Ванні кімнати світу

 Результатом впливу національних традицій на стильові особливості дизайну інтер’єрів є неповторна атмосфера у приміщенні.

Ванна кімната – простір, оформлення якого тільки на перший погляд здається простим. Стандартний набір сантехнічного обладнання, меблів, аксесуарів ще не означає, що всі ванні кімнати однакові. 

Мода мінлива, а класика вічна. Більшість національних європейських стилів походять від класики.

Практика доводить, що стильові відмінності в оформленні та національний колорит – це неперевершене поєднання. 

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Головний атрибут ванної кімнати – сама ванна:

  • чавунні ванни;
  • акрилові ванни;
  • сталеві ванни;
  • пластикові ванни;
  • мармурові ванни;
  • ванни зі штучного каменя;
  • полістиролові ванни.

Кожна ванна обов’язково знайде інтер’єр, близький за стилем, та стане тут справжньою царицею.

Англійський класичний стиль

Англійські культурні традиції різних періодів вдало сусідить у сучасному інтер’єрі. Популярним є змішування стилів – класичний, колоніальний, сільський. 

У ванній кімнаті не повинно бути зайвих предметів та багатого декору - тільки старовинні дерев'яні меблі та кахель, скромні пейзажі та гравюри.

Кремовий та білий – англійське поєднання кольорів. 

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Клітинка – національний шотландський орнамент, який спеціалісти називають тартан. Керамічна плитка, текстиль у двокольорову клітинку вказують на шотландську нотку в оздобленні.

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Чорно-білий кахель, викладений у шаховому порядку – прикраса для підлоги в англійській ванній. Англійці завжди цінили порядок та інтелект – шахи ж поєднують в собі й те, й інше.

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Сьогодні вініл та поліуретан допоможуть прикрасити стелю ліпниною. 

Окремо розташована чавунна ванна завершить інсталяцію.

Скільки коштують чавунні ванни?

Придбати чавунну ванну недорого можна в нашому магазині.

Душа класичного стиля – Франція

Французька ванна завжди виглядає елегантно. 

Раковина в ванній обов’язково встановлюється на стільницю, яка скоріше схожа на витончений стіл з різними класичними ніжками. 

Стільниця може бути з каменя або дерева. Сучасні матеріали не використовуються. Пластик або метал зруйнують дизайнерський задум. 

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Раковина з квітковим візерунком в стилі старовинного ситцю, з каменя або звичайна – з сантехнічного фаянсу або фарфору, - головне, щоб вона не мала гострих кутів.

Вибір змішувача для французької ванної потребуватиме часу. Підійде варіант на два вентилі з чудакуватим носиком та керамічними елементами у конструкції.

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Яскравих акцентів та контрастів у французькій ванній бути не повинно. Білий, бежевий, ванільний або лавандовий – ідеальні відтінки, які гармонійно поєднуються один з одним.

Напільна плитка для ванної повинна містити імітацію дорогих матеріалів та виглядати розкішно. Традиційно використовується керамограніт для підлоги з імітацією паркетної дошки. 

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Плитка для ванної може бути простою, як і оформлення. Незмінним залишається тільки витонченість стилю. Однотонна плитка, орнамент в стилі patchwork – все повинно бути витриманим в жовто-блакитній палітрі. Потертості та благородна патина вітається!

Чавунні ванни ідеально підходять для довільного розташування. Встановлена на левових ніжках, білосніжна або пофарбована, проста та недорога ванна – незмінний атрибут французького інтер’єру.

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Залишилось додати композицію кришталевою люстрою, дзеркалом у багеті та парою картин. 

Благородне сердце європейської класики – Іспанія

Яскравий глянсовий кахель завжди знайде застосування в інтер’єрі іспанської ванної кімнати. Популярні насичені кольори – теракотовий, оливковий, гірчичний, кораловий, синій.

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Що таке ректифікована плитка? Керамічний матеріал, який пройшов обрізку та може укладатися з мінімальним швом.

Ректифікована плитка використовується для створення монолітних поверхонь, що актуально, якщо мова йде про натуральний камінь.

В просторому приміщенні камін з живим вогнем підкреслить національний іспанський колорит.

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Багато оздоблення під камінь, виробів зі скла, кування та дерева – таке поєднання є відмінною рисою стилю. 

В іспанській ванній популярні вбудовані ванни на п'єдесталі, облицьованому керамічною плиткою – під камінь, під дерево, мозаїку з дрібних фрагментів. 

Іспанська плитка для ванної від провідних виробників в асортименті представлена в нашому магазині.

Наліт античної старовини - Італія

Італійський стиль – це суміш суворих романського та готичного стилів з химерними бароко та рококо. 

Однак італійське оформлення не буває химерним. Єдина розкіш –оздоблення під мармур, венеціанська штукатурка, сюжетні панно з мозаїки. Ніякого глянцю, як в іспанській ванній. 

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Легка патина, для імітації якої на пофарбовані деталі наносять шар воску.

Ковані елементи, масивні дерев'яні меблі, зістарений камінь в оздобленні можуть знаходитись по сусідству з акриловою ванною, встановленою на п’єдестал, та навіть душовою кабіною.

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Популярні кольори – бліді відтінки жовтого, рожевого та бежевого кольорів.

Точкове підсвічування, раковина з підвісною тумбою, раковина прямокутна, пласкі фасади – атрибути сучасності, які вдало впишуться до італійського інтер’єру за умови дотримання гамми кольорів та наявності традиційних елементів.

Сучасна американська класика

Вважається, що англійський класичний стиль мав вирішальний вплив на формування американського стиля в дизайні інтер’єрів.

Америка пережила іспанську, італійську, німецьку та навіть нідерландську експансію, тому важко стверджувати, який саме вплив виявився сильнішим.

Епатаж у голлівудському стилі та яскраві кольорові акценти – тільки один бік американського стиля.

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Американська ванна – це стриманість палітри кольорів у поєднанні зі змішуванням фактур – мармуру та дерева, матової та глянсової поверхонь, класичних форм з сучасними.

Навіть якщо переважає класика, відкриті комунікації та цегляна кладка в американському інтер’єрі ванної кімнати не видаються зайвими.

Врешті решт, стилем американського походження можна назвати тільки лофт.

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Піддон в душову з душовою шторкою на фоні цегляної кладки –аутентичне американське оформлення. Нічого не завадить розмістити поруч розкішні предмети в класичному стилі. 

Де купити піддон для душової кабіни?

Широкий асортимент піддонів для душу пропонує наш інтернет-магазин.

Створюємо інтер'єр ванної кімнати

Кутова раковина у ванну кімнату, підвісний унітаз та підвісне біде, сучасна хромована рушникосушарка – звичні атрибути американської ванної.