Порівняння ванн Devit Comfort та Geberit Soana

 

ЗМІСТ:

1. Чавунна, сталева або акрилова – яка ванна краща?

2. 100 % литтєвий акрил – головні переваги

3. Акрилова ванна Devit або Geberit – обираємо з колекцій Comfort та Soana

3.1. Акрилова ванна Devit Comfort

3.2. Акрилова ванна Geberit Soana

 

1. Чавунна, сталева чи акрилова -  яка ванна краща?

Основних матеріалів, з яких виготовляють ванни, лише три – чавун, сталь, акрил. Останнім часом великої популярності набувають ванни зі штучного каменя, які відрізняються вищою ціною.

Сьогодні більшість людей надають перевагу акриловим ваннам. Споживач завжди реагує на комфорт, функціональність та безпеку виробів. 

На фото: акрилова ванна Geberit Soana

По-перше, акрилова ванна – це екологічно безпечна для здоров'я людини. У складі литтєвого акрилу, з якого виготовляється ванна, немає шкідливих летючих речовин, які при випарах та контакті із водою мали б викликати в людини головні болі або хімічне отруєння.

Полімерні матеріали, до яких належить акрил, не викликають алергічних реакцій або шкіряних подразнень. Вони взагалі не впливають на шкіру, оскільки не містить у власній хімічній структурі активних компонентів, які здатні здійснювати будь-який вплив на оточуюче середовище.

Ванна з акрилу не містить елементів важких металів або будь-яких інших шкідливих хімічних речовин.

Однак, не зважаючи на безпеку будь-якого акрилу, спеціалісти наполегливо рекомендують купити ванну з акрилу, тільки якщо це якісна модель із сертифікатом від провідних виробників. 

На фото: акрилова ванна Geberit Soana

По-друге, акрилові ванни легкі та зручні у транспортуванні.

По-третє, відремонтувати невелике пошкодження можна навіть самостійно за допомогою ремонтного комплекту з найближчого сантехнічного магазину.

2. 100 % литтєвий акрил – основні переваги

Як вибрати ванну з акрилу?

По-перше, порівняння ванн, які називають акриловими, зводиться до матеріалу виготовлення.

Варіантів лише два: 100% литтєвий акрил, якому варто надавати перевагу, або АБС/ПММА, тобто звичайний пластик із мінімальним шаром акрилу. Недосвідчений споживач у готовому виробі навряд чи зможе визначити, з якого матеріалу виготовлена ванна.

Ванна з 100% литтєвого акрилу або ПММА (поліметилметакрилат) складається з однорідного по усій товщині матеріалу або акрилового шару, який складає 4-5 мм.

Ванна з пластика та акрилового шару товщиною лише 0,4-0,5 мм, тобто лише 5-10%, а основну товщину складає АБС-пластик, для якого подряпини – найпростіше пошкодження. Тонкий акриловий шар швидко стирається, жовтішає, а ванна втрачає власну привабливість. 

На фото: акрилова ванна Devit Vintage

По-друге, відмінності стосуються структури матеріалу. 100% литтєвий акрил має глянсову, непористу поверхню, а АБС/ПММА – "шорстку".

Роздивитися особливості структури можна тільки за допомогою мікроскопу, тому краще наполегливо поцікавитись, з якого матеріалу виготовлена акрилова ванна.

Ванни з 100% литтєвого акрилу фактично мають поверхню, яка фактично захищає сама себе від бруду та перешкоджає розмноженню бактерій, тоді як завдяки пористості ванни з АБС/ПММА досить швидко перетворяться на місце для накопичення бруду та бактерій.

По-третє, питання про те, яким чином матеріали реагують на нагрівання. Лист АБС/ПММА отримують в результаті "склеювання" двох видів пластиків АБС та ПММА, які по різному сприймають нагрівання та охолодження.

Ванни з 100% литтєвого акрилу зберігають первинний зовнішній вигляд протягом тривалого часу. Чаші з АБС/ПММА в умовах постійних перепадів температур дають на поверхні мікро подряпини, в яких збирається бруд. Експлуатувати ванну все ще можна, однак презентабельний зовнішній вигляд вочевидь втрачено.

По-третє, тільки ванни з 100 % литтєвого акрилу підходять для того, щоб через 4-5 років експлуатації поверхні відполірувати, щоб ванна знову виглядала як нова.

Якщо реставрувати ванну з двох шарів АБС/ПММА, тонкий шар акрилу буде остаточно видалений. Відремонтувати пошкоджену ванну буде дуже складно. 

На фото: акрилова ванна Geberit Renova

По-четверте, матеріали підходять для експлуатації протягом різного терміну:

- ванни, виготовлені зі 100% литтєвого акрилу, мають термін експлуатації 10 років та більше;

- ванни, виготовлені з АБС/ПММА, служитимуть не більше 3 років.

3. Акрилова ванна Devit або Geberit? Вибираємо з колекцій Comfort та Soana

Обидва виробники – Devit з Італії та Geberit зі Швейцарії, є легендарними учасниками та флагманами сантехнічного ринку. Для покупця такий статус компаній, а також гарантійний термін від виробника 120 місяців або 10 років, означає, що акрилові ванни Devit та Geberit виготовлені з 100 % литтєвого акрилу.

І ванни Devit, і ванни Geberit виготовляються зі 100 % литтєвого акрилу. Виробам з акрилу можна надати будь-яку форму, тому дизайн акрилових ванн від провідних виробників відрізняються великою різноманітністю.

Окрім того, в акрилових ваннах легко зробити отвір для додаткової гідро масажної форсунки або змішувача із душовим набором, призначених для установки на борт ванни.

3.1. Акрилова ванна Devit Comfort

Італійська колекція Devit Comfort дещо старомодна й від неї віє тепло домашнього затишку. Раковина-тюльпан із п’єдесталом у стилі ретро, унітази та біде із масивною основою – аргумент на користь кантрі, скандинавського та неокласики. 

Плавні лінії змінює чітка геометрія раковини на тумбу та акрилової ванни, представленої у двох розмірах (в см) – 170х75 та 180х80.

Devit Comfort – акрилова ванна, купити яку варто з ряду причин:

1. Ванна з 100 % литтєвого акрилу стійка до стирання та більшості миючих засобів. Білизну та глянець ванна збереже протягом увесь період експлуатації.

2. Ванна має високу ступінь міцності. У процесі виробничих випробувань акрилова ванна Devit Comfort витримають вагу, яка дорівнює половині тонни та не деформується. Таким чином, за міцністю акрилові ванни Devit не поступаються чавунним. 

3. Акрилова ванна – це вершина комфорту. Акрил втрачає лише 1 градус за 30 хвилин (порівняйте: ванна з чавуна - 1 градус за 5 хвилин) та дозволяє насолоджуватися гарячою ванною тривалий час.

4. Ванна зі 100 % литтєвого акрилу стійка до впливу води, які б домішки вона не містила. Навіть використання "жорсткої" води з місцевого водопроводу без будь-якого пом’якшення та очищення жодним чином не впливає на стан внутрішніх поверхонь ванни. 

Вас вразила акрилова ванна? Купити чашу зі 100 % литтєвого акрилу Devit Comfort у нашому магазині краще до 31 серпня – в цей період купуючи сантехніку Devit, доставку ви отримуєте у подарунок!

3.2. Акрилова ванна Geberit Soana

Про елітну якість сантехнічного продукції від швейцарської компанії складають легенди. Дизайнери компанії Geberit завжди прагнуть створити не просто предмет інтер’єру для ванної кімнати, а справжній витвір мистецтва. 

Акрилова ванна Geberit Soana відрізняється високим комфортом та продуманою функціональністю. М'які лінії, ідеально рівна та глянсова поверхня – все свідчить про преміальну якість. 

Ванна зі 100 % акрилу Geberit Soana це:

- зручна спинка та оптимізовані внутрішні розміри;

- спеціальна душова зона - безпечна та комфортна під час приймання душу;

- зручне місце для зберігання предметів у душовій зоні. 

Порівняння акрилових ванн Devit Comfort та Geberit Soana зможе відбуватися тільки у сфері дизайну. Якість італійської та швейцарської продукції – поза конкуренцією.

Товари в колекції Comfort