Прикрашаємо ванну до Нового року

 

Свято Нового року: історія та давні традиції

Новий рік – це зимові свята, які на деякий час кардинально змінюють все навколо. Місто наповнює морозне повітря, змішане з запахом хвої, а прилавки заповнюють ялинкові прикраси, новорічні подарунки та інша святкова атрибутика.

В давні часи початок року відзначали навесні, а для підрахунку використовувалось весняне рівнодення. Природа в черговий раз оживала, дивуючи внутрішньою силою та красою навіть найоптимістичніших мешканців планети. Люди разом з теплим весняним вітерцем відчували подих життя, яке постійно оновлюється. Вже тоді зародилась традиція позбавлятися зайвих речей, одягатися у новий одяг та запалювати багато свічок. Відповідно до давніх традицій вогонь очищує атмосферу дома, позбавляючи оселю будь-якого негативу. 

Традиції зимового Нового року

Перші згадки про святкування початку року 1 січня належать до 1362 року та пов’язані з католицьким Різдвом. За давніми традиціями саме у Святвечір – чарівний вечір напередодні 25 грудня, починаються новорічні свята, які в Україні закінчуються 13 січня – на Старий Новий рік. Цього дня прийнято ходити по гостях та засівати зерном. Наші пращури вірили, що обряд гарантує багатий врожай та благополуччя в новому році.

Згадайте Гоголя – напередодні Нового року динаміка життя зростає та досягає найвищої напруги опівночі! Розпутуються заплутані історії, змінюються судьби, розставляються крапки над "і".

Традиції зимового Нового року наближені до давньоримських звичаїв, символом яких вважали дволикого Януса – покровителя нових починань. У компетенції божества знаходилось закриття дверей у минуле та відкриття дороги до нового життєвого етапу. Італійці як спадкоємці культури Давнього Риму дотепер на Новий рік позбавляються старих речей та одягають червону білизну – символ стихії вогню.

Існує повір'я, що вічнозелені хвойні дерева – ялинка та сосна, які є головною прикрасою Нового року, захищають від біди. Зелені красуні у європейській культурі замінили снопи пшениці, які для тієї ж мети використовувати наші пращури. У давніх традиціях колосся пшениці, запах свіжого хліба з печі відлякували недружні для людини сили та приваблювали захист, вдачу та благополуччя. 

Як прикрасити ванну кімнату до Нового року?

Залишатися осторонь від свят не бажає ніхто. Навіть якщо настрій не дуже, є бажання поринути у новорічні турботи. Новий рік – привід додати до свого життя щось нове та гарне.

До Нового року кожен дім змінюється. Про свято нагадує все – ялинка, прикрашена різнокольоровими іграшками, гірляндами та блискучим "дощиком", червоний чобіток Санта Клауса, в якому приховують такі бажані подарунки, мандарини у вазах для фруктів.

Шкода, якщо на порозі ванної кімнати свято переривається… Особливо, якщо у сім'ї є діти, для яких Новий рік – це чарівництво.

Є багато способів прикрасити ванну кімнату до Нового року, хоча новорічний декор і здається дещо одноманітним. Але як завжди все визначає багата історія та естетичний смак. 

Сніговик з морквиною замість носу здається вам банальним? Не поспішайте з висновками! Історія веселого чоловічка, фігура якого складається з трьох шарів снігу з відерком на голові, морквиною та теплим шарфом, вираховується віками. Леонардо да Вінчі, який не встояв перед доступним матеріалом для скульптури? Достовірність історичних фактів –хитка категорія, але, як кажуть, немає диму без вогню.

Сніговик – символ зими та дитинства. Образ сніговика, Санта Клауса, червоний чобіт, в якому прийнято приховувати новорічні подарунки, ялинка, прикрашена різнокольоровими шарами та вогниками гірлянд, сніжинки з паперу та текстилю – елементи новорічного декору. 

Декілька способів зробити ванну кімнату новорічною

Провідні виробники аксесуарів для ванної кімнати до Нового року випускають предмети з новорічною тематикою.

1. Різдвяний вінок з хвої з іграшками та гірляндами

Сучасний світ диктує певні вимоги. Екологічні проблеми з вирубкою лісів, які постачають для людства кисень, сприяє популярності штучних ялинок та хвойних гілок.

Природа знаходиться на боці ресурсів, які вимагають участі людини та часу для відтворення, тому зростає популярність штучних ялинок та різдвяних вінків – новорічний символ, який додає до інтер’єру ванної кімнати новорічного настрою. 

Ялинкові кулі та гірлянди, мандарини та цукерки, різноманітний серпантин та дощик можна гармонійно вписати до інтер’єру ванної кімнати.

Перш за все, двері у ванну кімнату. Прикрасити двері, що ведуть до "святого святих" розслаблення та відновлення сил, різдвяним вінком –найпростішою прикрасою до Нового року.

Хвойні гілки навколо дзеркала та оточуючих його світильників з однією-двома ялинковими прикрасами створюють атмосферу свята. 

2. Килими, захисні шторки для ванни, чохли для унітазу

Килими для ванної кімнати забезпечують безпеку в умовах підвищеної вологості. Як декор, дизайн килима відображає певний настрій та стиль.

Текстиль у ванній кімнаті до Нового року традиційно прикрашають впізнаванні атрибути свята, які ніколи не виходять з моди. 

3. Новорічне мило ручної роботи

Усі новорічні форми узяті до уваги майстрами з виготовлення мила. Сьогодні мило ручної роботи у моді – індивідуальні переваги у запахах та формах допомагають відчути гармонію у момент релаксації. До того ж, це гарно та елегантно виглядає.

Склад натурального мила ручної роботи не містить багатьох хімічних домішок, шкідливих для здоров'я.

Мило у формі ялинки, сніжинки, ялинкової прикраси, фігурки сніговика чи Санта Клауса прикрасить ванну кімнату та доповнить спектр приємних відчуттів під час банних процедур. 

4. Новорічні прикраси у плетених корзинках у зоні дзеркала

У зоні дзеркала витончено виглядають ялинкові прикраси - шари, сюжетні фігурки, недбало кинуті зверху стрічки серпантину. Підберіть кожний предмет під колір та стиль інтер’єру ванної кімнати. 

5. Свічі – будь-який дизайн та колір підійде ідеально

Вогонь свічок додає до атмосфери будь-якого приміщення відчуття романтики та емоційного спокою.

Свічки у поєднанні з новорічним декором змінюють зовнішній вигляд та ауру інтер’єру, знімаючи напругу робочого дня та наліт втоми. 

6. Атрибути Нового року

Сніжинки, ліхтарики, які за формою нагадують східні, фігурки гномів та інших казкових героїв можна вирізати з тканини чи різнокольорового паперу.

Кольори Нового року – білий та червоний, як одяг Санта Клауса. Якщо рушники, мильниці, стакани за сюжетом відповідатимуть святу, залишиться додати тільки зелений колір лісової хвої. 

Прикрашення ванної кімнати до Нового року – естетика або терапія?

Вкласти сили у створення прекрасного – дія з практичним та терапевтичним змістом. Світ предметів активно впливає на настрій людини. 

Оновлення декору ванної кімнати, як і будь-якого іншого приміщення, допомагають зрозуміти – усе, що нас оточує, змінює наш настрій та формує нові вчинки та дії.