Плитка для туалету та санвузла: особливості вибору

 Туалет – це найчистіша зона у будинку, яка може бути виконана у будь-якому дизайні, кольорі, форматі. А оскільки головна вимога до санвузлу – гігієнічність, його підлога та стіни часто піддаються очищенню, санітарній обробці хімічними речовинами.

 Витримати щоденне прибирання із застосуванням миючих засобів та рідини здатний далеко не кожний матеріал, тому найбільш практичним вибором для тих, хто вирішив зробити ремонт у туалеті, вважається керамічна плитка.

плитка для туалету

Особливості вибору кольору плитки для туалету

Кахельна плитка для туалету вважається нейтральною стосовно вибору кольору, фактури та декору. Маленький домашній куточок однаково затишно та гарно виглядає з темною та яскравою плиткою, квітковим орнаментом та малюнком під мармур, однотонною чи поцяткованою дрібним візерунком, матовою та глянсовою.

 Головне правило, актуальне для невеликих за об’ємом приміщень, - це зведення до мінімуму темних елементів, які візуально звужують простір та викликають в людини відчуття тиску.

плитка для туалету

 В усьому іншому керамічна плитка для туалету може бути непередбачуваною: під мозаїку, як Атем Ada з України, з квітковими візерунками, типу польської Opoczno Flora, однотонна та рельєфна, з імітацією під дерево на кшталт колекції з Іспанії Exagres Taiga.