Стиль Streamline Moderne - функціональність та розкіш (на прикладі ванної кімнати)

 

ЗМІСТ:

1. Стиль Streamline Moderne тоді і тепер – данина часу

2. Функціональність та розкіш стиля Streamline Moderne

3. Меблі та сантехніка для ванної кімнати у стилі Streamline Moderne

4. Керамічна плитка у стилі Streamline Moderne

 

1. Стиль Streamline Moderne тоді і тепер – данина часу

На початку XX сторіччя прихильники елегантної класики відповіли противникам розкошів в інтер’єрі витонченою стилізацією, яка в однаковій мірі відійшла як від класики, так і від утилітарності.

Сьогодні прагнення до мінімалізму починає викликати спротив оголеній функціональності та бажання зробити домашній інтер’єр затишним та комфортабельним. Людина здатна заблокувати власне естетичне сприйняття, але одного разу в неї знову виникне бажання відчути повноцінний комфорт та зручність.

Стиль Streamline (у пер. з англ. «лінія обтікання») передбачає вигнуті форми та довгі горизонтальні лінії. Назва стиля походить від терміну з галузі аеродинаміки XX сторіччя, коли поїзди більше нагадували корпус літака. Дивно, але сучасні швидкісні поїзди все більше схожі на старі состави з минулого сторіччя. 

На думку дизайнерів, стиль Streamline Moderne здатен перетворити будь-який предмет інтер’єру або побуту на витвір мистецтва. На перший погляд, стиль з 30-х років минулого сторіччя нагадує футуристичні мотиви сучасного hi-tech. В останньому менше визначеності й більше фантасмагорії, але у плавності та вигинах ліній надсучасний стиль зможе посперечатися із аеродинамікою стиля з минулого сторіччя - Streamline Moderne. 

2. Функціональність та розкіш стиля Streamline Moderne

Ототожнення стиля Streamline Moderne з неокласичним Арт-Деко не зовсім коректне. Стиль виник у США, де дизайн завжди носити комерційний характер та був інструментом конкурентної боротьби за споживача.

Нові обтічні форми набули статусу фаворитів в дизайні інтер’єрів, тому що подобались людям. Усі поверхні мають бути ідеально гладкими, орнаменти та візерунки категорично виключалися, а єдиною прикрасою були витончені горизонтальні лінії. Доводиться визнати, що в дизайнерів, які створили стиль, не було особливої симпатії до епатажного Арт-Деко, який був ефектним за рахунок екзотичних елементів з інших культур та надмірних розкошів.

Стиль Streamline Moderne не має нічого спільного з неокласичним Модерном. Справа в тому, що аеродинамічні принципи для форми поїздів та морських лайнерів використовувались не заради зовнішнього ефекту, а для ідеального обтікання повітрям усієї поверхні, щоб знизити спротив повітря. Саме тому плавність ліній (а не м’які переплетіння рослинних елементів як у модерні) виглядає цілком природно. 

Але в новому напрямку дизайну однаково збереглася класична розкіш, адже у морських лайнерах та поїздах із обтічними формами однаково виникла потреба в оформленні, звичному для vip-персон.

Мармурова або кам’яна підлога, поліроване дерево для меблів, багато металу та скла – в усьому цьому проглядає майбутня епоха, яка настала тільки сьогодні.

3. Меблі та сантехніка для ванної кімнати у стилі Streamline Moderne

Обтічні аеродинамічні форми – ознака стиля Streamline Moderne. Як відомо, однією з причин простих конструкцій у конструктивізмі була економія та прагнення зробити продукцію доступною для усіх шарів населення. 

Хоча мінімалізм в інтер’єрі та функціональність – це дві абсолютно різні школи у промисловому дизайні, обидві відображають потреби споживача. Сьогодні маятник моди качнувся в інший бік й серед запитів споживачів знову з’явилась розкішна елегантність, яка примушує відчувати себе комфортніше.

Поєднувати предмети інтер’єру прийнято з розкішним оздобленням – мармуром, деревом преміальних порід та розкішними люстрами та системою освітлення, яка за яскравістю може посперечатися із софітами великої сцени. 

Меблі для ванної кімнати Devit Fly виготовлена з вологостійкого МДФ. Обтічні форми пеналу Devit Fly ідеально впишуться до інтер’єру ванної кімнати у стилі Streamline Moderne.

Пенал складається з двох секцій – висувного ящика та відділення з двома полицями та розпашними дверима, які обладнані фурнітурою з доведенням.

Комплект Devit Fly - тумба з раковиною та двома висувними ящиками з доведенням, яка не займатиме багато місця (ширина 476 мм). Глянсові фасади тумби та раковина зі штучного каменя ідеально виглядатимуть в інтер’єрі ванної кімнати.

Італійські дизайнери пропонують купити підвісну тумбу та пенал у двох варіантах кольорового рішення – білому та сірому. 

Раковина Devit Laguna призначена для установки на стільницю та відрізняється поміркованою ергономічністю. Правий борт раковини та простір біля отвору для змішувача дозволить відчувати себе вільно під час гігієнічних процедур. На бортик можна поставити стакан для щіток, зубну пасту, дозатор для рідкого мила.

Раковина обладнана системою злив / перелив, що дуже важливо для попередження переповнення раковини водою.

Сучасний дизайн та обтічні форми раковини Devit Laguna перетворюють її на ідеальний предмет в інтер’єрі ванної кімнати, оформленої у феєричному стилі Streamline Moderne. 

Аеродинаміка у дизайні сантехніки проявляється у поєднанні обтічних та геометрично правильних ліній. Функціональність компакту Devit City із чашею без обідка та кришкою, обладнаною простою системою кріплення quick-fix та плавним відкриттям soft-close, на цьому не закінчується.

Антибактеріальне покриття внутрішніх поверхонь унітазу дозволяє підтримувати гігієну на високому рівні, а унікальна технологія змиву дозволяє використовувати на 20 % менше води для зливу. 

Перевага унітазу-компакту полягає у напільному монтажі та простому підключенні до комунікацій без використання додаткового обладнання – інсталяції для унітазу.

Якщо йдеться про заміну унітазу компакт Primera Grand – практичне рішення. Італійський виробник потурбувався про економію води та обладнав змивний бачок подвійним режимом зливу - 3/6 л.

Масивний унітаз має обтічні форми, які викликають асоціації з аеродинамічними формами поїздів та літаків. 

4. Керамічна плитка у стилі Streamline Moderne

Ванна кімната прямокутної форми, дещо подовжена, вважається приміщенням із геометрією, яку необхідно виправляти.

Для інтер’єру у стилі Streamline Moderne довга ванна кімната – це перевага, оскільки така форма приміщення нагадує морський лайнер або салон літака.

Яку керамічну плитку вибрати для інтер’єру в цьому незвичайному стилі? Вибирати доведеться з двох крайнощів – шикарний мармур та преміальна деревина проти брутального бетону із «luxury» елементами – картинами, позолоченими або бронзовими змішувачами та світильниками.

Настінна плитка Alaplana Pune Mosaic з імітацією текстури білого мармуру представлена у форматі 1000×333×10 мм. Особливість дизайну плитки – рельєф, який нагадує перфорацію. Декоративний нюанс додає до дизайну шарм сучасного міста. 

Напільна плитка Almera Ceramica Toronto Wengue у форматі 600×200×8 мм – чудовий варіант для експериментів з укладкою. На підлозі можна створити унікальний «візерунок» з плитки під дерево у класичному або сучасному стилі. 

Обидві колекції ще три дні доступні за акційною ціною, яка буде дійсною тільки до 30 січня.

Товари в колекції City
Товари в колекції Fly
Товари в колекції Laguna
Товари в колекції Pune