Ванна в стилі мінімалізм

Чи можливо простежити витоки мінімалізму в інтер’єрі?

Чи правда, що мінімалізм – породження конструктивізму, який виник у післявоєнні роки? 

Функціональність та комфорт відрізняють винайдені в ті часи моделі меблів та освітлювальних приладів. Мода на знамениті скандинавські меблі все ще не проходить, а мінімалізм – один зі стилів, в якому вони активно використовуються.

Конструктивізм повністю позбавлений м'яких ліній та відтінків та віддає перевагу надто помітними кольорами або монохромну гамму кольорів. Функціональність – єдиний пріоритет.

 Ванна в стилі мінімалізм

Ванна кімната в стилі конструктивізм

 

Мінімалізм - характерні риси

Мінімалізм – більш витончений та комфортний напрямок, в рамках якого прийнятні романтичні мотиви.

Бачити сакральний зміст у вільному просторі – давня східна традиція. Можливо, східні мудреці здатні угледіти щось особливе в порожніх, не зайнятих меблями та іншими предметами інтер’єру місцях, але на сході прийнято залишати багато вільної території. 

Краса порожнечі – відчуття, яке виникає як результат сприйняття оточуючого простору. На сході обожнюють річки, гори, рослин та тварин, тому природний мотив знаходиться у витоків мінімалізму в мистецтві дизайну. В порожньому просторі розміщують морську гальку або кімнатні рослини.

Східні мотиви збагачують мінімалізм як стиль інтер’єру. Картини, на яких зображена квітуча сакура, квіткове панно на стіні компенсують лаконічність оформлення.

Ванна в стилі мінімалізм

Східний мотив в інтер’єрі ванної кімнати

 

Мінімалізм актуальний для невеликих приміщень, в яких важливо вивільнити максимум простору.

Здається, що може бути простішим?

Однак, оформити в стилі мінімалізму ванну кімнату в типовій квартирі – це випробування на дизайнерську майстерність. Не відвоювати зайвий простір, а створити стильний інтер’єр, наповнений життям та особливою естетикою.

Основні інструменти мінімалізму – палітра кольорів, багато світла, прості форми, абсолютний порядок.

Існує думка, що в мінімалістській ванній переважають:

  • дрібні аксесуари
  • відкриті полки
  • відсутність закритих шаф
  • монотонна плитка.

Це помилковий підхід, хоча, на перший погляд здається, що кожен з перерахованих елементів свідчить про лаконічність. 

В назві стиля відображена його концепція – відсутність великої кількості предметів, а ті, що використовуються, повинні бути функціональні та позбавлені надто помітного декору.

Підбір сантехніки для ванної в стилі мінімалізм

Раковина в ванну на стільницю (підвісну - для економії місця), інсталяція для унітаза та біде, душовий комплект з верхнім душем та душову огорожу, тільки необхідні аксесуари для ванної – перелік атрибутів для створення в ванній атмосфері мінімалізму.

Ванна в стилі мінімалізм 

Раковина на стільницю

 

Сьогодні простора ванна кімната – вже не рідкість, але багато хто все ще залишається заручниками старих планувань та змушені економити місце.

Підвісний унітаз за необхідності може бути розташований у куті –провідні виробники сантехнічного обладнання пропонують готові варіанти компактного встановлення.

Дзеркало для ванної кімнати вимагає додаткового простору, тому з метою ергономік його можна замінити дзеркальною шафою. Популярність цієї конструкції пояснюється її функціональністю. 

 Ванна в стилі мінімалізм

Дзеркальна шафа

 

Дзеркальна шафа – це меблі для зберігання предметів побуту та дзеркало одночасно. Таке поєднання функцій для ванної кімнати є дуже актуальним. 

Різноманітність декору, вологостійкі матеріали, додаткові функції (підсвічення, система підігріву, щоб дзеркало не запотівало), місткість робить дзеркальну шафу незамінною. Доглядати за шафою зовсім не важко – достатньо протерти поверхні вологою губкою.

Для мінімалізму підтримання порядку – важливий принцип. Розставлені на очах дрібні аксесуари – не властиві стилю. 

Під дзеркальною шафою можна розмістити раковину з підвісною тумбою. Завдяки розташованими поруч поличками шафи, стільниця вже не знадобиться, а навколо царюватиме порядок та чистота.

Скільки коштує раковина для ванни? Нижня границя – близько 400 грн. В нашому магазині можні ознайомитися з широким асортиментом в даному сегменті сантехнічного обладнання.

Звичайна ванна або душова? 

Можна вибрати та купити дешеву ванну –за прийнятною ціною в економному та середньому сегменті пропонують чугунці або сталеві чаші. 

Серед сучасного обладнання, варто звернути увагу на кутові ванни. Конструкція економить простір та не поступається ванній зі звичайною чашею. Більшість моделей оснащені додатковими функціями, місцем для сидіння та банних засобів. Матеріалом виготовлення найчастіше є акрил, але можна знайти й модель зі сталі.

Ванна в стилі мінімалізм

Кутова ванна

 

Для оформлення просторої ванни кімнати варто звернути увагу на окремо розташовану модель та змішувач підлоговий для ванни. На фоні пласких меблевих фасадів така інсталяція виглядатиме елегантно та лаконічно. 

Ванна в стилі мінімалізм

Підлоговий змішувач для окремо розташованої ванни

 

Який змішувач кращий для ванни?

В інтер’єр в стилі мінімалізм ідеально впишеться змішувач, який встановлюється на борт ванни. При такій установці усі комунікації приховуються.

Для прийняття душу, окрім душових кабін, виробники пропонують полегшені конструкції.

Стійка душова складається з душового комплекту та вертикальної труби для кріплення душової лійки. Використовувати її можна як для душової кабіни, так і для звичайної ванни. В асортименті є душові стійки в комплекті зі змішувачем або без змішувача. Деякі моделі обладнані додатковими функціями – виливом та термостатом.

Ванна в стилі мінімалізм 

Душова стійка для звичайної ванни

 

Душові панелі з гідромасажем – це душовий комплект та панель с форсунками для гідромасажу, яка потребує прихованого монтажу. 

 Ванна в стилі мінімалізм

Гідромасажна панель

 

Керамическая плитка в минималистической интерьере ванной

Оптимальным отделочным материалом для ванной комнаты является керамическая плитка. Влагостойкость, прочность, долговечность, разнообразный декор и имитации других отделочных материалов – натурального камня, дерева, металла, обоев и даже текстиля, - убедительные аргументы в пользу ее использования.

Цвет – один из дизайнерских инструментов. Для интерьера в стиле минимализм лучше выбирать светлые оттенки с целью визуального расширения пространства. 

В интерьере допускаются выразительные акценты, но они должны быть немногочисленными. Ваза с ярко-зеленым букетом ароматной мяты, комнатное растение, яркие полотенца. 

Ванна в стилі мінімалізм

Яскравий акцент – інтер’єр в стилі мінімалізм

 

Створити виразний акцент при оздобленні керамічною плиткою можна за допомогою фризів с орнаментом або квітковим візерунком. Шестикутна плитка в ванній – форма бджолиних сот та природний мотив в інтер’єрі.

Ванна в стилі мінімалізм

Колекція Flake від українсько-польської торгівельної марки Opozcno (шестикутна плитка)

 

Де придбати дешеву плитку для ванної?

В асортименті українські та польських торгівельних марок представлені колекції в прийнятному ціновому сегменті, які за якістю та декором не поступаються дорогій іспанській або італійській плитці.