Плитка під камінь в інтер’єрі спальні

 

Види натурального каменя, їх декоративність та спосіб використання

Фактури натурального каменя дуже різноманітні. Вивержені, осадкові, метаморфічні породи, наполовину дорогоцінні та дорогоцінні камені – за цими геологічними назвами приховуються граніт та піщаник, сланець та мармур, онікс та малахіт.

Естетичну цінність для дизайнерів інтер’єрів має не кожна порода натурального каменя, однак декоративність деяких з них на протязі тривалого часу викликають захоплення та з великим бажанням використовується у якості оздоблення.

Більшість натуральних каменів мають обмеження для використання. 

Наприклад, граніт має яскраву зернисту структуру та відрізняється… крихкістю. Довговічність таке оздоблення набуває лише у тому випадку, якщо шар каменя має достатню товщину. Але з товстими слябами складно працювати. 

Піщаник – уламкова порода з піску, який ніби зацементований. Піщаник не може бути полірованим, не підходить для оздоблення у приміщеннях з підвищеною вологістю.

Мармуром називають різні карбонатні породи, які знаходяться на тій чи іншій перехідній стадії формування. Мармуроподібні вапняки не бувають прозорими, але мають унікальну текстуру, декоративність якої не викликає сумнівів. Мармур дорогий та потребує спеціального догляду.

Сланець відрізняє висока щільність та міцність, хоч і утворений з ущільненої під високим тиском глини. Камінь добре піддається обробці, однак в інтер’єрах використовується без обробки, тому що природний розкол унікальний та виглядає декоративно. 

Онікс – наполовину дорогоцінний камінь, в якого є лише один недолік – висока ціна. Онікс – це чергування смуг різного кольору та світимість у глибину… 30-40 мм. Онікс легко різати та шліфувати.

Існує також обмеження при поєднанні різних порід між собою. Наприклад, силікатні породи (кварцит та піщаник) з карбонатними (мармур, вапняк, ракушняк) не можна розташовувати поруч. У силікатних породах міститься кремнієва кислота, яка реагує з карбонатом кальцію – головною речовиною вапнякових порід. Врешті решт оздоблення прискореним чином руйнується.

Керамічна плитка під камінь – імітації натуральних порід

Прогрес має за мету полегшення людського побуту.

Керамічна плитка з поверхнею, на якій у найменших дрібницях відтворена унікальна текстура різних порід натурального каменя, з'явилась зовсім нещодавно.

Заміна матеріалів натурального походження керамічною плиткою коштує менше та полегшує роботу спеціалістів. 

Сучасний тренд – широкоформатна керамічна плитка під камінь, дерево або бетон. Після ректифікації плитки будь-яка текстура у великому форматі виглядає як натуральний сляб, зпил або плита.

Остання інновація – тонка широкоформатна плитка. Розміри досягають 3600 мм, а товщина - лише 3-6 мм.

Відсутність швів та легкість робочого процесу з укладки, а з погляду дизайнера – відчуття просторості та посилення ефекту натуральної суцільної поверхні. 

Провідні виробники пропонують широкий асортимент імітацій унікальних текстур натурального каменя – мармуру, оніксу, граніту, сланцю або ракушняка, які відтепер стануть прикрасою вашого інтер’єру.

Керамічна плитка під камінь в інтер’єрі спальні: стилі та заходи

Будь-який натуральний камінь має особливий "характер", який повинен пасувати до загальної картини в інтер’єрі.

Темний камінь - граніт або мармур, додає інтер’єру статичності та монументальності, але іноді виглядають таємниче. 

Світлий камінь - граніт, мармур та вапняк, має відкритий "характер" й надає приміщенню легкий настрій, збільшуючи візуально його просторість. 

Камінна кладка та великоформатний керамограніт під камінь в інтер’єрі спальні

Навіть звичайний камінь в оздобленні приміщення виглядає благородно та трохи таємниче.

Кам'яна кладка у вигляді для акцентної стіни добре пасує до узголів’я ліжка. Якщо спальня простора, під камінь можна віддати ще одну вільну стіну та посилити ефектність оформлення.

Кантрі, класицизм, шале, гранж та середземноморський – в кожному з цих стилів кам'яна кладка є незмінним елементом оформлення. 

Кантрі

Спальня у стилі кантрі та його французькому варіанті Прованс – традиційно повинна бути світлою та трохи піднесеною за настрієм. Для інтер’єру ідеально пасує настінна керамічна плитка з імітацією білої або бежевої кам’яної кладки.

Керамічна плитка у спальні на підлозі повинна бути однотонною та з однорідною текстурою, щоб бути максимально схожою на просту кам'яну підлогу. 

Шале

Шале передбачає затемнене місце для сну й тут побачити кладку з темного каменя цілком природно – від бурого до чорного кольору.

Структурована матова поверхня у комбінації зі шкірою та натуральними шкурами, необробленим деревом та цеглою нічим не виявить власного промислового походження.

Керамічна плитка у спальні в шале – поняття відносне. Стиль швейцарських гірських будиночків використовує розділення на зони у великому просторому приміщенні з кам’яною підлогою. Для імітації ідеально підійде плитка великого формату зі спокійною текстурою сірого кольору. 

Гранж

На перший погляд навіть складно уявити, що гранж – це неокласичний напрямок у дизайні, де прийнято дотримуватися правил оформлення класичного інтер’єру. Торшери з акуратними плафонами, елементи ордерної системи у деталях меблів та оздоблення.

Кам'яна кладка або оздоблення у стилі венеціанського терраццо – у неокласиці, навіть такій спрощеній як інтер’єр у стилі гранж, "камені" можуть мати будь-який колір та форму.

Керамічна плитка під камінь з імітацією граніту або сланцю додасть особливого шику у невибагливої інсталяції з відкритих дерев'яних стелажів та простої металевого або дерев'яного ліжка. 

Мінімалізм та hi-tech

Великоформатний керамограніт під камінь з однорідною текстурою –це сучасний шарм. Модний тренд – оформлення спальні у темних кольорах.

Серед житлових приміщень спальна зона найбільш природно виглядає у темних тонах. Сучасні стилі, які сприймають таке оформлення – це мінімалізм та hi-tech. 

У hi-tech інтер’єрі наявні різноманітні методи підсвічення – світлодіодні стрічки, приховані джерела освітлення, які світяться по контуру. Темний керамограніт під камінь для стін з виразною текстурою – рельєфний, шорсткий, або навпаки - полірований або наполовину полірований саме в такому інтер’єрі проявить власні переваги сповна.

Керамічна плитка на підлогу у спальню може повторювати текстуру настінної плитки, бути світлішою або темнішою, та навіть прикрашеною орнаментом. 

В нашому каталозі у розділі Плитка достатньо позначити галочкою тип імітації – плитка під камінь, щоб познайомитися з широким асортиментом керамічної плитки від провідних виробників. Ми впевнені, що якась з колекцій задовольнить саме ваш смак!