Ідеї ванної з синьою та зеленою плиткою

З кого починаються тренди та модні тенденції у світі дизайну інтер’єрів?

Співтовариство провідних дизайнерів та виробників, безумовно, відіграє головну роль у визначенні модних кольорів, форм та особливостей декору. Регулярні виставки задають тон та напрямок. Споживачу пропонують "вершки" – кращі творчі ідеї та розробки. 

Яка палітра кольорів в тренді сьогодні?

На думку експертів Інституту кольору Pantone наймодніший колір 2019 року – кораловий. У прогнозі на 2020 рік спеціалісти зі стратегії кольорів виокремили зелений та синій, їх природні відтінки лісу, коштовних каменів, океану, гірських вершин та неба. 

Але кораловий ховатися у сутінки не збирається та постане в інтонованому вигляді. Приглушений рожевий колір доповнить в найближчому році зелено-синю кольорову палітру. 

Дизайн інтер'єр ванної кімнати

Найстаріший колір планети Земля

Популярність приглушеного рожевого кольору пояснюється нещодавнім відкриттям вчених, які під пісками Сахари знайшли частки, які існували ще до зародження життя. Яскраво-рожевий колір з домішками блідого сірого відтінку визнаний найстарішим кольором на планеті Земля.

Бренди з усього світу працюють з Інститутом кольору Pantone і нові розробки зеленого, синього та рожевого кольорів обов’язково з'являться в кожному сегменті індустрії моди та дизайну. 

Як використовувати зелений, синій та рожевий кольори в інтер’єрі ванної кімнати?

Всі три кольори чудово поєднуються. Пов'язати їх в інтер’єрі можна за допомогою того самого блідого відтінку сірого кольору. Для розбавлення будь-якого колоритного відтінку використовують білий та сірий кольори – так роблять малярі і художники. 

В інтер’єрі сірий колір поєднується з будь-яким кольором – його можна вважати універсальним.

Восьмикольоровий тест Люшера для визначення психологічного стану людини відзначає, що сірий колір у пріоритеті означає, що для виходу зі стану стресу людина використовує компенсаторну поведінку – він просто відгороджується від проблем у власний світ. 

В інтер’єрі сірий колір – це нейтральні води, які розділяють в інтер’єрі два несумісних кольори. Без втручання сірого їх поєднання може дозволити собі хіба що епатажний кітч. 

На одному боці – прохолодний синій, а на іншій – яскравий рожевий. Сірий колір здатний перетворити їх ворогуючі відносини в ефектну композицію, і це примирення набуває статусу гарного акценту.

Межею може бути не тільки сірий колір, але й приглушений відтінок того ж кольору. Будь-який приглушений або блідий відтінок синього – це той самий колір, але вже розбавлений.

 Дизайн інтер'єр ванної кімнати

 Старейший цвет планеты Земля

Популярность розового цвета объясняется недавним открытием ученых, которые под песками Сахары обнаружили частицы, существовавшие еще до зарождения жизни. Ярко-розовый цвет с примесью бледного серого оттенка признан старейшим цветом на планете Земля.

Бренды со всего мира работают с Институтом цвета Pantone и новые разработки в зеленом, синем и розовом цвете обязательно появятся в каждом сегменте индустрии моды и дизайна. 

Как использовать зеленый, синий и розовый цвета в интерьере ванной комнаты?

Все три цвета прекрасно сочетаются. Связать их в интерьере можно через бледный оттенок серого цвета. Для разбавления любого колоритного оттенка используют белую и серую краску – так делают и маляры, и художники. 

В интерьере серый цвет сочетается с любым цветом – его можно назвать универсальным.

Восьмицветовой тест Люшера для определения психологического состояния человека отмечает, что предпочтение серого цвета означает, что для выхода из стресса человек использует компенсаторное поведение – он просто уходит от проблем в свой мир. 

В интерьере серый цвет – это нейтральные воды, разделяющие в интерьере два несовместимых цвета. Без вмешательства серого их сочетание может позволить себе разве что эпатажный китч. 

На одной стороне – прохладный синий, а на другой – яркий розовый. Серый цвет способен превратить их враждующие отношения в эффектное сочетание, и это примирение становится красивым акцентом.

Границей может стать не только серый цвет, но и приглушенный оттенок того же цвета. Любой приглушенный или бледный оттенок синего – это тот же цвет, но уже разбавленный.

 Ванна з ефектом омбре

Ефект омбре в інтер’єрі ванної кімнати

 

На цьому принципі ґрунтується спосіб кольорового оформлення омбре, заснований на використанні градієнту кольорів та плавному переході від темних тонів до світлих.

Інструмент, який допоможе реалізувати оформлення трендової ванни – зелена та синя плитка для ванної.

Отже, кращий колір плитки для ванної кімнати:

  • синій
  • зелений
  • колір морської хвилі
  • бірюзовий.

Металеві кольори – ще один тренд. Хромова душова кабіна, хромований змішувач та сталевий піддон увійдуть у модний набір для ванної кімнати в наступному році.

Ідеї синьої ванної кімнати

Синій колір – це повне умиротворення, припинення внутрішньої боротьби та спротиву, відновлення сил. 

Васильковий, кобальтовий, індиго, сапфір – існує близько 30 відтінків синього кольору.

В інтер’єрі поєднання темних та світлих відтінків синього кольору сприяє візуальному розширенню простору та відсуває навіть стелю. 

Синій колір символізує спокійні водяні гладі. Від надто глибоких темних відтінків віє холодом і це викликає протилежну дію – безпідставну тривогу. Тому темно-синій колір дизайнери радять використовувати фрагментарно, в якості виразного акценту.

Темно-синя плитка для ванної у вигляді вставки – смуги, пущеної вздовж стіни більш світлого кольору.

Стиль амбре в інтер'єрі ванної кімнати

Стиль омбре в інтер’єрі ванній кімнаті

Збуджену нервову систему ванна, оформлена в синіх кольорах, призведе до порядку. Для людей, які не відчувають у цьому потреби, краще використовувати світліші відтінки. Але навіть небесно-голубий – холодний колір, поєднувати його треба з теплими відтінками – жовтий, рожевий, оранжевий.

Інший спосіб зробити синій інтер’єр теплішим – природна енергія текстури дерева. 

Синя плитка в інтер'єрі ванної кімнати

Поєднання холодного відтінку синього кольору з текстурою дерева в інтер’єрі ванної кімнати

 

Виразний акцент, виконаний з синьої мозаїки з дрібними сегментами, перетворить ванну кімнату на справжній шедевр в класичному стилі.

Ванна кімната з мозаїчною стіною синього кольору

Ванна кімната з мозаїчною стіною синього кольору в класичному стилі

Яскравий акцент червоного кольору на синьому фоні стане компенсацією і буде вселяти енергію та прагнення до активності.

 Червона окремо стоїть ванна

Червона ванна серед відтінків синього тонізує

Поєднання синього та жовтого – ще один вид компенсації. В даному випадку мова йде швидше не про прилив енергії, а про мислення, яке прояснюється завдяки жовтому кольору. Це важливий інструмент в ситуації, коли потрібно програвати в думках різні комбінації для рішення проблем.

Плитка для ванної синя та сіра – вже врівноважене поєднання. Яскравий жовтий акцент освіжає інтер’єр та підвищує настрій.

Синя плитка для стін в інтер'єрі ванної кімнати

Поєднання синього та жовтого в одному інтер’єрі ванної кімнати

Ідеї зеленої ванної кімнати

Психологічний тест визначає належність зеленого кольору до активних. Це воля, яка спонукає до дії, впертості та наполегливості.

Про зелений колір говорять – він заспокоює. За думкою психологів, зелений колір – це дамба, що стримує зовнішні подразники. Кажучи інакше, зелений колір – емоція, яка допомагає зберігати спокій. Акуратність, логічне мислення, послідовні дії для покращення власного життя – це "зелена" поведінка.

Відтінки зеленого кольору допоможуть вранці остаточно прогнати сон та включитися у новий день. 

Зелена плитка для стін та підлоги

Зелена ванна кімната – море позитиву

Поєднання зеленого та синього кольору в одному інтер’єрі врівноважують один одного та створюють потрібний баланс активності та спокою. Один з них – теплий, а інший – холодний. Зелена плитка для ванної в поєднанні з синьою, особливо глянсова, створить в інтер’єрі атмосферу рівноваги.

Зелена і жовта плитка для стін

Поєднання синього та зеленого в інтер’єрі ванної кімнати

Особливістю зеленого кольору є гармонійне поєднання з будь-якими природними відтінками – жовтий, оранжевий, червоний, коричневий, синій.

Поєднання з білим кольором – це класика. Підвісний унітаз та підвісне біде з білосніжного фаянсу, ванільна акрилова ванна, білий змішувач та керамогранітна плитка зеленого кольору для оздоблення – все, що необхідно для гармонії.

Де купити синю плитку для ванної кімнати?

Або зелену плитку для ванної кімнати?

В нашому магазині представлений широкий асортимент колекцій керамічної плитки від провідних виробників - Almera Ceramica Rainbow, Ceramica Deseo Diamond, Alfobel Menorca, Golden Tile Акваріум.

Біла плитка для підлоги і зелена плитка для стін 

Поєднання білого та зеленого кольорів в інтер’єрі ванної кімнати