Переваги та недоліки кольорових унітазів на прикладі RAK Ceramics Feeling

 

ЗМІСТ:

1. Який унітаз купити за типом установки?

2. Як вибрати модель за формою?

3. Як вибрати унітаз за кольором?

4. Гід колекцією унітазів Feeling від ТМ RAK Ceramics (ОАЕ)

 

1. Який унітаз купити за типом установки?

Коли сучасний споживач ставить собі це питання, він має на увазі, насамперед, тип та модель унітазу, й тільки потім - колір.

Погодьтесь, раніше купити унітаз було набагато простіше. Вибір відбувався між компактом та… компактом. Сьогодні ж спочатку потрібно визначитися із типом установки, а потім обрати модель та колір.

Який же унітаз купити? Компакт чи підвісний? Відповідь на це питання залежить безпосередньо від низки факторів. 

На фото: підвісний унітаз RAK Ceramics Reserva

По-перше, розмір ванної кімнати або, у випадку роздільного санвузла, туалету.

У маленькому приміщенні потрібно орієнтуватися на параметри унітазу та можливість його встановлення з урахуванням законів ергономіки.

У туалеті радять дотримуватися відстані до дверей – не менше 55 см, а також залишати близько 35-40 см по обидва боки від унітазу.

Унітаз-компакт підключається у місці підведення комунікацій до труб – водопроводу та каналізації. Жодних приладів встановлювати не потрібно.

Перш, аніж купити унітаз-компакт, потрібно розібратися, яке розташування зливу до каналізації (випуск унітазц) підходить для вашого санвузла:

- вертикальний випуск (підключення знизу);

- горизонтальний випуск (підключення ззаду);

- косий випуск (підключення ззаду, під кутом 30 гр.).

Підведення води до змивного бачка зустрічається лише двох типів:

- верхня (бокова);

- нижня. 

На фото: унітаз-компакт RAK Ceramics Washington

Підвісний унітаз кріпиться до інсталяції, яка прихована у стіні. Установка інсталяції вимагає додаткових 25-35 см для декоративного коробу, в якому приховуватиметься металева конструкція із комунікаціями, в тому числі змивний бачок.

Підвісні унітази з огляду на особливості конструкції мають горизонтальний випуск.

Врешті решт, підвісний унітаз виглядає лаконічно та економить простір – реально та візуально.

Сучасні унітази-компакти, як і підвісні унітази, обладнані змивними бачками із декількома режимами змиву – економним та повним. Як правило, співвідношення дорівнює 3 л / 6 л. 

На фото: підвісні унітази RAK Ceramics Feeling

По-друге, розмір бюджету. Підвісний унітаз з інсталяцією обійдеться дорожче, аніж унітаз-компакт. Однак, якщо одного разу наважитися й купити унітаз підвісний та інсталяцію до нього, в подальшому при потребі заміни сантехніки, купувати доведеться тільки підвісну чашу, а на інсталяцію витрачатися вже не потрібно.

По-третє, стиль інтер’єру ванної кімнати. Дизайн у стилях ретро, класичний, кантрі, середземноморський та скандинавський тісно пов’язані із певною епохою, яка залишилась у минулому. Унітаз-компакт в такому інтер’єрі виглядатиме природніше, аніж підвісний унітаз.

У деяких випадках підвісні унітази гармонійно вписуються навіть до стилізацій, які не передбачають використання сучасних конструкцій. Особливо, якщо йдеться про еклектику – метод оформлення, при якому в одному інтер’єрі поєднуються елементи з 2-3 різних стилів дизайну. 

На фото: напільний (пристінний) унітаз RAK Ceramics Sensation

2. Як вибрати модель за формою?

Сучасні виробники пропонують багатоманітність різних моделей унітазів – за конструкцією, дизайном та кольором.

За конструкцією моделі унітазів поділяються на два види:

- напільні

Компакти та моноблоки (єдина конструкція «унітаз + бачок», не розбирається) призначені тільки для напільного монтажу.

Унітаз із інсталяцією та напільна установка абсолютно не суперечать одна одній. Інсталяція зі змивним бачком вбудовується у стіну або декоративний короб, а унітаз (чаша) при цьому призначена для напільного встановлення. Часто напільні унітази із інсталяцією називають «пристінними». 

На фото: напільні унітази та раковини RAK Ceramics Cloud

- підвісні

Підвісні унітази змінили зовнішній вигляд ванної кімнати до непізнаваності. Лаконічні сантехнічні прилади прикрасили інтер’єри сучасних ванних кімнат, надаючи їм елегантних рис.

За формою унітази відрізняються різноманітністю. Традиційні овальні чаші – не єдина форма, яка представлена в асортименті сучасних виробників керамічної сантехніки.

Круглий, прямокутний та навіть квадратний підвісний унітаз – сьогодні не рідкість. Дизайнери провідних компаній експериментують із формою та вигином ліній, щоб споживачі мати можливість купити підвісний унітаз на власний смак.

Геометрична форма чаші унітазу виявляється вирішальним фактором для вибору інших елементів інтер’єру ванної кімнати. Дизайн побудовано на контрасті – округлі форми знаходяться у контрастних відносинах із прямокутними та квадратними із чітко вираженими кутами.

У межах тієї або іншої геометричної форми можна знайти контури, які виглядатимуть дивно та дуже стильно. 

На фото: напільні (пристінні) унітази RAK Ceramics Venice

3. Як вибрати унітаз за кольором?

Білі унітази, як і інша керамічна сантехніка, вважаються широко розповсюдженим кольоровим рішенням. У якості альтернативи, популярності набули контрастні чорні унітази.

Кольоровий підвісний унітаз буде основою інтер’єру, а колір вимагатиме підтримки іншими елементами стиля. Колір настінного або напільного оздоблення, захисної занавіски для ванни або текстилю (рушників, банних халатів) має гармонійно поєднуватися із кольором унітазу.

Сучасні виробники надають перевагу фарбувати унітаз підвісний у нейтральні відтінки сірого та бежевого кольору. Зрідка зустрічаються зелені та сині відтінки, які надають інтер’єру ванної кімнати нові можливості для дизайну.

Важливо пам’ятати, що унітаз встановлюється на тривалий час, протягом якого може виникнути бажання змінити дизайн інтер’єру ванної кімнати. Перевагою білих унітазів вражається свобода під час вибору дизайну ванної кімнати. Якщо ж купити унітаз кольоровий, в оформленні доведеться дотримуватися певної кольорової палітри. 

На фото: унітаз-компакт RAK Ceramics Compact

4. Гід колекцією унітазів Feeling від ТМ RAK Ceramics (ОАЕ)

Компанія Rak Ceramics з Об’єднаних Арабських Еміратів виглядає екзотично у переліку провідних виробників керамічної плитки та сантехніки.

Виробник з країни, яка славиться інкрустацією сантехнічних приладів золотом, використовує для виробництва унітазів, раковин та ванн санітарний фарфор. Ідеальна якість, надійність та довговічність виробів із санітарного фарфору підтверджується гарантією на 300 місяців або 25 років.

Дизайн колекції Feeling (у пер. з англ. – «почуття») можна обмалювати як лаконічний, але витончений мінімалізм.

У колекції представлені піддони для душових кабін, раковини, унітази та біде, а також змивні кнопки, які відрізняються різноманітністю форм та кольорів. Дизайн сантехнічних виробів Rak Ceramics Feeling спеціалісти компанії визначили як «досконалий синтез дизайну та функціональності». 

На фото: напільний унітаз RAK Ceramics Feeling

Підвісні унітази Rak Ceramics Feeling без обідка (технологія Rimless) виконані у сучасному стилі та представлені двома формами – округлою (здається легкою, майже повітряною) та більш масивною зі злегка окресленою геометрією із закругленими кутами. Обидві форми вселяють відчуття надійності та виглядають презентабельно. 

На фото: підвісний унітаз RAK Ceramics Feeling

Напільні унітази призначені для монтажу щільно до стіни (пристінні). Напільні моделі за формою здаються навіть більш витонченими, аніж підвісні.

Унітази Rak Ceramics Feeling втриті якісною матовою глазур’ю, яка є власною розробкою компанії. Завдяки фірмовій глазурі виробам надають колір – білий, чорний, відтінки сірого та бежевого. 

На фото: чорний підвісний унітаз RAK Ceramics Feeling

Мудрість здобувається із досвідом, як і розуміння, що дорожче – це краще. Сьогодні ринок сантехніки працює саме за цим принципом. Адже якість не може коштувати надто дешево – згодні?

Набираєте у пошуку «унітаз купити київ»? В нашому магазині plitka.kiev.ua до 9 лютого комплекти сантехніки від провідних європейських виробників «унітаз + інсталяція» продаються за дуже вигідною ціною! Знижки до 35 % від звичайної ціни!

Лише погортайте наш Каталог у розділі АКЦІЇ / Усе у комплекті: унітази + інсталяції за суперцінами. В Акції беруть участь й унітази від RAK Ceramics!

Товари в колекції Cloud
Товари в колекції Feeling