Плитка в інтер’єрі. Пентхаус у Коста Бланка у стилі мінімалізм (Іспанія)

 Історія та принципи оформлення інтер’єру у стилі мінімалізм

Мінімалізм походить від двох лаконічних стилів дизайну – японського та конструктивізму.

Особливості японського стилю

У японському стилі мінімальна кількість меблів та аксесуарів – данина національній традиції, в основі якої знаходяться принципи дзен-буддизму. 

Плитка в інтер'єрі

Головна ідея – єднання людини з природою. 

Мінімум меблів з натурального дерева, бамбукові циновки на підлозі, атрибути японської культури – зайві предмети виглядають безглуздо та руйнують концепцію стилю. Вони одразу ж помітні та від них виникає інтуїтивне бажання позбавитися.

Плитка в інтер'єрі

Освітлення – центральне та зональне. Для центрального освітлення підійдуть декілька лаконічних вбудованих світильників, розташованих у формі квадрата або прямокутника. 

Особливості конструктивізму

Конструктивізм виник на початку минулого сторіччя на стадії заперечення суспільством "чистого" мистецтва.

Революційний осередок спалахнув у Франції з легкої руки архітектора, відомого світу під псевдонімом Ле Корбюз'є.

Проголошений ним постулат "будинок - машина для житла" знайшов прихильників в усьому світі. 

Плитка в інтер'єрі

В інтер’єрі конструктивізм культивує функціональність в усьому, вільний простір, досягаючи мети за рахунок монохромної гамми кольорів, меблів простої форми, які нагадують конструкцію, зібрану з деталей дитячого конструктора, зонування за допомогою перегородок.

Плитка в інтер'єрі

Складні меблі займають менше простору і є фетишем стиля. 

Особливості мінімалізму в інтер’єрі 

Першочерговий девіз оформлення – ніяких прикрас. Однак дизайнери потроху відходять від цього принципу та вводять до інтер’єру кольорові акценти та елементи декору.

Стиль-спадкоємець конструктивізму був влучно названий мінімалізмом.

Інтер'єр формується з доступних сучасним дизайнерам матеріалів. 

Дотримання головних принципів – відсутність дрібних деталей, багато вільного простору, зонування за допомогою перегородок, прості форми та функціональність меблів, мінімум декору.

Плитка в інтер'єрі

Ідеальний варіант – вбудовані конструкції (наприклад, шафи-купе). 

Кожна зона у приміщенні має власну систему освітлення, яка складається з вбудованих світильників.

Кольорове рішення – 2-3 кольори у чорно-білому спектрі. 

Фактура матеріалів може бути грубою або гладкою. Використання візерунків та орнаментів можливе в якості рельєфу на керамічній плитці, шпалерах або текстилі.

Форма крайнього мінімалізму в оформленні інтер’єру пентхауса (Коста Бланка, Іспанія)

Інтер'єр двоповерхових апартаментів, які розташовані на узбережжі Середземноморського моря у регіоні Коста Бланка, представляє собою форму крайнього мінімалізму.

Плитка в інтер'єрі

Нотку елегантності оформленню надає керамогранітна плитка великого формату з імітацією текстури мармуру - білого та чорного. 

Дизайнери інтер’єру для оздоблення вміло використовують один тип поверхні – під мармур та дві фактури - матову та глянсову. З цим обмеженим інструментарієм їм вдалось позначити чіткі межі функціональних зон у просторому приміщенні одразу на двох поверхах.

Плитка під мармур в інтер’єрі суперечить головній ідеї мінімалізму. Мармур виглядає розкішно, навіть якщо це лише імітація, а мінімалізм не визнає декор. В умовах такої суворості лаконічного оформлення цей відхід від канону був необхідним – без розкошів мармуру інтер’єр набув би повної невиразності. 

Плитка в інтер'єрі

На першому поверсі розташовані кухня та вітальня, розділені сходами, для оздоблення яких використана плитка під білий мармур

Як спеціалісти використовують матову та глянсову плитку під мармур?

Керамограніт в інтер’єрі кухонного приміщення – матовий, тому що тут на підлогу може потрапити вода або жир. Глянсова поверхня від такого впливу стане небезпечною.

У вітальні, навпаки, глянсова фактура виглядає презентабельно, а для захисту від ковзання на підлогу можна покласти килимове покриття.

Кухня витримана у кращих традиціях мінімалізму. Використовується кухонна техніка вбудованого типу (інфрачервона варильна поверхня та духова шафа з темного скла). Компактне розташування - робоча область, варильна поверхня, одноважільний змішувач з довгим виливом, вбудований у стільницю, з напільною тумбою, вибудувані в одну лінію на кухонному столі з сучасного полімерного матеріалу. 

Плитка в інтер'єрі

На загальному тлі яскравою плямою виділяється дерев'яна шафа натурального кольору, призначений для кухонного начиння. Якщо шафу відкрити, в ній знайдеться чотири функціональних відділення, в яких розміщується абсолютно все необхідне.

Дзеркальні поверхні у чорно-білій вітальні перетворюють монохромний інтер’єр на яскравий. Великий багатосекційний диван білого кольору поєднуються з чорним килимовим покриттям та чорним столом химерної форми з круглою стільницею в оточенні зручних крісел такого ж кольору.

Плитка в інтер'єрі

Багаторівневе вбудоване освітлення м'яко розсіює світло у кожній зоні. 

Чорний мармур в інтер’єрі з'являється на другому поверсі. Тут розташовується спальня з видом на терасу та узбережжя та два сантехнічних приміщення. 

Плитка в інтер'єрі

У спальні знаходяться біле двоспальне ліжко та вбудовані шафи з білого пластику, до яких долучається велика біла керамічна раковина під мармур (передбачений донний клапан та вбудований змішувач), відділяючи зону для сну від санвузла з підвісним унітазом. 

Плитка в інтер'єрі

Дизайнери інтер’єру одним "розчерком пера" оживлюють монохромний інтер’єр – велике вікно на стелі мансарди впускає у приміщення блакитне небо та хмарки. 

Плитка в інтер'єрі

Білій зоні протистоїть чорна, в якій знаходяться скляна душова кабіна, душова лійка з панеллю, чорна раковина під мармур та два змішувачі. 

Плитка в інтер'єрі

Чорний змішувач на чорному мармуровому тлі – елегантна комбінація у дусі сучасності. 

Зовнішній змішувач – лаконічна конструкція. На стіні поруч з виливом розташовується важіль, а над ними – велике прямокутне дзеркало, в якому знову та знову відображається чорний мармур.

Плитка в інтер'єрі

Чим плитка під мармур краще натурального каменя? Якщо не враховувати різницю в ціні, плитка під мармур не поступається натуральному каменю з точки зору естетики, але вона легше та простіше у роботі. 

Будь-який, в тому числі іспанський, керамограніт стійкий до навантажень та впливу абразивних речовин. На керамічну плитку виробники дають гарантійний строк від 6 до 10 років, хоча впевнені, що їй під силу прослужити усі 50.

Як підібрати плитку під білий та чорний мармур великих розмірів? 

В іспанських апартаментах усе вирішила іспанська плитка під мармур. В нашому магазині легко вибрати плитку великого формату під мармур від виробників з Іспанії, Італії, Польщі та України. В асортименті магазину знайдеться чорна та біла раковина для ванної кімнати та керамічна плитка будь-якого призначення:

  • плитка для ванної;
  • плитка для кухні;
  • плитка для зовнішнього застосування;
  • плитка для холу.