. Імітація венеціанського терацо у поліхромному кольоровому рішенні на світло-сірому та чорному фоні, а також монохромний варіант з інтонуванням у межах світлої частини сірої палітри. 

Багато кольорів, в яких виконані дрібні фрагменти, дозволяють в інтер’єрі поєднати оздоблювальний матеріал із різною кольоровою палітрою – від білого та чорного до оранжевого та синього.

Наш магазин plitka.kiev.ua серед перших пропонує своїм клієнтам нову колекцію Mirage Norr та ABK Ceramica Blend від популярних європейських брендів! 

2.2. Бетон у стилі «total look»: особливе натхнення

Дизайнери італійської компанії Marca Corona шукали натхнення… у фактур смоли та бетону, коли працювали над колекцією Multiforme.

Керамограніт, пофарбований у масі, є ідеальним матеріалом для імітації бетонних поверхонь у стилі «total look», який пропонує створення монохромного інтер’єру. При цьому колір, фактура та форма мають велике значення. 

Кольори сірої палітри, природні для бетону, автори колекції доповнили елегантними відтінками зеленого.

Напільна плитка представлена у трьох форматах (у мм): 1200х1200, 600х1200, 800х800.

Настінна плитка виконана в одному форматі (мм): 800х400. 

Інтер’єр у стилі «total look» - це зібраний з ретельно відібраних деталей, суцільний та абсолютно завершений образ. До колекції входять декоративні деталі незвичайної форми чи з геометричними фігурами на поверхні. 

Іспанська колекція Carpenter від Argenta Ceramica – монохром, представлений п’ятьма симпатичними відтінками сірої палітри у чотирьох форматах (у мм) - 1200х600, 900х900, 900х600, 600х300. Інновація колекції – поверхня плитки із антибактеріальним ефектом, який знищує 99 % бактерій. Нова властивість буде корисною на кухні, у ванній кімнаті чи санвузлі. 

2.3. Фактура дерева: натуралістичність та елегантний стиль

Колекція Elisir Royal (у пер. з італ. – «королівський еліксир») – зразок тонкого італійського смаку від дизайнерів торгової марки Marca Corona.

Поверхня плитки нагадує промаслене дерево. Матові прожилки та сліди від сучків елегантно виглядають на напівматовому фоні, який ідеально підходить для гри світла та тіней. 

Пристрасть до класики – тенденція італійського дизайну. У колекції разом із базовою плиткою у форматі 1200х200 мм представлена декоративна плитка із імітацією традиційної укладки «ялинкою».

Текстура деревини преміальних порід ідеально виглядає в інтер’єрі будь-якого приміщення – від невеликої ванної кімнати до просторої вітальні. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua представлена керамічна плитка від провідних виробників із різноманітним декором. До 31 жовтня проводиться АКЦІЯ – знижка на меблі, сантехніку та аксесуари для ванної кімнати до 35 %!

Товари в колекції Norr