Як вибрати плитку на кухню (Частина 2)

 Підбираючи плитку для кухні, перш за все потрібно уважно поставитися до її характеристик, що безпосередньо впливає на практичне використання у приміщенні з певними умовами.

 Для кухні, де гарячі випаровування від каструль та сковорідок, підвищена вологість, жирна кіптява постійно впливають на усі поверхні, потрібно вибирати керамічну плитку з відповідними характеристиками. Поверхні повинні бути стійкими до ударів, легко очищуватися та не ковзати.

 Напільна та настінна плитка відрізняються між собою за габаритами, товщиною та дизайном. Колекції керамічної плитки для підлоги повинні мати високу зносостійкість, оскільки в кухонному приміщенні серйозне навантаження на підлогу.

 Значення мають міцність, водонепроникність, стійкість до ударів та хімічних речовин. Якщо плитка на підлогу має темне натуральне забарвлення  з імітацією різних матеріалів, тоді стіни, як правило, будуть фоном для меблів у світлих нейтральних відтінках.

 Серед колекцій кахлю для стін є варіанти для особливого місця на кухні - фартуха. Зона стіни між робочими столами з плитою, мийкою та настінними шафками. Кахель піддаватиметься впливу жирних випарів, температури, його доведеться чистити за допомогою побутової хімії.

 До покриття на фартуху висуваються особливі вимоги і необхідно підбирати варіанти з певними характеристиками. Такі ж вимоги висуваються й до затірки для швів у цій проблемній зоні.

 На фото плитка для кухні Golden Tile Karelia

Дизайн кухонної плитки для підлоги

Настінна та напільна плитка виконує функцію зонування, виділяючи певну зону. Навіть підлога на кухні може бути поділена на зони за допомогою плитки з різним декором або форматом. Наприклад, місце обіднього столу виділяється орнаментом або модулями з малюнками.

 Цікава орнаментальна колекція від іспанського бренду Baldocer Oldie з високою варіативністю кольорів. Більш суворий орнамент у традиційному мавританському стилі з колекції того самого бренду Adele створена спеціально для різноманітності підлоги. Робоча зона може бути оздоблена різними кольорами із застосуванням фризів.

 Вибір напільної плитки в інтернет-магазині Plitka.kiev.ua достатньо великий та багатоманітний. Широкий асортимент колекцій від різних світових брендів, в тому числі й вітчизняних, дозволяє знайти ту плитку, яка підійде під дизайн вашої кухні.

 Кухня завжди асоціювалось із традиційними приміщеннями, де готували їжу. Підлога на таких кухнях була природним, міцним та стійким до жару, вологи та падіння важких предметів. Зазвичай укладали міцну, надійну та довговічну підлогу.

 Деякі з таких напільних покриттів збереглися до теперішнього часу. Натуральний камінь, мармур, граніт, сланець, цегла, теракота та дуб длч підлоги користувалися підвищеним попитом.

 Сьогодні мало хто викладає натуральні камені або дерево на кухні. Вирішальну роль грає кахельна плитка, яка за властивостями підходить для приміщення з підвищеною вологістю та перепадом температур.

 На фото плитка для кухні Golden Tile Vesta

 Керамічна плитка та керамограніт для підлоги під натуральні матеріали в нашому інтернет-магазині представлені з імітаціями різних порід мармуру, природних каменів та дерева.

 Наприклад, колекція Karelia від українського бренду Golden Tile імітує текстуру світлого буку та темної деревини венге. А керамограніт з напільної колекції Vesta створено під текстуру зістареної деревини та нагадує ламінат.

 Якщо вам подобаються інтер’єри у стилі кантрі, тоді імітація під дерево - один з можливих варіантів на підлогу. В кантрі-інтер’єрах багато деревини різних порід, теплих текстур, кованих та плетених предметів.

 Підбираючи колекцію на підлогу варто враховувати загальну кольорову гамму. Підійдуть також варіанти з імітацією натурального каменя, наприклад, як напільна колекція Australian, Camelot, Jordan від відомого іспанського бренду APE Ceramica, на поверхні якої відтворена текстура натурального каменя у різному забарвленні та з візерунками природних прожилок.

 Іспанський бренд створює колекції під мармур, які представлені плиткою Onice Persa, Motive, Impero великого формату 600×600×8 мм. Імітації дорогих порід каменя настільки детально опрацьовані, що не викликає сумнівів у тому, що це справжня мармурова підлога.

 Якщо ви надаєте перевагу класичному варіанту інтер’єру кухонного приміщення? Можливо, у середземноморському стилі під іспанську або італійську фазенду? Тоді керамічна плитка з імітацією мармуру у бежевих та кремових тонах – саме той елемент дизайну, який перетворить вашу кухню на респектабельне приміщення.

 Дуже цікаво виглядають колекції під мозаїку для підлоги. Колоритні килимові фрагменти урізноманітнять дизайн приміщення. Зверніть увагу на колекції Le Gemme та Cotto Classico від української фабрики Zeus Ceramica у теплих бежевих тонах та кольорі, схожому на теракоту або Тімбер від польської компанії Opoczno у кремовому тоні та форматі 333×333×8 мм.

 Керамічна плитка з кожної колекції має характеристики, які відповідають умовам приміщення та створені для прикраси підлоги.

 На фото плитка для кухні APE Ceramica Camelot

Плитка для кухонного фартуха

Настінна керамічна плитка для зони стіни між кухонними шафками та робочими столами, де розташовується плитка, мийка та кухонні прилади, - найкращий варіант. Гаряча пара, бризки жиру та води – причина, з якої поверхня стіни вимагає захисту.

 Характеристики настінної плитки, призначеної для цієї проблемної зони, повинні відповідати вимогам захисту поверхні стіни у робочих умовах. А значить, вона повинна бути вологозахищеною, стійкою до жирів, перепадів температур, фарбників та агресивних засобів побутової хімії, термостійкою – не боятися високих температур від пару та гарячого повітря.

 Важливою якістю кахлю для кухонного фартуха – стійкість до ударів. Господарка може випадково вдарити посудом об поверхню фартуха, тому матеріали для фартуха зазвичай підбираються міцні, рівні та гладкі, щоб жир не в'їдався у поверхню. Не в останню чергу у підборі плитки варто виходити зі стильових особливостей оформлення.

 Подібні вимоги висуваються й до затірок для швів у зоні фартуха. Спеціалісти рекомендують застосовувати двокомпонентні затірки, які дають додатковий захист. Колір затірок зазвичай підбирається під палітру плитки, але це залежить від дизайну та композиції.

 Іноді колір затірки для швів контрастує із кольоровою тональністю плитки. Вибір кольорів затірок для швів представлений в інтернет-магазині Plitka.kiev.ua у розділі Будівельна хімія / Затірки. Спосіб використання вказаний на упаковках.

Підбираємо дизайн кухонної плитки для фартуха

Стиль фартуха може бути різним та підкоряється лише загальному оформленню кухонного приміщення. Найчастіше це рівний глянсовий кахель різної форми та формату. Квадратна плитка, наприклад, з колекції Montana польського бренду Opoczno, викладається різними способами. Цікаві композиції у шаховому порядку, ромбами або зі зміщенням квадратів.

 Дизайн підбирається індивідуально. Можливі однотонні композиції, із контрастно підібраним пояском, а також різнокольорові моделі, викладені у певному порядку. Наприклад, дуже цікаві компоновки у морському стилі з малюнками підводного світу з колекції Agat від українського бренду Golden Tile.

 У колекції French Touch від компанії Opoczno чудово представлені фризи із фотографіями. Така плитка підійде для тих, кому до вподоби мінімалізм та неординарність.

 Настінна мозаїка - один з практичних матеріалів для фартуха. Міцний, гарний матеріал, який має багате забарвлення на будь-який смак. Недолік мозаїки пов'язаний з укладкою: під неї потрібно ідеально вирівнювати стіну та ретельно затирати шви, які можуть забруднюватися жиром та пилом.

 Для укладки мозаїки потрібно мати досвід та навички. Мозаїка з колекцій китайського виробника Better-Мозаїка, або Le Gemme та Mood Wood від українського бренду Zeus Ceramica представлені в інтернет-магазині Plitka.kiev.ua та призначені саме для укладки у зоні фартуха під різні стилі – від мінімалізму до кантрі.

 Читайте попередню частину