Як вибрати плитку під дерево для приватного будинку?

 Дерево створює в домі атмосферу невимушеності. Асоціації завжди будуть пов’язані з відпочинком вдалині від метушні та напруженого ритму міського життя.

Керамічна плитка під дерево – оздоблювальний матеріал, про який варто згадати, якщо у планах є оформлення приватного будинку.

Плитка під дерево з текстурою зістареної, вибіленої, необробленої, мореної або полірованої деревини в натуральній палітрі кольорів візуально ніяк не відрізняється від натурального матеріалу.

Відтворення унікального візерунку, переходу кольорів, що характерні для деревини, до того достовірні, що з'ясувати підміну можна тільки тактильним чином.


Колекція Chalet від української торгівельної марки Zeus Ceramica

Плитку чи керамограніт під дерево вибрати для підлоги?

Технічні параметри керамічної плитки залежать від складу сировини, від якого, у свою чергу, залежить технологія виробництва.

Головний матеріал для виробництва – це глина, гірська порода, що складається з мінералів – одного або декількох. Глина може мати різні технічні властивості, склад та колір.

Біла глина зустрічається не так часто, як червона, тому ціна на продукцію з білої глини завжди більша. 

Крім того, керамічна плитка з білої глини – міцна, а показники її товщини та вага – менші, аніж червоної, яка потребує додаткового шару глазурі. Низьке водопоглинання – важлива властивість виробів з білої глини.

Червону глину видобувають по всьому світі. Червоний відтінок їй додає окис заліза. Для покращення структури виробів з червоної глини та надання їм міцності використовуються спеціальні домішки.

Завдяки сучасним технологіям різниця між керамічною плиткою з білої та червоної глини майже відсутня.

Для пресування керамограніту застосовується надвисокий тиск (500 кг/см2), тому в ньому не утворюються пустоти, в які може потрапити вода та під час замерзання дати тріщину. Випал відбувається під впливом надвисоких температур – до 1300 градусів за Цельсієм.

Виробники у технічному супроводі продукції вказують необхідні параметри та рекомендують умови експлуатації.

Клас зносостійкості керамічної плитки - PEI I-III

  • I – Абразивні речовини можуть зашкодити покриттю. Ідеальне застосування – ванна, кабінет, спальня, дитяча.

  • II – Матеріал наділений більшою зносостійкістю. Умови його експлуатації ширші, але все ще обмежені внутрішніми приміщеннями, в яких пожильці користуються м'яким домашнім взуттям.
  • III – Плитка підходить для кухні, передпокою, холу. Витримує середнє навантаження та вплив абразивних речовин.

Клас зносостійкості керамограніту PEI IV-V

  • IV – Матеріал витримає середнє та інтенсивне навантаження і рекомендований для використання не тільки в житлових приміщеннях, але й у громадських  місцях.
  • V – Керамограніт призначений для використання у громадських місцях з великим навантаженням на підлогу.

Морозостійкість та високе значення коефіцієнту спротиву ковзанню – додаткові переваги керамогранітної плитки.

Плитка під дерево для вулиці – це повинен бути морозостійкий керамограніт з високим класом зносостійкості.

Колекція керамограніту для підлоги Legno від украинської торгівельної марки Zeus Ceramica

Плитка під дерево для підлоги

Підлогове покриття з імітацією текстури дерева пасуватиме до будь-якого інтер’єру – від класичного до сучасного. 

Плитка під дерево для холу повинна мати клас зносостійкості не нижчий за PEI IV – тоді ані каблуки, ані занесений з вулиці пісок не вплине на зовнішній вигляд підлоги.

Біла плитка під дерево – пофарбоване або вибілене – використовується у скандинавському стилі, в стилях прованс та рустик.

Колекція Shinewood від польської торгівельної марки Cersanit

В кожному стилі плитка підлогова під дерево використовується в особливий спосіб.

У скандинавському інтер’єрі – у поєднанні з холодними відтінками у синьо-голубому спектрі, відкритими системами зберігання, текстилем та декором ручної роботи.

Колекція Nordic Oak від украинсько-польської торгівельної марки Opoczno

Прованс – синтез селянської простоти та шарму Середземномор'я. Ідеально пасуватиме вибілена дошка, поєднана в інтер’єрі з класичними меблями – пофарбованими, с фільонками та квітковим малюнком на фасадах, пастельною гамою кольорів.

Інтер'єр у стилі рустик – це оазис первобутності. До рустика пасує необроблена або стара дошка. Цегляна кладка як акцент, меблі – ретро або масивні дерев'яні.

Оброблена, морена або полірована дошка на підлозі – атрибут класичних стилів – класицизм, колоніальний, неокласичних – гранж та модерн.

Плитка для підлоги під дерево – основа для класицизму. Настінні панелі, парні предмети, класичні моделі меблів, багатий текстиль (шовк, бархат), ламбрекени для портьєр, дзеркала в розкішних багетах – перелік характерних елементів.

Колекція Chesterwood від польської торгівельної марки Cersanit

Колоніальний стиль ввібрав розкіш класицизму та екзотику східних традицій, але використання дерева для підлоги – так само невід'ємна частина декору. Плитка під дерево підлогова – сучасна заміна вибагливому дереву.

Для інтер’єру в стилі гранж підійде дерев'яна дошка, оброблена морилкою або відшліфована. Лакованим поверхням тут немає місця. Підлогова плитка під дерево обійдеться дешевше у порівнянні з матеріалами з натурального дерева. Дерево поєднується з каменем, простими дерев'яними меблями, бібліотекою на відкритих стелажах, картинами.

Модерн – вишуканий стиль з суворими правилами оформлення. Гладка дерев'яна підлога, поєднана з кованими світильниками та перегородками. Ковка нагадує переплетіння стебел та квіток. Вітражі з рослинним візерунком, лампи від Тіффані та приглушена гама кольорів.

Плитка під дерево для стін

Настінна плитка під дерево – привілей скандинавського та екологічного стилів, шале та рустика.

 

Колекція Forest Soul від украинсько-польської торгівельної марки Opoczno

Інша назва екологічного стилю – "зелений" стиль. До інтер’єру додаються острівки зелені – наприклад, у стінних нішах вирощується ірландський мох. Простіший варіант – кімнатні рослини в настінних кашпо. Фактурний натуральний текстиль, натуральна палітра кольорів, плетені меблі.

Шале наближений до рустика, але це скоріше мисливський будиночок, аніж селянська хата. Тут панує атмосфера старовини та відлюдництва. Обов'язковий атрибут – камін з порталом з каменя. Меблі з шкіряною оббивкою, "дерев'яні" кольори. Дерев'яна настінна плитка пасуватиме тут як ніде.

Колекція Listelli від української торгівельної марки Zeus Ceramica

Яка схема викладення плитки під дерево?

Основні схеми: палубна (плитка викладається в діагональні ряди з невеликим зсувом – на 1/5 довжини плитки), ялинкою або зигзагом, у шаховому порядку або плетінням.

Колекція Grandwood Prime від українсько-польської торгіельної марки Opoczno (палубна укладка)

Колекція Listelli від української торгівельної марки Zeus Ceramica (укладка ялинкою)

Скільки коштує керамогранітна плитка під дерево?

Імітація дерева – розповсюджений декор. Плитку під дерево можна купити в нашому магазині у різному ціновому сегменті.