Ванна кімната у стилі модерн: особливості вибору плитки та сантехніки

 Стиль модерн був сучасним для французів XIX сторіччя і користується популярністю в наші дні. Безперечно, все завдяки виробництву нових оздоблювальних матеріалів, модної сантехніки, предметів меблів та декоративних елементів. Модерн неминуче змінюється, але головні тенденції залишаються незмінними та не залежать від часу.

ванная комната в стиле модерн

Будь-який інтер’єр, оформлений у стилі модерн, просочений аристократичним духом з присмаком романтизму та символізму. У приміщенні панує неперевершена атмосфера тепла та затишку. Насиченість природних відтінків, витончені лінії, плавні форми та рослинні мотиви надихають.

 Стиль – чарівний та вишуканий, але водночас легкий, химерний та живий, адже поєднання різних матеріалів переслідує лише одну мету – досягнення повної гармонії. Дизайнери доводять, що модерн – саме той стиль, який доводить, що це можливо.

 Вибір плитки у стилі модерн

 Як прикрасити стіни звивистими орнаментами, досягти плавності кожної лінії та розкошів, але не перетнути межу, не перевантажити приміщення яскравими, але несумісними предметами? Стиль модерн прагне передати саме таке вміння.

Модерну притаманний вияв максимального потенціалу фактури та пластичних можливостей будь-якого матеріалу. Довести цю здатність узялися польські дизайнери компанії Cersanit, створивши колекцію Jaklin.

Керамічна плитка від польських майстрів підкреслить прагнення власника приміщення до романтичного напрямку дизайну. Витончені лінії, поєднання відтінків світлих та темних відтінків коричневого кольору наповнює приміщення динамікою та водночас навіює природне натхнення, що виявляється у її віковічному прояві та яскравому виконанні.

коллекция Cersanit Jaklin

 Керамічна плитка Bestile Ribassos імітує кладку з натурального каменя, яка досить поширена в інтер’єрах, оформлених у стилі модерн. Гнучкі форми та м’яко вигнуті лінії є ознакою цього дизайнерського напрямку. В інтер’єрі у стилі модерн гармонійно виглядають абсолютно різні матеріали - метал та камінь, дерево та скло, текстиль та художній розпис.

 Кольори здебільшого приглушені, виглядають м’яко та спокійно. Здебільшого відтінки мають природне походження та додають до інтер’єру романтичний настрій.

 Елегантна колекція керамічної плитки Vintage від іспанської компанії APE Ceramica містить чарівні панно та різноманітний декор з квітковим орнаментом, виконаним у старовинному стилі. Неперевершену красу кахлю підкреслює колекція Mapisa Stariy Arbat – якісна та приваблива.

коллекция Bestile Ribassos

 Матеріали, що використовують в інтер’єрі у стилі модерн, - дерево преміальних порід, з виразними візерунками, теплі та не позбавлені простої естетики та тепла.

 Звернути увагу варто на настінну плитку Timber Oak, на поверхні якої правдоподібно відтворена текстура натурального дерева. Саме у ванній кімнаті, наповненій енергією та спокоєм природних матеріалів, легко розслабитися та знати стрес після напруженого дня.

 Загальне враження змінить душова кабіна з колекції Devit Sheffield, її золотавий візерунок на прозорому склі та гіпнотичний блиск. Душова кабіна наче відлуння нового дня додає інтер’єру виразності. Виглядаючи надто сучасно, але за дизайном відповідаючи класичним традиціям, конструкція є парадоксом, що натякає на сучасність.

 Досить бездоганно в неокласичному інтер’єрі виглядатиме раковина Amadea від німецької компанії Villeroy & Boch. Чарівна чаша притягне увагу бездоганним білим кольором, формами, що позбавлені кутів, та виразним дизайном.

 Стиль модерн як напрямок викликає симпатіє в усьому світі. Не має значення, яке за розміром та призначення приміщення планується оформити в стилі модерн. Чарівні квітки, ніжний орнамент, приємні пастельні відтінки, вигнути химерним чином лінії меблевих фасадів, форми, запозичені у природи – кожний з атрибутів модерну чудово виглядає у житлових приміщеннях, ванних кімнатах, вітальнях та холах, виставкових залах та офісах.

 Сантехніка для ванної кімнати у стилі модерн

 У ванній кімнаті стиль модерн легко виявити за формами сантехніки – витончена з лініями, що нагадують хвилястий локон волосся або тонке стебло рослини. Сріблястий німецький Montreux від ТМ Axor або чарівний NewSagaвід фінського бренду Oras відмінно пасуватимуть до неокласичного інтер’єру у стилі модерн.

 Не дивлячись на надлишок сентиментальності, модерн визнають практичним та функціональним, сучасним та стильним, багатим та елегантний. В схожому стилі все частіше оформлюють своє житло молоді та активні люди, що мають гарний смак та знаються на моді.

 Вміння відпочивати та створювати обстановку, що сприяє розслабленню – вміння, якого слід навчитися. Почати можна з оформлення інтер’єру у стилі модерн, відводячи під незвичайний дизайн хоча б одне приміщення у приватному будинку або офісі. Варто лише спробувати, щоб зрозуміти – оригінальний напрямок у мистецтві створення інтер’єрів примусить закохатися у нього, зачарує та візьме у полон.