Вибираємо правильно: іспанська плитка для підлоги і стін в кухні і ванній кімнаті

Іспанська плитка давно стала синонімом якості. Неймовірно, але факт: вона одночасно втілює в собі передові технології і вікові традиції, які передаються з покоління в покоління. Для облицювання будинку це однозначно краще, що можна придумати. Важливо лише одне – правильно вибрати плитку для підлоги і стін.

Чим тебе славлять, Іспанія?

Іспанія – один з головних експортерів плитки в світі. Тільки вдумайтеся: тут виробляється майже половина її європейського обсягу. Відмінні риси цього облицювального матеріалу – міцність і оригінальний дизайн.

Експлуатаційні характеристики закладаються самим виробництвом. Іспанську плитку роблять з білих глин, які мають мінімальну кількість домішок і витримують високотемпературний випал. Її структура дрібнопориста. На такій плитці відколи та тріщини утворюються вкрай рідко. Вона екологічна, не вигоряє на сонці, не псується під впливом побутової хімії, витримує підвищені навантаження.

 Испанская плитка для ванной

Як відрізнити іспанську плитку зовні? Суцільна строкатість – не про неї. Здебільшого, колекції виконані в пастельних відтінках, багато монохромних варіантів. Зате декору безліч: це і бордюри, і панно, і фризи, і рамки. У колекціях багато імітацій мармуру, шкіри, бетону, тканини, металу. Популярна квадратна плитка під дерево.

Ще одна перевага плитки з Іспанії – цифровий друк неймовірної якості. Вона дозволяє максимально точно передати фактуру цегли, каменю, цементу.

Фірмовий стиль – плитка котто і майоліка. Дизайн першої невиразний. Котто – традиційна матова плитка нейтральних кольорів, яка часто використовується для укладання на вулиці. Майоліка, навпаки, являє собою буйство фарб в обрамленні білої глазурі.

Испанская плитка

Іспанська плитка – це ще і заявка на вічність. Вона служить десятки років. Багато історичних будинків і споруди, облицьовані іспанської плиткою, збереглися до наших днів. І це найвагоміший аргумент на користь її безсумнівної якості.

Де застосувати

Плитка «made in Spain» – головний атрибут інтер'єру, сповненого хорошим смаком і стилем. Таке облицювання актуальне в будь-якій кімнаті, але всю свою цінність продемонструє в приміщеннях з великою прохідністю і особливими умовами.

  • Плитка для ванної з Іспанії – ідеальний варіант. Підвищена вологість їй не страшна, грибок і пліснява на поверхні не утворюються. Для стін можна вибрати надтонку плитку, яка ріжеться без проблем. Створити неповторний дизайн допоможуть тривимірна плитка з глазурованою структурованою поверхнею (така є в колекції Estoril бренду BESTILE), вінтажна чорно-біла матова плитка (колекція Vodevil бренду VIVES) або сучасний мультиколор з червоної глини (колекція Arti бренду Dual Gres). Іспанська плитка для підлоги в ванну кімнату може бути різних форматів, фактур і кольорів. У продажу ректифікований керамограніт під мармур будь-яких відтінків, геометричні малюнки, імітація каменю (особливу увагу на колекцію Canyon від бренду APARIСI – здається, що ця плитка прийшла до нас з космосу), дизайнерські візерунки і багато іншого.
  • Плитка для кухні випускається матовою і глянсовою, з гладкою і рельєфною поверхнею. На підлозі добре виглядають штучно зістарені зразки, імітація під дерев'яну дошку, мультиколор з орнаментами, клінкер під камінь. Створити декор можна плиткою з мозаїчними елементами або абстракцією. Виділити фартух допоможе глянсова плитка для стін з гладкою поверхнею – її легше мити, але і плями від жиру і бруду тут будуть помітнішими. Добре зарекомендував себе ректифікат, який укладають з мінімальними швами. На кухні можна візуалізувати будь-який сюжет: квіткові мотиви, натюрморти, використовувати абстракцію, мозаїку, фотопанно. А ось плитку для стін в кухні з рельєфом для фартуха краще не укладати – тільки для зонування та декорування однієї зі стін. Все обумовлено практичністю – чистота покриття з виступами і западинами вимагає зусиль.
  • Плитка для холу повинна бути зносостійкою. Тут навантаження на неї підвищене, а значить, звичними стануть часті забруднення і прибирання. Додати в інтер'єр дух класицизму допоможе підлогова декорована плитка від прославленого іспанського бренду APE Ceramica з колекції Australian. Орнамент з імітацією натурального каменю виглядає вишукано, дорого і помітно, а глянсова поверхня сприяє грі світла. Практичний непомітний варіант – лапатірована ректифікована плитка під камінь від бренду VIVES (колекція Portofino). Цей керамограніт має IV клас стирання, тому прослужить десятки років без сучка без задирки. І, звичайно, універсальний вибір – плитка для підлоги під дерево. Її плюс – в різноманітті кольору і гармонійному поєднанні з будь-яким стилем.

Испанская плитка под кирпич

Для стін в холі модно вибирати глазуровану і неглазуровану плитку під цеглу. Її структура максимально реалістично передає поверхню кладки, а з вибором кольору проблем не буде – палітра надзвичайно широка. Добре виглядають варіанти під штукатурку або фактурні орнаменти та візерунки.

Одним словом, Іспанія задає темп: саме в цій країні зароджуються тренди на плитку. Не сумнівайтеся: у нас ви знайдете своє краще покриття.

Ви могли не знати, що ...

  • Для укладання на підлогу краще вибирати керамограніт, він набагато міцніший за звичайну керамічну плитку, менш схильний до зносу, не втрачає зовнішнього лиску від частих прибирань із застосуванням миючих засобів.
  • Підлогова матова плитка – вибір практичних. Вона не ковзає, не відблискує, на ній не помітні сліди і розводи.
  • Маркування АА на плитці – запорука того, що вона має додатковий захист від забруднень і засобів побутової хімії.
  • Іспанська плитка – це безсумнівна якість, але не нечувана ціна. Купити цей матеріал можна за цілком адекватні гроші – за ціною від 200 гривень за квадратний метр.