Класика може бути різною: порівняння аксесуарів для ванної кімнати Devit Charlestone та Langberger Classic

 

ЗМІСТ:

1. Класичні стилі: характерні риси

1.1. Античний стиль та його геометрія

1.2. Бароко, рококо та ампір

1.3. Французька та англійська класика в інтер’єрі

1.4. Канони класичного стиля

2. Порівняння аксесуарів для ванної Devit та Langberger у класичному стилі

2.1. Аксесуари для ванної Devit Charlestone

2.2. Аксесуари для ванної Langberger Classic

 

Сьогодні аксесуари для ванної кімнати – важлива категорія, яка входить до асортименту більшості провідних виробників сантехніки.

Якщо у планах купити аксесуари для ванної кімнати у сучасному стилі, ніяких проблем не виникне. Елегантні стакани для зубних щіток, дозатори для рідкого мила та щітки для унітазу на додаток, виконані в єдиному стилі із настінними полицями та тримачами рушників, будуть прикрасою для будь-якого інтер’єру.

Виробники пропонують керамічну сантехніку (раковини, унітази, біде та ванни), змішувачі та аксесуари для ванної купити з одної колекції. Досить часто дизайн розробляють знамениті метри, втілюючи у життя ідеї, які мають не тільки практичну, але й художню цінність. 

Для класичного інтер’єру аксесуари для ванної кімнати купити набагато складніше. На щастя, виробники не забувають про безсмертну класику та створюють чудові аксесуари для ванної кімнати у класичному стилі.

1. Класичні стилі: характерні риси

Латинське слово "classicus" перекладається як "еталон, на який потрібно рівнятися" або, інакше кажучи, "традиція, перевірена часом ".

Класика може бути різною. Витоки класичного стиля знаходяться в античній епосі, а сучасна класика – унікальна еклектика, яка поєднує у собі витончене та сучасне. Як русло ріки врешті решт об’єднується із морськими водами, так і класика в інтер’єрі в наші дні набула сучасний вигляд. 

1.1. Античний стиль та його геометрія

Античний стиль заснований на архітектурних традиціях тих часів. Насамперед, йдеться про ордерну систему – колонах, пілястрах, карнизах та арках із нішами.

Сувора симетрія, ідеальні пропорції, світлі тони, просторі та високі приміщення – основні риси античної класики в архітектурі та дизайні перейшли у спадок до італійського інтер’єру.

Фактура каменя – традиційне оздоблення в античному інтер’єрі. У сучасній ванній кімнаті, оформленої у класичному стилі, керамічна плитка під камінь – ідеальна заміна натурального оздоблювального матеріалу.

Арочні отвори у вхідній зоні та у анфіладах – наскрізних проходах через кімнату, ніші замість полиць прийшли до нас з античних часів, але як і раніше користуються великою популярністю. 

1.2. Бароко, рококо та ампір

Позолочені канделябри, пишний декор, мальовничі гобелени – розкіш, пов’язана із епохою бароко, яка породила стриманіший рококо та войовничий та суворий ампір.

Помпезність та химерність бароко поступово зникли. Рококо успадкував любов до мистецтва, але відмовився від надмірних розкошів та набув елегантних рис.

Легкий та природніший рококо став основою класики, що дійшла до нашого часу. Слово "рококо" походить від французького "rocaille" та означає красу скали або штучно створеного гроту.

З'являється асиметрія у композиції, виразний рослинний орнамент та інтимна атмосфера невеликих кімнат.

Ампір пов'язаний із імперією Наполеона Бонапарта. Симетрія, урочистість, розташування масивних меблів з цінних деревних порід та інших предметів інтер’єру по колу вздовж стін – основні риси ампіру. Бронзові або мармурові підсвічники, годинники із химерною основою, колекції холодної або вогнепальної зброї та античні статуї чітко вказують на стиль інтер’єру. 

1.3. Французька та англійська класика в інтер’єрі

Любов до мистецтва, гарні дорогі деталі, складні кольорові комбінації – ознаки французької класики.

Французький інтер’єр дуже чутливий до сучасності та її атрибутів.

Англійська класика охоплює чотири покоління англійських монархів: королеву Анну, королів Георга I та Георга II, королеву Вікторію. Шлях англійської класики - від бароко до англійського колоніального стиля, який нагадує спрощену класику.

Етнічний англійський стиль – це практичне та по домашньому затишне оформлення, стримане та благополучне.

Багато оздоблення деревом, м'яких меблів та простих орнаментів – клітинка, смужки, квіти та індійський огірок пейслі. 

1.4. Канони класичного стиля

Сувора симетрія – основа основ та обов’язково повинна бути присутньою у дизайні класичного інтер’єру.

Основна композиція будується навколо центральної вісі або центрального предмету – найвиразнішого та оригінального.

Арки та напіварки, інша геометрія традиційно використовується у класичному інтер’єру. Та, звичайно, камін.

Справжня класика не виносить ДСП, ДВП, МДФ або найкрутішого пластика. Прийнятною є лише дороге та якісне оздоблення з дерева або каменя.

Однак, керамічна плитка завдяки інноваційній технології цифрового друку так реалістично передає унікальний малюнок натурального оздоблення та виготовлена з натуральних природних матеріалів.

Плитка під дерево, камінь або мармур – ідеальне оздоблення для класичного інтер’єру. 

2. Порівняння аксесуарів для ванної Devit та Langberger у класичному стилі

Якщо ви вирішили купити аксесуари для ванної кімнати для класичного оформлення, варто звернути увагу на асортимент італійської компанії Devit та німецької – Langberger.

Порівняння аксесуарів для ванної у класичному стилі від двох виробників, які очолюють рейтинги сантехнічного ринку, навряд чи визначить переможця. 

2.1. Аксесуари для ванної Devit Charlestone

Італійські дизайнери створили аксесуари для ванної Devit Charlestone, які є частиною колекції. Стильне класичне рішення полягає в неоднорідно пофарбованих, бронзових поверхнях металевих деталей та молочній – керамічних.

Виробнику визначає стиль колекції Devit Charlestone як бароко або рококо. Химерність форм та ліній у поєднанні із металом, злегка вкритим патиною, справляє сильне враження. 

Інтер’єр маленької ванної кімнати не варто перевантажувати аксесуарами. Достатньо буде тільки найнеобхідніших предметів.

Якщо аксесуари для ванної Devit купити для великого приміщення, колекція розкриється повністю та допоможе створити у ванній кімнаті оазис витонченості та краси. 

Серед аксесуарів для ванної кімнати Devit Charlestone можна знайти:

- склянку із тримачем;

- дозатор рідкого мила;

- настінний гачок;

- прямий тримач для рушників;

- поворотний тримач для  рушників (подвійний);

- тримач для рушників кільце;

- мильницю;

- щітку для унітазу;

-  тримач для туалетного паперу.

До колекції Devit Charlestone окрім аксесуарів входить керамічна сантехніка (ванни, раковини, унітази та біде) та змішувачі. Саме в цьому полягає перевага класичної колекції від італійських дизайнерів. 

2.2. Аксесуари для ванної Langberger Classic

Купити аксесуари для ванної кімнати із класичним шармом від німецької торгівельної марки означає придбання вишуканих за стилем та якісних предметів.

Компанія займається виключно виробництвом аксесуарів для ванної кімнати, тому продукція Langberger відрізняється обміркованим підходом до кожної деталі та високою функціональністю.

Квінтесенція колекції – лаконічна класика, розкіш якої підкреслюють кристали Swarovski, які прикрашають кожний предмет. 

Настільні та напільні аксесуари наділені вологостійким та м'яким дном, яке не ковзатиме на мокрих поверхнях та точно не залишить подряпин. 

Виробник використовує технологію знімного кріплення аксесуарів Lift&Clean, яка дозволяє не звертатися до професіоналу закріпити полицю, дозатор, склянка, мильницю або тримач паперу підвісний на стіні. Якщо виникне необхідність, так само легко здійснюється й демонтаж. 

Якщо ви вирішили аксесуари для ванної Langberger купити для власної ванни – жаліти про придбання ніколи не доведеться. 

Купити аксесуари для ванної кімнати у широкому асортименті можна у нашому магазині plitka.kiev.ua.

Товари в колекції Charlestone