Дизайнерський стиль мінімалізм – прибираємо з ванної кімнати усе зайве

У порівнянні з різноманітними задумами дизайнерів та насиченістю декором деяких популярних стилів, мінімалізм видається стриманим, лаконічним та досить простим. В інтер’єрі, вочевидь, переважає сувора функціональність, максимальний комфорт та відчуженість від надлишку декору, кольорів та світлового оформлення.

 На сьогодні, мінімалізм – один з наймодніших стилів оформлення житлових та громадських приміщень, адже він не відмовляється від популярних трендів у світі моди, оздоблювальних матеріалів, меблів, сантехніки, предметів побуту та аксесуарів.

 Усе надсучасне пасує до мінімалістського інтер’єру якнайкраще, адже він робить акцент на максимумі користі та функціональності.

ванная комната в стиле минимализм

 "Потрібно узяти глибу мармуру та відсікти від неї усе зайве, бо саме так народжуються шедеври у світі мистецтва" – так вважав геніальний скульптор французького походження Огюст Роден.

 Простого правила, проголошеного митцем минулого, сьогодні дотримуються дизайнери в процесі оформлення приміщень у стилі мінімалізм. Для лаконічного стиля не прийнятна наявність багато численних аксесуарів, меблів, що надто привертають до себе увагу, перевантаження інтер’єру фарбами та декоративними елементами.

 Щоб ванна кімната приваблювала затишком та стриманістю, достатньо облицювати її стіни керамічною плиткою Venis Nacare – мерехтливою та бездоганною за якістю.

 Декор колекції – імітація розкішної мозаїки, яка у яскравому світлі обволікає геть усе приміщення чарівною грою виблисків. Чистий колір керамічної плитки ідеально пасуватиме до інтер’єру у стилі мінімалізм.

ванная комната в стиле минимализм

Особливості застосування стиля мінімалізм у ванній кімнаті

 Чіткий характер ліній та чистота фарб – головні правила мінімалізму. Стиль можна охарактеризувати як графічний, адже якщо йдеться про форму, вона обов’язково має бути правильною – квадрат, прямокутник, овал.

 Мінімалізм вирізняється вираженими гранями та кутами, простими контрастами. Здебільшого використовують один або два основні кольори та використовується мінімальна кількість предметів, щоб залишалося багато вільного простору.

 Поширена помилка, що у мінімалістському інтер’єрі використовуються недорогі матеріали. Саме у вишуканих оздоблювальних матеріалах та якісному текстилі дизайнери не радять себе обмежувати, оформлюючи приміщення у стилі мінімалізм.

 Підійдуть будь-які матеріали – скло та метал, дерево та камінь, пластик та текстиль. Яким би не був вибір, кімната виглядатиме бездоганно, лаконічно, сяяти чистотою. Атмосфера інтер'єру допомагатиме зібратися з думками або, навпаки, розслабитися.

 Металевий блиск до приміщення ванної кімнати додасть настінна плитка Full Metal від Vallelunga. Колекція втілює сміливу дизайнерську ідею, яка насамперед притягне увагу активних людей, які звикли жити одним днем.

 Металевий глянець створює ілюзію руху, водночас надаючи йому елегантності, стриманості, нестримної сміливості.

 Виразним акцентом виглядатиме підлога, якщо її викласти глянсової плиткою чорного кольору Novabell Pop. Поверхня нагадує водяну гладь, наче павутиння, вловлює промені світла, створюючи враження невагомості. Здається, що підлога втікає з-під ніг, та одночасно, служить, міцним ґрунтом.

ванная комната в стиле минимализм

Не варто вважати, що достатньо винести з кімнати зайві меблі, опинитися у майже пустому приміщенні та виголосити, що це й є широко відомий мінімалізм. Справжнє мистецтво – зробити інтер’єр затишним та функціональним.

 Мінімалізм – вибір врівноважених та серйозних особистостей з гарним смаком, яким подобаються спокійні кольори природної палітри. Відчуття влади над власним життям, насолода кожним днем без потреби витрачати увагу на зайві речі.

ванная комната в стиле минимализм

 Особливості вибору меблів для ванної кімнати у стилі мінімалізм

 Меблі для ванної кімнати у стилі мінімалізм мають бути правильної форми, точно окресленої та без декоративних деталей.

 Сантехнічне обладнання - ванна, раковина, біде повинні виглядати компактними. Виникає враження, що кожний окремо розташований предмет займає рівно стільки місця, скільки повинен. В іншому випадку інтер’єр у стилі мінімалізм не відбудеться.

 Для створення ефекту легкості варто вибирати підвісні раковини та унітази, а оптимальне розташування ванни та душової кабіни – у кутку.

 До мінімалістського інтер’єру ідеально пасуватиме кутова пристінна акрилова ванна Devit Aurora. Вражаюча білизна чаші підкреслить будь-який фон, акцентує увагу на чистоті та яскравості фарб.

 В єдиному стилі з акриловою ванною виступає компактний кутовий умивальник з серії IDO Seven-D. Проста установка й комфортне використання, мінімум потрібного місця – характерні риси сантехнічного обладнання.

 Яким повинен бути змішувач для раковини у стилі мінімалізм? У виборі змішувача можна дозволити собі трохи пофантазувати і придбати неймовірно модну та оригінальну модель - наприклад, Hansa Stela від німецького бренду. Вилив з прямокутним виходом, зручні важелі, що з'явилися на заміну вентилям, сріблястий блиск задовольнять будь-якого користувача.

ванная комната в стиле минимализм

 Сучасні приміщення, оформлені у стилі мінімалізм, користуються популярністю та виглядають елітно. Лаконічну обстановку цінують ділові та активні люди, який після робочого дня необхідно зняти напругу, звільнити думки від зайвих вражень та інформації. Розкішне класичне оформлення, надто оригінальне у стилі hi-tech або дуже просте у стилі кантрі, не дасть мінімалістського ефекту, коли має змогу відпочити кожна клітина тіла, очі, мозок та душа…