Порівняння ванн Cersanit Lorena та Kolo Rekord

 

ЗМІСТ:

1. Як вибрати акрилову ванну?

1.1. Переваги акрилових ванн

1.2. Недоліки акрилових ванн

1.3. Вибір акрилової ванни: на що звернути увагу?

2. Порівняння ванн Cersanit та Kolo

2.1. Акрилові ванни Cersanit

2.2. Акрилові ванни Kolo

 

1. Як вибрати акрилову ванну?

Сьогодні акрилова ванна займає гідне місце на ринку сантехнічних виробів. Ринок, у свою чергу, має чітко визначені межі та містить продукцію тільки від перевірених виробників.

Однак, надто великий асортимент моделей, різних за формою та розмірами легких ванн із білосніжною поверхнею викликають розгубленість. Особливо, у недосвідченого споживача.

Можливо, варто орієнтуватися на ціну? У випадку із акриловими ваннами ціновий діапазон також практично нічого не означає і не говорить ні про якість, ні про дизайн. 

На фото: акрилова ванна Cersanit Crea

1.1. Переваги акрилових ванн

Чому варто купити ванну з акрилу та в чому полягають її переваги?

- різні форми

Висока пластичність акрилу дозволяє надавати ваннам будь-яку форму. Для незвичайних дизайнерських ідей ідеально підходить саме акрилова сировина.

- ванна із великою вагою (15-30 кг)

С транспортуванням та монтажем порівняно легкої акрилової ванни не виникає жодних проблем. На практиці це означає, що акрилову ванну можна переносити та встановлювати без помічників. Окрім того, будь-яка акрилова ванна, купити яку сьогодні пропонують провідні виробники, підходить для перекриттів у багатоквартирних будинках.

- низька пористість матеріалу

Ванни з литого акрилу достатньо щільні, щоб не виникало проблем із постійним забрудненням поверхні. Акрилова ванна не всотує сторонніх запахів – наприклад, запахів засобів для чистки. 

На фото: акрилова ванна Cersanit Nike

- гігієнічність акрилової ванни

Більшість моделей акрилових ванн мають антибактеріальне покриття, тому на поверхні ванни з акрилу не розмножуються шкідливі бактерії.

- низька теплопровідність матеріалу

Акрилова ванна довго зберігає температуру води. Швидкість охолодження води – 2 градуси на годину. Для порівняння: вода у чавунній ванні втрачає 5-10 градусів за годину.

- високі звукоізоляційні властивості

Під час набору води до акрилової ванни струмінь досягає дна майже без шуму.

- простота в уході

Акрилова ванна боїться абразивних засобів для чистки. Для очищення чаші можна використовувати тільки спеціальні гелі та засоби із розпиленням.

- самостійний ремонт незначних ушкоджень

У сантехнічних магазинах можна придбати спеціальний ремонтний набір, за допомогою якого незначні ушкодження на акриловій поверхні можна усунути самостійно.

- обладнання ванни додатковими функціями

Гідромасаж, терапія ароматами та кольорами, регулювання напору води, автоматична дезінфекція поверхні, а управління неймовірним комфортом можливе за допомогою дистанційного пульта.

- акрилові ванни обладнуються зручними сидіннями, підголівниками, перилами, полками

Якщо ванну використовуватимуть люди похилого віку та діти, додаткові зручності не завадять. 

На фото: акрилова ванна Cersanit Kaliope

1.2. Недоліки акрилових ванн

Якщо мета покупки – ванна, купити акрилову ванну доведеться у комплекті із каркасом та боковою панеллю.

Виробники пропонують в асортименті акрилові ванни та аксесуари для них.

Ще один недолік ванни з акрилу - чуттєвість матеріалу до температури води. Надто гаряча вода може пошкодити пластичний матеріал. Варто пам’ятати, що плавлення акрилу починається вже при 160 градусах за Цельсієм.

Не варто допускати випадків, коли у акрилову ванну падають важкі предмети – від удару може з’явитися не тільки подряпина або деформація поверхні, але й пробоїна. 

На фото: акрилова ванна Kolo Sensa

1.3. Вибір акрилової ванни: на що звернути увагу?

Якісна ванна з акрилу відрізняється товщиною від 4 до 8 мм. Не має бути жодних просвітів, пухирців або нерівномірного шару по усій поверхні ванни.

Для окремо розташованих ванн варто поцікавитись міцністю матеріалу армування виробу – якісні ванни армують скловолокном.

Насамперед, мають значення габарити та форма ванни. Розміри та форми акрилових ванн відрізняються великою різноманітністю, особливо якщо йдеться про кутові моделі.

Правильні прямокутники та овали представлені поруч із асиметричними моделями. Стандартів практично немає.

Однак, стандартну лінійку із «ростовкою» (у см) від 150x70 до 170x70 можна знайти у більшості колекцій від популярних брендів.

Пошукайте інформацію на офіційних сайтах флагманів сантехнічної галузі. Провідні європейські виробники із готовністю розповідають про найновіші технології, які вони застосовують в процесі виготовлення продукції. 

На фото: акрилова ванна Kolo Mystery

2. Порівняння ванн Cersanit та Kolo

Народна мудрість про те, що «скупий платить двічі», могла б народитися у зв’язку із вибором акрилової ванни. Якщо зекономити, можна стикнутися із необхідністю придбання нової ванни.

Однак, дві польські компанії Cersanit та Kolo спростувати це твердження. Ціни на продукцію від популярних брендів радують споживача доступністю, а ось технології виробництва відрізняються.

Ванни Cersanit виробляються з литого акрилу, що належить до безперечних переваг продукції від відомого в Україні флагмана галузі.

Для виготовлення ванн Kolo використовуються готові акрилові плити. 

На фото: акрилова ванна Kolo Neo Plus

2.1. Акрилові ванни Cersanit

Польська компанія Cersanit пропонує широкий асортимент акрилових ванн. Усі моделі виготовлені з високоякісного литого акрилу та відрізняються легкістю, міцністю, стійкістю до пошкоджень, відсутністю пор та термостійкістю. Вироби повністю безпечні для споживача.

Акрилові ванни Cersanit витримують вагу до 400 кг, тому що мають подвійне посилення.

Ідеальний білий колір чаші досягається завдяки використанню УФ-стабілізатора, який додається до сировинної суміші в якості домішки.

Більшість ванн мають протигрибкове та антибактеріальне покриття Silverit на основі іонів срібла.

Нарешті, уся продукція сертифікована і відповідає міжнародним стандартам гігієни та безпеки з урахуванням рекомендацій Польського товариства алергологів.

На ванни з акрилу виробник надає гарантію 10 років. 

На фото: акрилова ванна Cersanit Lorena

Будь-яка акрилова ванна Cersanit Lorena важить не більше 20 кг. У колекції запропоновані моделями для пристінної установки та двома кутовими ваннами для монтажу у лівий або правий кут ванної кімнати.

Розміри прямокутних ванн – від 140х70 до 170х70 (у см). Кутові асиметричні ванни мають розмір 150х90. Висота будь-якої моделі – 44,5 см.

Прямокутна форма розширюється до узголів’я ванни, яке має зручний вигин для комфортного перебування.

У комплекті йдуть ніжки із можливістю регулювання висоти. 

На фото: акрилова ванна Cersanit Lorena (кутова)

2.2. Акрилові ванни Kolo

Ванни Kolo виготовляють з листового акрилу від кращого європейського виробника – англійської компанії Lucite. Акрилові плити товщиною 3-5 мм підігріваються у спеціальній печі і після цього переносяться до алюмінієвої матриці, де акрил втрачає текучість і застигає.

Після застигання ванна охолоджується і потім проходить через армування скловолокном. У дно продукту вклеюється плита с тирси. Шар для армування розгладжується сталевими валиками, а потім шліфується.

До фінальної обробки акрилової ванни належить свердління отворів для зливу у каналізацію, зливу / переливу та інших корисних доповнень.

Ванни з листового акрилу вважаються не такими надійними, як аналогічна продукція з литого акрилу. Однак, передові технології та якісне армування скловолокном надає ваннам Kolo достатній запас якості та зносостійкості. Виробник надає на акрилові ванни гарантію 10 років. 

На фото: акрилова ванна Kolo Rekord

Кожна акрилова ванна Kolo Rekord має білосніжну глянсову поверхню і виглядає дуже презентабельно.

Діапазон розмірів акрилових ванн для пристінного монтажу з колекції Rekord – від 150х70 до 170х70 (у см) із однаковою висотою чаші – 41,7 см.

Ванни Kolo важать лише 14-14,5 кг, тому потребують укріплення за допомогою каркасу. 

 На фото: акрилова ванна Kolo Rekord

В нашому магазині до 30 січня проводиться великий різдвяний розпродаж сантехніки та керамічної плитки із смачними знижками!

Товари в колекції Lorena