Приклади застарілого ремонту у ванній кімнаті

 

ЗМІСТ:

1. Сучасний інтер’єр: якісні імітації та великоформатна плитка

1.1. Якісні імітації текстури натуральних матеріалів

1.2. Як вибрати керамічну плитку із декором?

1.3. У тренді великоформатна плитка із матовою поверхнею

2. Як вибрати меблі для ванної кімнати?

 

Простота та елегантність відрізняють готові рішення інтер’єрів ванної кімнати від сучасних дизайнерів.

Більшість професіоналів дійшли згоди, що плитка для ванної повинна мати лаконічний вигляд. Декоративні вставки із квітковим візерунком не доречні.

Вибирати краще імітації натуралістичних фактур матеріалів, які мають природне походження, або однотонній плитці.

Меблі для ванної кімнати у темних тонах «з’їдає» простір. Окрім того, темні поверхні зберігають сліди вапняного нальоту.

Які ще заходи не варто застосовувати в процесі оформлення інтер’єру ванної кімнати? Як уникнути бляклого вигляду та дисгармонії? 

1. Сучасний інтер’єр: якісні імітації та великоформатна плитка

Інтер’єр ванної кімнати набуває яскравого та виразного вигляду завдяки використанню плитки із якісними та натуралістичними імітаціями природних матеріалів або природними відтінками однотонної плитки, запозиченими в природи.

1.1. Якісні імітації текстури натуральних матеріалів

Імітація текстури матеріалів (дерева, каменя, мармуру, бетону, штукатурки або металу) має бути чіткою, знайомою та натуралістичною.

На керамограніт Zeus Ceramica Chalet із імітацією натуральної деревини, який представлений у форматі 900×150×9 мм, дизайнери перенесли кожну тріщинку, яка з’явилась природним чином, кожну шорсткість поверхні. Плитка під дерево із такою реалістичною імітацією наповнить інтер’єр особливою атмосферою. 

Приклади немодного дизайну. Іноді неможливо визначити візуально, яку текстуру обрано для імітації. Камінь чи бетон? А можливо, проста однотонна сіра плитка? Подібна ситуація свідчить про те, що перед нами неякісна плитка для ванної. 

1.2. Як вибрати керамічну плитку із декором?

Не варто купувати плитку із бляклою текстурою, позбавляючи інтер’єр характеру. Якщо виникає бажання створити яскравий акцент із рослинним малюнком, краще оформити акцентну стіну у зоні умивальника або ванни.

Сьогодні у тренді геометричні орнаменти, рельєфні хвилясті лінії, клаптевий стиль patchwork. Користується популярністю плитка для ванної із тропічним декором – пальмовим листям та папугами.

Керамограніт ABK Ceramica Play виконаний у дрібному форматі 200×200×8 мм, який ідеально підходить для укладки у зоні душової кабіни, виділення акцентної стіни або для декоративних вставок.

Дизайн поверхні універсальної (напільної та настінної) плитки поєднує декілька модних тенденцій у декорі – імітацію італійського терраццо та мармуру, геометричний орнамент.

Одночасно морозостійкий керамограніт підходить як плитка для ванної, тому що в нього показник поглинання вологи не перевищує 0,5 %.

Завдяки високому класу зносостійкості за шкалою PEI (IV), який свідчить про здатність матеріалу витримувати вплив тертя та абразивних речовин і не втрачати презентабельного вигляду. 

Приклади немодного дизайну. Усі чотири стіни нагадують квіткову клумбу. Не має значення, чи буде кольорова палітра строкатою або однотонною з імітацією тиснення.

Навіть плитка для ванної із квітковим візерунком, викладена посередині стіни, чи сюжетне панно на морську тему, виглядають не дуже стильно і давно вийшли з моди. 

1.3. У тренді великоформатна плитка із матовою поверхнею

Плитка у будь-якому форматі (дрібному, середньому, великому) гармонійно виглядає в інтер’єрі ванної кімнати, якщо відповідає обраному стилю та укладається згідно із правилами дизайну.

Які ж правила дизайну допоможуть створити стильний інтер’єр із плиткою для ванної кімнати?

По-перше, має значення відповідність формату плитки та розміру приміщення.

По-друге, плитка має вписуватися у стилізацію інтер’єру ванної кімнати.

По-третє, не варто забувати про форму плитки, а для прямокутної плитки – про розташування у просторі.

По-четверте, матові поверхні витісняють блиск глянсової та полірованої плитки, а стримані приглушені відтінки – яскраві кольори. 

Приклади немодного дизайну. Біла плитка дрібного формату будь-якої форми, включаючи популярний «кабанчик», на усіх стінах – монотонне оздоблення, яке виглядає надто нудно. Навіть блиск глянцю не виправить ситуацію.

Краще обирати плитку з «родзинкою» - модного кольору, із імітацією мармуру або іншої породи натурального каменя, бетону або штукатурки.

Іноді зустрічаються приміщення із низькими стелями, які потрібно «підняти» за допомогою вертикального розташування прямокутної плитки. Вертикальна укладка доречна в оздобленні ніші у стіні або невеликої функціональної зони у ванній кімнаті. 

2. Як вибрати меблі для ванної кімнати?

Меблі для ванної – не розкіш, а нагальна потреба. Економія на тумбах та пеналах, дзеркальних шафах та тримачах рушників доведе лише до безладу.

Комфортна експлуатація житлових приміщень – пріоритет, який виправдовує себе лише у процесі експлуатації. Краще вибирати місткі системи зберігання – тумби для раковини, підвісні шафи та пенали, у яких вміщається усе необхідне.

Меблі для ванної кімнати мають відповідати обраному стилю, інакше інтер’єр втратить особливий шарм. 

Меблеві фасади, контури яких практично зливаються зі стіною, доречні не тільки в інтер’єрах у стилі мінімалізм. Подібний дизайн меблів підходить для будь-якого актуального інтер’єру ванної кімнати.

Існує лише одне-єдине виключення з правил: класика, яка ніколи не виходить з моди.

Комплект Cersanit Cersania тумба + раковина – «золота середина» між ретро та сучасними стилями. Конструкція напільної тумби унікальна, тому що опору замість звичних ніжок створюють подовжені бокові стінки.

Двоє розпашниз дверцят із лаконічними хромованими ручками – данина універсальності меблевого комплекту. 

Приклади немодного дизайну. Меблі для ванної із громіздкою фурнітурою сьогодні не актуальні, хіба що ручки шаф та тумб підкреслюють стиль. Сучасні технології витісняють прості конструкції з ручками. Фурнітура із доводкою – набагато зручніше!

Напільні тумби для раковини додають проблем з прибиранням. Підвісні моделі, навпаки, позбавляють від багатьох проблем – підлогу під тумбою або пеналом легко протерти у будь-який момент. 

В нашому магазині до 30 листопада проводиться АКЦІЯ – знижка до 35 % на меблі, сантехніку та аксесуари для ванної кімнати!