Де можна використовувати іспанську плитку під мармур в квартирі?

Плитка під мармур не покидає лідируючі позиції в топі найбільш трендових облицювальних матеріалів вже декілька сезонів поспіль. Її популярність має безліч складових, але головна з них – фешенебельний зовнішній вигляд. З такою плиткою можна зробити інтер'єр багатим, не витрачаючи шалені гроші. Давайте розберемося, якою буває імітація мармуру і де її застосувати.

Іспанія вчить смаку

Іспанська плитка під мармур

Винахід імітацій цегляної кладки, натурального каменю, деревини істотно полегшив нам життя. Завдяки «двійникам» використання цих матеріалів в одну мить з класу «люкс» і «преміум» перекочувало в категорію, доступну середньому класу. Спасибі за це скажемо італійським та іспанським виробникам – по виготовленню плитки вони попереду планети всієї. Іспанська плитка при цьому дешевша – її виробництво давно поставлено на потік, і експортується вона практично в усі країни світу.

У чому ж особливість цього матеріалу? Якщо за справу взялися іспанці, будьте впевнені, що ви отримаєте кращі світові тренди і товар незмінно високої якості. Іспанський керамограніт наділений мілкопористою структурою, тому не поглинає вологу, не боїться сонячних променів, стійкий до механічних пошкоджень, впливу побутової хімії, перепадів температур. І, звичайно, міцний – так просто цей матеріал не пошкодити.

Всупереч своїй імпульсивності, в дизайні виробленої плитки іспанці демонструють небувалу стриманість. Тут немає кричущо яскравих відтінків і безглуздих візерунків. Хороший смак, стиль і дорожнеча – ось три головні складові зовнішнього вигляду виробленої в Іспанії плитки під мармур.

ИІспанська плитка під мармур

Помилково думати, що імітація натурального каменю програє йому за всіма показниками. Керамограніт не тільки дешевший за мармур, але і міцніший. Відходів при укладанні тут буде небагато, матеріал не потрібно замовляти ексклюзивно, догляд зводиться до мінімуму. І якщо мармур категорично не терпить агресивного середовища, то плитці миючі засоби і різкі перепади температур не страшні. До того ж, спробуйте в разі пошкодження натурального каменю відшукати фрагмент з таким же малюнком – часом зробити це неможливо. З керамогранітом подібних проблем немає, ви завжди можете замінити потрібну ділянку, відшукавши якщо не ідентичну колекцію, то максимально наближену до тої, що потребуєте.

Де застосувати можна

Де ж сьогодні використовуються імітації під мармур?

плитки під мармур.

ИІспанська плитка під мармур

Ви не повірите – всюди! Така плитка давно вийшла з будинків на вулиці і успішно застосовується для облицювання будівель, торгових центрів, вокзалів і навіть метро.

•Плитка для ванної відрізняється різноманітністю кольору, форми і формату. Вона має бути вологостійкою і неслизькою. Найпопулярніші кольори – білий і чорний, всі відтінки бежевого і сірого. Експериментуйте з малюнком – він може бути великим і дрібним, чітким і сітчастим, популярний декор у вигляді мозаїки. Поверхня – глянцева, структурована, матова. В санвузлах популярна плитка для стін з імітацією мармуру і для підлоги. Не бійтеся комбінувати кольори – класичним поєднанням буде чорний і білий, сірий і білий.

•Плитка для кухні відрізняється імунітетом до перепадів температур, вологості, миючих засобів і механічного впливу. На підлозі краще укладати матовий керамограніт – він не мазкий і вимагає меншого догляду. Для стін вибирайте гладку поверхню, її легше відмити від жиру і плям. А ось від структурованої плитки з хвилями краще відмовитися.

•Плитка для холу повинна мати клас стирання вище середнього. Відмітка PEI III або IV вас цілком влаштує. Полірована плитка для підлоги, звичайно, виглядає чудово, але в побуті може завдати клопоту. Якщо ви віддаєте перевагу практичності і довговічності більше, ніж ефектному вигляду, краще матового керамограніту годі й шукати.

•Плитка для зовнішнього застосування – це морозостійка плитка. Максимальний захист від зносу (PEI V), ковзання (R13) і механічних навантажень – таким має бути прямокутний керамограніт для облицювання підлоги в метрополітені, переходах і інших громадських місцях. Для облицювання будівель часто використовують ректифіковану плитку, краї якої оброблені максимально рівно для укладання з мінімальними швами. Глазурована поверхня тут буде виглядати дорого, але на ній можуть бути помітними патьоки від вологи.

ИІспанська плитка під мармур

Купити іспанську плитку під мармур – гарантовано прикрасити інтер'єр та екстер'єр. Цей варіант, що називається, на століття – ніколи не вийде з моди і не набридне. А головне – ви можете міняти обстановку, як вам заманеться. Імітація натурального каменю буде доречною при будь-якому антуражі в класичному і сучасному стилях.

Питання-відповідь

Керамічна плитка або керамограніт для ванної кімнати – що вибрати?

Завдяки високотемпературному випалу та посиленому пресуванню керамограніт від плитки відрізняється підвищеною міцністю, непористою структурою, стійкістю до різного роду навантажень. А ще він більше важить. Укладати цей матеріал на стіни в будинку необов'язково – тут впорається і керамічна плитка. А ось на підлозі і на вулиці керограніт незамінний. Краще нього капризи природи і велику прохідність людей не витримає ніщо.

Скільки коштує плитка під мармур в Україні?

В нашому інтернет-магазині бездоганні імітації під мармур від іспанських виробників продаються за ціною від 319 гривень за квадратний метр. Найбільший вибір – в категоріях 300-400 гривень плюс. Поспішайте – діють вражаючі знижки, а кількість товару обмежена.