Керамічна плитка під мармур: особливості вибору

 Мармур – унікальний природний камінь, популярність якого легко пояснити неповторною текстурою поверхні. Архітектори та дизайнери цінують властивості натурального мармуру – глибину кольору, хаотичний візерунок та міцність. Мармур прославляють поети, обирають у якості матеріалу скульптори, зображають на полотнах художники.

 Благородний камінь завжди вважався символом розкошів та багатства, тому не дивно що оздоблення посідає гідне місце у сучасних інтер’єрах.

 Мармур – тренд № 1 серед природних матеріалів, який дизайнери керамічної плитки прагнуть відтворювати на плитковій фактурі. Технологія відображення на глянсовій поверхні кахлю реалістичних сюжетів, картин, малюнків та орнаментів фактично дозволили створювати недорогий "керамічний мармур", який візуально досить складно відрізнити від слябів справжньої породи.

 До речі, керамічна плитка не поступається кристалічному кварциту, тобто мармуру, за експлуатаційними характеристиками. Міцність керамічної плитки радує практичних споживачі, які прагнуть зробити ремонт, якого вистачить на десятиріччя та готові один раз витратитись, а потім тривалий час не замислюватись про знос напільних покриттів, пошкоджене оздоблення та інші дрібниці.

 Керамічна плитка залишається гарною, блискучою, яскравою не залежно від того, в якому приміщенні її використали та яким механічним навантаженням піддали.

Плитка під мармур – штучна досконалість

Керамічна плитка під мармур – це щільний матеріал, зроблений з глини, піску та інших природних домішок. Вона натуральна, а тому абсолютно безпечна, оскільки в процесі виготовлення піддаються випалу при високих температурах. Кахлі відрізняються тим, що не всотують отруту, а також не виділяють жодних небезпечних речовин навіть під впливом води, пари та вогню.

плитка під мармур

 Керамічна плитка не потребує спеціального догляду – досить протерти вологою ганчіркою або губкою, що стіни та підлога засяяли чистотою. При сильному забрудненні на кухні або у санвузлі можна не виключати використання побутової хімії вони не здатні пошкодити поверхню керамічної плитки під мармур.

 Під впливом прямих сонячних променів або постійного контакту з водою, кахлі також зберігають первинний колір, не тьмяніє та не вигоряє.

 Тільки уявіть, як чудово виглядатиме ванна кімната, оздоблена білими глянсовими плитами з виразними чорними прожилками. Вишуканий напрямок у моді ніколи не втрачає актуальності.

 Більше того, "керамічний мармур", як і натуральний, має багато забарвлень та складних візерунків. Плавні переходи кольорів, вигнуті лінії, дрібні прожилки, ледве помітні ніжні візерунки – все це враховується сучасними дизайнерами, які працюють над виробництвом кахлів у компаніях усього світу.

 Дизайнери мають можливість перевершити навіть саму природу, експериментуючи з кольоровою палітрою, прикрашаючи керамічні полотна орнаментом, доповнити колекції виключно декором та подарувати  споживачам можливість перетворити власний дім, добиваючись унікальних інтер’єрів, вразити гостей та близьких.

 Давні греки дали мармуру назву "сяючий камінь", яке надзвичайно пасує до керамічної плитки з імітацією текстури мармуру, її багатої палітри тонів забарвлення та особливих візерунків. Перерахувати усі існуючі у природі, а сьогодні й на ринку керамічної плитки, різновиди цього матеріалу просто неможливо. Від білих, рожевих до зеленуватих та чорних кольорів керамічний мармур вражає чистотою тону, химерним поєднанням фактур та вражаючих уяву малюнків.

 Краса та елегантність керамічної плитки під мармур, дає можливість створювати яскраві, контрастні або ніжні та непримітні інтер’єри. Ледве вловимі градієнтні переходи підкреслюють легкість та витонченість обраного стиля, а великі та чіткі лінії прожилок служать візитною карткою справжнього класицизму.

Природні відтінки мармуру

Якщо ви вирішили заповнити кожний сантиметр ванної кімнати соковитими природними відтінками, але не забули розставити акценти на легких та повітряних елементах, тоді ваш задум втілить у життя керамічна плитка з Єгипту Gemma Atmosphere. Вона випускається у форматі 300х440 мм та має декілька кольорових рішень – біла, блакитна, червоно-коричнева та бархатиста сіра.

 Можна облицювати стіни гладким кахлем або вибрати плитку з імітацією мозаїки. Atmosphere – це досить складна колекція, в якій поєднується твердість каменя та невагомість хмаринок. Керамічна плитка виглядає природно, мальовничо та елегантно.

плитка під мармур

 Колекція ідеально впишеться до сучасного, класичного або модерністського стилів, яка підкреслить оригінальність меблів, відтінить фактуру деревини з унікальними візерунками річних кілець, відобразить сяяння дзеркал та металевих аксесуарів, наповнюючи помешкання природним світлом.

 Благородна мармурова плитка у теплих бежевих тонах представлена у колекції Antika польської фабрики Opoczno. Ніжна, глянсова колекція представлена у форматі 300х450 мм та чудово підходить для ванних кімнат господарів з виточеним смаком. Полірований мармур родом з Середньовіччя ліг в основу колекції Antika. Атмосфера приміщення змінюється у бік спокою, затишку та чистоти у домі.

 Іспанська фабрика Aparici порадувала клієнтів безліччю варіацій керамічної плитки під мармур і створила близько десяти колекцій, різних за кольоровою гамою, фактурою та форматом.

 Кожна колекція має оригінальні декоративні доповнення, бордюри та фризи. Колекція Steam кардинально змінює імідж помешкання – великі чудернацькі візерунки, чарівні рамки, чіткі хвилеподібні малюнки магічним чином впливають на глядача, вводячи його до особливого фантастичного світу мрій.

 Неперевершене поєднання надійності та високої художньої естетики виступає на перший план у колекції Regal. Це розкішна та водночас проста плитка для підлоги та стін, що надає ванній кімнаті царську вишуканість та витонченість. Вона відрізняється чистими свіжими кольорами, оригінальним чергуванням різнокольорових смуг та розкішшю позолочених орнаментів у декорі.

Величний матеріал

Атмосферу величі та елегантності відтворить колекція Tirreno від Aparici. Керамічна плитка у давньогрецькому стилі з легким нальотом старовини, а особливого шарму надають кахлю дрібні потертості та тріщинки на глянсовому покритті. Неперевершений ефект від дизайну забезпечують лаконічність ліній та якісно підібране забарвлення.

 Хвилююча різноманітність світлих відтінків та суворої краси привертає до себе у колекції Aparici Steam. Усе природне багатство демонструє колекція Numa, виконана у коричневому та бежевому забарвленні.

плитка під мармур

 У подібному кремовому виконанні представлена й колекція Aparici Elis. Чудова рельєфна фактура чудово виглядає у тандемі з цікавим орнаментом декоративних елементів.

 Також варто познайомитися зі стильною, прозорою та досить холодною колекцією Statuario. Плитка від Aparici виходить у форматі 316х316 мм та 316х952 мм, візуально розширює простір та робить стелю вищою. Кахлі відрізняються практичністю, зносостійкістю та неперевершеною красою.

 На сайті plitka.kiev.ua ви знайдете ще ряд колекцій під мармур: Mapisa Queen, Novogres Planet, Venus Crystal, Azteca Palace та Venis Katmandu. Кахлі від відомих іспанських виробників, які досконало відтворюють на фактурі керамічної плитки багатоманітність мармурових зразків. Родзинкою кожної колекції є декор, який варіюється від ніжних квіткових полотен та реалістичних шкур екзотичних тварин до фактурних класичних колон та мініатюрних прикрас у вигляді медальйонів та різьблених бордюрів.