Догляд за акриловими ваннами

 

Перше питання: а чи варто купувати акрилову ванну?

Протилежні відгуки про акрилові ванни викликають сумніви у потенційних покупців, які тільки почали досліджувати тему та побоюються зробити помилковий вибір. 

Акрилова ванна – визнаний тренд. Низка переваг чаш з акрилу пояснює популярність цього типу сантехнічних виробів:

1. Незначна вага конструкції. Акрилова ванна стандартного розміру важить близько 30 кг, тому під час транспортування та монтажу не повинно виникнути ніяких проблем.

2. Нескладний монтаж. Легка ванна здебільшого встановлюється у спеціальний каркас, який виробники пропонують придбати у комплекті.

3. Широкий вибір форм та розмірів. Пластичність полімерного матеріалу сприяє створенню моделей будь-якої форми – від звичних до незвичайних. Завдяки цій властивості акрилова ванна високо цінується дизайнерами, які надають їй перевагу при оформленні ванної кімнати.

4. Внутрішня поверхня акрилових ванн завжди гладенька, але не схильна до ковзання.

5. Акрилова ванна відповідає вимогам гігієни – на поверхні акрилу не здатні розмножуватися бактерії та грибкові.

6. Тепла поверхня акрилу не примусить боятися заходити у ванну, а здатність зберігати тепло сприятиме можливості поніжитися у м'якій піні, не підливаючи час від часу гарячу воду.

7. Додаткові опції, які пропонують виробники акрилових ванн. Гідромасаж, аеромасаж, хромотерапія (вбудовані ультрафіолетові лампи), дезінфекція води. 

Акрилова ванна – купити и не пошкодувати

Від яких факторів залежить правильний вибір акрилової ванни?

1. Потрібно придбати якісну акрилову ванну.

2. Правильно доглядати за виробом з акрилу.

Тривалий час ванни були представлені переважно важкими чавунними чашами с емальованим покриттям, звичка до яких призвела до панування стереотипів. За інерцією споживачі ставляться до акрилу як до міцного чавуну, припускаючись невиправної помилки. 

Акрил на відміну від чавуну не є різновидом металу. Акрил - це полімер або пластик з модифікованим ускладненим складом. Для виробництва ванн використовується сантехнічний акрил, склад якого, у свою чергу, був модифікований для досягнення певних цілей:

- добре переносити тривалий контакт з водою;

- стійкий до певних миючих засобів;

- має антибактеріальні властивості.

Як пояснити велику різницю у цінах на акрилові ванни?

Ціна та якість акрилової ванни тісно пов’язані і знаходяться у безпосередній залежності від способу виробництва. Неозброєним оком визначити спосіб, за допомогою якого виготовлена акрилова ванна, неможливо, тому відповідну інформацію варто з'ясувати додатково.

1. Литтєвий спосіб виробництва акрилових ванн полягає у заливанні полімерної акрилової суміші у певну форму.

Головні переваги виробу з однорідного акрилу:

- приємна на дотик та погляд гладка поверхня;

- легкий ремонт – подряпини та потертості не важко усунути;

- різноманітність моделей різних форм.

До недоліків акрилової ванни належить вражливість до ударів (наприклад, падіння важких предметів у ванну), які здатні деформувати поверхню. 

Якщо обрати правильний догляд за акриловою ванною, біла наче сніг чаша служитиме довго. Зрозуміло, що на ванну з литтєвого акрилу виробники пропонують тривалішу гарантію, але й вартість такого виробу буде вищою.

2. Екструзійний спосіб виготовлення сантехнічного акрилу обходиться виробникам набагато дешевше, тому й ціна на акрилову ванну відрізняються у бік зменшення.

Процес виробництва починається з формування листового акрилу, з якого потім під пресом в умовах високого тиску та температури формується чаша ванни. Зрештою заготовка проходить через остаточну обробку та приймає вид готового виробу. 

Вироблена цим способом акрилова поверхня відрізняється пористістю та ненадійністю, хоч і краще витримують удари та навантаження. Термін експлуатації виробленої способом екструзії акрилової ванни близько 4 років, за який пориста поверхня встигає набратися брудом та втратити зовнішній вигляд.

Білосніжна акрилова ванна - купити варто

Вибирайте ванну від відомих брендів, які піклуються про власну репутацію та надають тривалу гарантію на виріб.

Вибирайте акрилову ванну, яка підходить для вашої ванної кімнати за розміром. Якщо під ванну кімнату відведено просторе приміщення, розмір акрилової ванни варто вибирати, враховуючи зріст найвищого члена сім'ї.

Вибирайте ванну за товщиною стінок. Товщина акрилу не повинна бути менше 2-4 мм. Якщо ж ви обрали модель з товщиною акрилового листа 4-6 мм, будьте певні – це ванна високоякісна. 

Чистка акрилових ванн: рекомендації та протипоказання

Чи потрібно чистити ванну? Як саме чистити акрилову ванну? Як часто чистити акрилову ванну?

Споживачі, які розчаровані акриловими ваннами, певно, питаннями про догляд за акриловою ванною не переймались.

Перш за все, догляд за поверхнями ванни варто починати з першого ж дня експлуатації, згодом постійно піклуючись про чистоту.

Достатньо помити ванну водою, продезінфікувати за допомогою спеціального засобу (іноді достатньо мильного розчину) та витерти насухо. 

Як чистити ванну? Для усунення незначного забруднення поверхня протирається м'якою губкою або ганчіркою.

Ретельне очищення акрилових ванн легко здійснити за допомогою спеціальних засобів – переважно у рідкій формі.

Використання порошків, абразивних речовин (в тому числі, солі та соди) для акрилових поверхонь не прийнятне. Навіть якісну ванну з литтєвого акрилу можна зіпсувати абразивами. Дрібні, непомітні для неозброєного ока тріщинки будуть заповнюватися брудом и неприємно жовтіти. 

Якщо у ванній кімнаті встановлена акрилова чаша, виливати в неї будь-яку рідину по можна. Зашкодити поверхням можна засобами з хлором або спиртом у складі. Фарба для волосся, перекис водню, скипидар або оцет, здатні зіпсувати зовнішній вигляд акрилової ванни.

Чергова небезпека стосується використання надто гарячої води.

Примітка: Не можна споліскувати акрил окропом!

Яка температура води не зашкодить акриловим поверхням? Температура води не повинна перевищувати 45°С. 

Акрил – це не метал і заіржавіти не здатен. На акриловій поверхні ніколи не утвориться пліснява, тому що полімер – біологічно інертний матеріал.

Тільки вапно може зіпсувати вигляд акрилу. Очистити акрилову ванну від вапняного нальоту легко за допомогою спеціального засобу для очищення акрилових ванн. 

Купити акрилову ванну варто!

Наш магазин пропонує широкий асортимент акрилових ванн від провідних європейських брендів. Погортайте каталог у розділі Сантехніка / Ванни та зробіть власний вибір!