Плитка в інтер'єрі. Приватний будинок у Палермо, Італія

 

Скандинавські принципи оформлення в інтер’єрі приватного будинку "Casa Giulietta"

Перепланування та оформлення приватного будинку в італійському місті Палермо "Casa Giulietta" дизайнерська студія "Forward" провела під гаслом "Повага до праці, світла та кольору". 

Геометрія приміщення визначила вибір базового стилю. У скандинавському інтер’єрі оздоблення стін у світлих тонах дозволяє максимально використовувати простір завдяки 100 % відбиттю світла та за необхідності скоригувати надто вузькі приміщення або підняти стелю. 

У північних країнах сонячні промені - на вагу золота, тому чим світліші стіни, тим свіжіше та просторіше виглядатиме приміщення. Скандинавський стиль комбінує білий колір в інтер’єрі з незвичайними меблями, створеними по ескізах відомих дизайнерів, родом з країн північного регіону Європи – Швеції, Фінляндії та ін.

В інтер’єрі будинку "Casa Giulietta" абсолютно білі стіни, які не тільки змінюють масштаби простору, але й виконують роль ідеального фону для яскравих предметів меблів, оригінальних світильників та сицилійської мармурової підлоги, який залишився від колишнього оформлення. 

Напільна плитка в усіх зонах – це мальовничі килими з плитки. Орнаменти та малюнки на плитку різні, виглядають яскраво, але природно.

Буде керамічна плитка в інтер’єрі тривіальним оздобленням чи частиною дизайнерського шедевру? Усе залежить від майстерності оформлювача.

Керамограніт – інструмент в руках дизайнера, тісно пов'язаний з іншими засобами оформлення (колір, форма, фактура). 

Сьогодні ідеї інтер’єрів з плиткою відрізняються різноманітністю та призводять до створення оригінального оформлення, замінюючи інші оздоблювальні матеріали та елементи дизайну.

Білий колір в інтер’єрі – загальна ідея для кожної зони

Дизайнерам добре відомо про підступність білого кольору – сяючий та свіжий у сонячних кімнатах, блідий та бляклий - в умовах дефіциту прямих сонячних променів.

Білий колір візуально збільшує простір та особливо ефективний, якщо використовується великими блоками та на великих поверхнях. 

Сприйняття білого кольору в інтер’єрі залежить не тільки від сезону, але й від періоду доби. Білий колір стін у сутінках втрачає свій лоск, тому освітлення повинно бути м'яким та зональним, щоб акцентувати увагу на деталях інтер’єру.

Білий колір в інтер’єрі приватного будинку

В приватному будинку "Casa Giulietta" центральне освітлення комбінується із зональним (торшери, світильники) та вбудованим, а інтер’єри ванних кімнат доповнені дзеркалами, що нагадують бокові дзеркала автомобіля, які спрямовують світло у потрібну зону.

Необхідно пам’ятати, що білий фон виявляє будь-які будівельні дефекти на стінах.

Білий колір як білий лист. Дизайнерський задум визначатиме, що з'явиться на білісінькій поверхні. Декоратори використовують різні фактури, поєднують текстиль с різними текстурами. На білому фоні чудово виглядають меблі з оригінальними фасадами та формами, предмети мистецтва та фотографії.

В нашому інтер’єрі до картин в авангардному сюрреалістичному стилі, які прикрашають біли стіни, підібрані оббивка м'якого дивану та декоративних подушок – тон в тон.

Білий колір підкреслює об’єм, відтіняє геометричні форми дверних та віконних отворів. Після зміни планування в одній кімнаті опинилися два вікна з різною геометрією. Традиційна середземноморська арка в одній композиції зі звичайним прямокутним отвором виглядають як цікавий дизайнерський захід. 

Білий колір об’єднує усі предмети в інтер’єрі загальною ідеєю. Багато відтінків білого - не тільки можливість вибору базового кольору, але й орієнтир для створення кольорових доповнень та акцентів.

Рекомендації щодо використання білого кольору

Елегантність світлого оздоблення підкреслять контрастні темні кольори та акценти яскравих відтінків.

Цікавий факт: світлі тони позитивно впливають на людей, що мають проблеми з диханням.

Не рекомендується поєднувати білий колір з синіми відтінками, щоб не "переохолодити" інтер’єр. Поєднання білого з синім притаманні сучасним інтер’єрам у стилі hi-tech та, як не дивно, класичним французьким інтер’єрам.

Скандинавський дизайн переслідує протилежну мету – зробити приміщення просторішим та підкреслити яскраві деталі інтер’єру, тому італійські дизайнери доповнили білий колір відтінками жовтого та коричневого кольорів.

Керамограніт в інтер’єрі – килими з плитки, "бджолині стільники", імітація мармуру та бетону

Багатоманітність керамічної плитки в інтер’єрі італійського будинку завдяки дизайнерській майстерності поєднується у гармонійний ансамбль. 

В приватному будинку "Casa Giulietta" використовується:

плитка для ванної;

- плитка для кухні;

- плитка для холу.

Килим з керамічної плитки

Виразний елемент інтер’єру отримав свою назву від тканого напільного килиму, який в залежності від зовнішнього вигляду підкреслюють стиль та є прикрасою інтер’єру.

Передпокій або вітальня набуває особливого шарму, якщо візуальну композицію доповнити килимовим покриттям. Однак, є багато причин не використовувати ткані килими в приватному будинку "Casa Giulietta":

- спекотний клімат;

- накопичення пилу та забруднень;

- знос текстилю. 

Якими бувають керамічні килими? Як правило, це квадратний або прямокутний контур з бордюрів, всередині якого викладено сюжетне панно, мозаїка або плитка іншого кольору та/або розміру.

Навіть плитка двох кольорів, викладена оригінальним чином, може стати інструментом створення в інтер’єрі килима з кераміки, за допомогою якого можна розділити приміщення на функціональні зони. Характерні орнаменти та їх послідовності на керамічному килимі – ідеальні маркери того чи іншого стилю.

Сучасні технології, за якими декорується керамогранітна плитка напільна, дозволяють не тільки прикрасити оздоблювальний матеріал орнаментом або узором, але й візуально імітувати ворс та потертість поверхні.

Керамічний килим не боїться вологи та легко очищується від забруднень, тому дозволити собі такий декор можна навіть на терасі, у літній кухні або бесідці. Керамічна плитка для підлоги для зовнішнього застосування морозостійка та часто має спеціальне покриття, яке не дозволить у дощ та/або в умовах низької температури оточуючого середовища посковзнутися. 

В приватному будинку "Casa Giulietta" плитка на підлогу в усіх приміщеннях, окрім ванної кімнати та кухні, імітує сицилійський мармур – унікальний вигляд мармур з вкрапленнями кальциту замість прожилок. Мармурова порода Perlato di Sicilia вважається найціннішою у світі та складає гідну конкуренцію білому мармурові з регіону Каррари.

Саме плитка - керамограніт під сицилійський мармур - обрамляє в усіх кімнатах будинку керамічні килими з різним декором.

Керамічна плитка у формі бджолиних стільників з імітацією бетону

Напільна плитка для кухні – це шестикутна плитка у формі бджолиних стільників. Матовий керамограніт з імітацією бетону темно-сірого кольору у формі правильного гексагону – це не тільки плитка для кухні, але й плитка у ванну.

В цих приміщеннях дизайнери відійшли від принципів скандинавського стилю та надали інтер’єрам сучасних рис. 

Керамічна сантехніка, змішувач для кухні та ванної кімнати підібрані у відповідності до традицій оформлення індустріального стиля. Очевидно, що стальні раковини, підвісні унітази, змішувачі з одним важелем та пласкі фасади меблів набувають індивідуальність завдяки оригінальному оздобленню керамічною плиткою. 

В нашому магазині керамічна плитка представлена в широкому асортименті – погортайте сторінки каталогу в розділі "Плитка", де можна підібрати матеріал від провідних виробників з різним декором – для напільного та настінного покриття, а також створення керамічного килима.