Раковина у ванну кімнату: основні особливості вибору

Раковина у ванній кімнаті – це зручно. Відсутність раковини – це завжди дискомфорт, якщо навіть з ним можна змиритися.

Раковина в ванну кімнату – як зробити правильний вибір, щоб комфорт був максимальним і дивитися на гладку чашу, зручно пристосовану біля стіни, завжди було приємно.

Раковина на стільницю Cersanit Caspia

Все залежить від розмірів приміщення, бюджетних можливостей та дизайнерської задумки.

Форма майбутньої раковини – якою вона повинна бути в залежності від стилізації інтер’єру ванної кімнати.

  • Кругла раковина – органічно виглядатиме у класиці та неокласиці.
  • Закруглена раковина може мати неправильну форму, але закруглений фасад – модель, яка прикрасить інтер’єр у стилі Арт-деко або Модерн.

Закруглена раковина довільної форми

Закруглена раковина Cersanit Cersania

  • Напівкругла раковина ніби окреслена циркулем – такою найчастіше буває кутова раковина. Маленька раковина встановлюється для економії простору без шкоди для естетики інтер’єру.
  • Овальна раковина в поєднанні з дзеркалом такої самої форми та гексагональним фризом на стіні – природна геометрія класицизму.
  • Прямокутна раковина – традиційна форма для конструктивізму та авангардизму. Яскраві кольорові акценти, пластикові меблі, невеликі дзеркала доповнять композицію.

Прямокутна раковина Devit Optima

  • Дизайнерська раковина – результат польоту фантазії дизайнера. Різноманітність форм, плавні та різкі лінії – все залежить від стилю оформлення. Сучасні стилі – це еклектика на службі в естетики. Краще не обмежувати свої бажання – асортимент, який пропонують сучасні виробники, дуже широкий.

Матова або глянсова раковина для ванни з металу?

Для прихильників сучасних стилів (хай-тек, техно) підходить раковина з металу. Глянсові чаші мають блискучу поверхню, прикрашаються гарним рельєфним малюнком, але час від часу потребують очищення від вапняного нальоту.

Лита раковина виготовлюється з одного листа металу. Зварна конструкція складається з декількох листків нержавіючої сталі. Перша конструкція надійніша, друга за умови високої якості надає більше можливостей при використанні, а при поганому – ризик протікань.

Матова та глянсова раковини з металу

Керамічні раковини з фаянсу з квітковим візерунком або орнаментом в клаптевому стилі – автентичне оформлення для стиля кантрі.

Різноманітна керамічна раковина – незамінна для хаотичного, але виразного китчу.

Раковина з штучного каменя – варіант для середземноморського стиля. Має пористу структуру та потребує обережного ставлення.

Скляна чаша потребує особливого уходу – усі плями та розводи будуть помітними. Але форма скляної раковини може бути будь-якою і це очевидна перевага.

Спосіб установки умивальника

Спосіб встановлення раковини – важливе питання, від рішення якого залежить загальне планування приміщення.

Раковина накладна найчастіше встановлюється на стільницю та підходить для маленьких приміщень. Вид та форму можна обрати у відповідності зі стилем інтер’єру. Раковина у ванну під стільницю може бути встановлена на будь-яку поверхню, розташовану горизонтально.

Раковина для ванни під пральну машину, наскільки це зручно?

Накладна раковина під пральну машину – ще один варіант встановлення. Завдяки такому плануванню економиться простір. Це зручно для маленьких приміщень.

Раковина на пральну машину

Накладна раковина умивальник в кут або в штучно обладнану нішу встановлюється з метою економії простору. Змішувач монтується на раковину або стільницю.

Раковина для ванни зі стільницею – популярна позиція. Стільниця – це простір для зберігання. У ванній кімнаті навантаження на стільницю невелика, тому турбуватися за збереження зовнішнього вигляду не варто. Раковина зі стільницею – зручна в експлуатації та функціональна.

Акрилова раковина накладна – це економний варіант. Головна перевага полягає в тому, що будь-який випадковий удар не зможе завдати шкоди.

Використання абразивних очищуючих засобів не припустиме, щоб уникнути подряпин.

Раковина з тумбою – компактна мебельна конструкція для ванної кімнати. Низ тумби може спиратися на підлогу, або тумба може бути підвісною. Раковина та тумба у ванну підбирається у відповідності з можливостями інсталяції та стилем оформлення.

Раковина з тумбою Cersanit Facile Solo

Перший варіант (тумба у підлогу) надійний, але його недолік полягає у проблемному прибиранні під тумбою.

Підвісна тумба потребує надійного монтажу з міцними кріпленнями. 

Функціональність – важливий аргумент на користь встановлення раковини на тумбу. На відміну від інших конструкцій, тумба, встановлена під раковину, виконуватиме роль місця для зберігання предметів побуту, шампунів, миючих засобів.

Подвійна раковина для ванни – це чаша, довжина якої відповідає двом з одним змішувачем, або дві чаші з двома окремими змішувачами. Дизайн подвійної раковини відрізняється різноманітністю.

Подвійна раковина Villeroy&Boch Sentique

Ефективне використання часу – головний аргумент на користь такої конструкції. Якщо декілька членів сім'ї прокидаються одночасно, подвійна раковина допоможе зекономити час.

Недолік подвійної раковини – збільшення простору, відведеного для умивання. Для невеликих ванних кімнат таке рішення неприйнятне.

Скільки коштує раковина для ванни?

Діапазон цін на раковини на українському ринку сантехнічного обладнання надзвичайно широкий. Важливо тільки визначитися з пріоритетами.