Стіни під цеглу: із чим комбінувати?

 

ЗМІСТ:

1. Цегла в інтер’єрі: історія використання

2. Цегляні стіни: колір та стиль

2.1. Кольорове рішення цегляної кладки в інтер’єрі

2.2. Стилі інтер’єру із цегляною кладкою

3. Керамічна плитка з імітацією цегляної кладки

 

1. Цегла в інтер’єрі: історія використання

Груба цегла дуже давно подолала шлях, який бетону довелося подолати тільки в середині минулого сторіччя. Однак, з естетичної точки зору ці будівельні матеріали є дуже різними.

Цегла в інтер’єрі нагадує про домашній затишок із сімейними посиденьками біля теплого каміну. Втомлених від метушні городян завжди приваблювали переваги сільського життя, а разом із ними до міського стилю додалося й настінне оздоблення зі звичайної червоної цегли. 

На фото: настінна плитка під цеглу Cersanit Lukas

Натуральне походження компонентів суміші, з якої виготовляють цеглу, гарантує екологічну безпеку будівельного матеріалу для здоров’я людей.

Добре, якщо у помешканні є стіни з натуральної цегли. Залишається їх почистити та обробити захисними речовинами. Якщо ж цегляних стін у приміщенні немає, тоді зведення перегородки з цегли, оздоблення камінної зони або арочного дверного отвору цеглою буде тим мінімумом, який досяжний у приватному будинку або міській квартирі. Але для каміну потрібно використовувати спеціальну вогнетривку цеглу.

Сьогодні провідні виробники пропонують широкий асортимент керамічної плитки з імітацією цегляної кладки, яка візуально не відрізняється від звичайної цегли.

Плитка під цеглу – фінішне оздоблення, а її застосування не обмежується етапом будівництва.

На фоні цегляної кладки ефектно виглядають меблі незвичайної форми у класичному та сучасному стилі. Яскраві кольори та форми виглядатимуть ще виразніше на цегляному тлі.

Цегляна кладка в інтер’єрі сприятиме створенню камерної затишної атмосфери. У вечірніх сутінках вишукано виглядають світильники зі скла або кераміки, гарні вази із живими квітами та свічки у позолочених або посріблених підсвічниках. 

На фото: настінна плитка під цеглу APE Ceramica Grunge

2. Цегляні стіни: колір та стиль

Втім, цегляна стіна без інших атрибутів стиля –лише стіна з цегли. В ній складно побачити той особливий шарм, який має цегла у стилізованому інтер’єрі.

Із чим поєднувати цегляну кладку? У які кольори її пофарбувати?

2.1. Кольорове рішення цегляної кладки в інтер’єрі

Теракотові відтінки цегли мають природне походження. Оранжева, бежева та червоно-коричнева цегляна кладка широко використовується у дизайні інтер’єрів та вважається традиційною.

В той же час, у рішеннях сучасних дизайнерів цегла фарбується у білий, чорний та сірий колір. Не рідкість й пофарбування цегляної кладки в інтер’єрі у незвичайні, яскраві кольори – наприклад, зелений або синій.

Техніка інтонування у межах однієї кольорової палітри із переходами від світліших тонів до більш темних має спеціальну назву - Омбре. Цегляна кладка у такому стилі виглядає дуже ефектно та надає інтер’єру сучасні риси.

Колір цегляної кладки зобов’язує дизайнера підбирати відповідне кольорове рішення та для інших елементів інтер’єру. 

На фото: настінна плитка Golden Tile London

2.2. Стилі інтер’єру із цегляною кладкою

У сучасному інтер’єрі стіна із цегляною кладкою – це яскравий акцент, з яким елегантно виглядатиме м’які та контурні меблі з пласкими фасадами та правильною геометрією.

Цегляна стіна виглядатиме романтичною у класичному інтер’єрі посеред витончених меблів. Дизайнери успішно комбінують цегляну кладку із квітковим візерунком. 

Скандинавський інтер’єр надає перевагу «пофарбуванню» настінного покриття у білий колір і не передбачає різких переходів. Цегляна кладка білого або світло-сірого кольору – ідеальне рішення для північного стиля.

Традиційні скандинавські меблі та живопис у чорно-білому кольорі ефективно виглядатимуть на фоні світлої цегляної стіни. 

Кантрі або сільський стиль відрізняється самобутністю та особливим шармом. Автентичність підкреслять теракотові відтінки настінної кладки з цегли.

Для класичного, сучасного та скандинавського варіанту оформлення у якості напільного покриття безпрограшним варіантом вважається оброблена дерев’яна дошка або паркет.

В етнічному інтер’єрі традиційним є кам’яне або дерев’яне напільне покриття. До того ж не зайвим буде ефект старовини із потертістю на камені або слідами старої фарби на дерев’яній дошці.

Використання керамічної плитки під дерево та/або камінь у ванній кімнаті, кухні або холі є виправданим рішенням на всі 100 %. У вітальні, кабінеті або спальні плитка під дерево буде комфортним покриттям разом із системою «тепла підлога».

Індустріальний стиль надає перевагу цегляними стінам у якості базового оздоблення. Для підлоги підійде фактура бетону або каменя з однорідною текстурою.

Варто зупинитися на натуральній кладці з червоної цегли або її імітації на керамічній плитці. 

Цікавим рішенням буде цегляна стіна в інтер’єрі, оформленому у стилі поп-арт. Забілена або потерта червона цегла зі слідами фарби виявляється оригінальним фоном для яскравих плакатів та меблів.

В поп-арт інтер’єрі сусідство цегляної кладки із грубими бетонними стінами або однотонним пофарбуванням нікого не дивує. Вибір напільного покриття може бути так само демократичним – від лакованої дерев’яної підлоги до глянсової бетонної.

Глянець, як і контраст, вважаються привілеєм яскравого та незвичайного стиля. 

3. Керамічна плитка з імітацією цегляної кладки

Колекція настінного клінкера Cerrad Piatto представлена цілою низкою натуральних «цегляних» відтінків. Формат структурованої плитки (300×74×9 мм) дозволяє реалізувати ідею цегляної кладки у будь-якому інтер’єрі.

Універсальне настінне оздоблення від популярного польського бренду за традицією є морозостійкою та підходить для зовнішнього застосування – на балконі або терасі. 

Український виробник пропонує купити міцний керамограніт Golden Tile The Strand у форматі 60×250×10 мм та трьох кольорових рішеннях – білому, коричневому та чорному.

Структурована та морозостійка плитка виглядатиме дуже натуралістично завдяки укладці із широкими швами, заповненими сірою затіркою, візуально схожою на колір будівельного розчину.

Керамічна плитка під цеглу ідеально втілить ідею яскравого акценту у різних інтер’єрах – від класики до суперсучасного hi-tech. 

Іспанський керамограніт Pamesa At. Toba у форматі 520×170×10 мм відрізняється інтонуванням у межах коричневої та сірої кольорової палітри.

Поверхня цегляної кладки зі сколеннями та утертістю передає вінтажні настрої. Серія Atrium спеціально створена для втілення зістарених фактур з далекого минулого.

Настінна плитка від іспанського бренду ідеально підійде для класичного інтер’єру. Рельєфний та морозостійкий керамограніт Pamesa At. Toba вдало виглядатиме в інтер’єрах у середземноморському стилі або сільському кантрі зі знаменитого Провансу. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua до 30 січня проводиться АКЦІЯ Різдвяні знижки на сантехніку та керамічну плитку. Купуйте вигідно ванни, раковини, унітази та біде, а також натуральний оздоблювальний матеріал з випаленої глини у нас!