Готель Peter & Paul у Новому Орлеані: еклектика з класичних та ретро стилів

 

ЗМІСТ:

1. Незвичайний готель у Новому Орлеані в будівлі старої церкви

2. Дизайн номерів в готелі Peter & Paul

2.1. Особливості оформлення номерів

2.2. Ванна кімната в готелі Peter & Paul

2.3. Особливості оформлення холу та терас

3. Керамічна плитка для інтер’єрів а-ля готель Peter & Paul

 

1. Незвичайний готель у Новому Орлеані в будівлі старої церкви

Американський готель Peter & Paul у Новому Орлеані розташувався в історичному комплексі XIX сторіччя (зведений близько 1860 рр.), який складається з чотирьох споруд – церкви, капели, школи та монастиря.

71 номер оформлений у кращих традиціях класики та сільського кантрі з елементами середземноморських стилів – італійського та марокканського.

Фасади будівель із хрестами на верхівках зовсім не схожі на вхід до готелю. Мандрівникам жодна деталь не обіцяє зустрічі із відваженим готельним господарством та спокійним відпочинком всередині величних споруд. 

Останні 20 років будівлі пустували. Рішення розмістити у стінах католицького монастиря готельні номери – надто сміливе. Дизайн-студія ASH NYC та спеціаліст високого класу з культури, історії та архітектури, що дуже знаменита у Новому Орлеані Наталі Джорді пішли на це заради спасіння історичної пам’ятки від забуття.

Ідея виявилась вдалою, а розмах, з яким поставились до організації відпочинку власники закладу, перевершив усі сподівання.

В готелі Peter & Paul окрім готельних номерів з'явилась зручна зона для проведення ділових зустрічей, ресторан-виноробня Bacchanal, яка отримала премію Джеймса Бірда, та ресторан, де подають фірмові коктейлі, каву та надзвичайно смачні блюда, приготовані з місцевих інгредієнтів.

Неформальний заклад або кафе-морозиво Sundae Best, де подають морозиво, приготоване вручну невеликим партіями знаходиться у споруді монастиря.

Студія дизайну ASH NYC втілила ностальгійний образ кафе морозива та прилавків з минулого зі звичайною содовою. Інтер’єр доповнюють меблі від Good Wood NOLA та одна з фресок Анни Марі Ауріккіо, які представлені майже в кожному приміщенні незвичайного готелю. 

Невеликий торгівельний простір розташувався у недільній школі, де бажаючим пропонують ексклюзивні сувеніри та повсякденні товари.

Не в кожному готелі є бібліотека. А у Peter & Paul бібліотека є. Колишня недільна школа тепер служитиме для гостей місцем, де можна узяти книгу для читання. Книги надані місцевим книжковим магазином Blue Cypress Books та доповнені колекцією старовинних видань. Будь-яку книгу можна прочитати та навіть придбати. 

2. Дизайн готелю та номерів для постояльців у готелі Peter & Paul

Адміністративну стійку або, кажучи сучасною мовою, "reception" (перекладається не адекватно як "рецепція" або "взаємозамінність") автори проекту розташували під сходами у ніші, задрапованій тонкою тканиною. На декор надихнули венеціанські палаццо та палаци в Індії та Марокко. 

Усі чотири поверхи оформлені у певній кольоровій палітрі: жовті відтінки – обличчя першого поверху, зелені тони - другого, сині - третього, а червоні - четвертого. Особливість кольорового рішення полягає в тому, що глибокі природні кольори повторюють палітру шедеврів релігійного живопису XIV-XVIII сторіч.

У холах дизайнери зберегли автентичність оформлення. Арочні отвори, величні колони та фрески на стелі – неймовірний декор для готелю. Однак, руйнування стереотипів – доля авторів проекту.

2.1. Особливості оформлення номерів

В кожному номері присутні меблі у класичному стилі – із різними дерев'яними або вигнутими (кабріоль) ніжками, стільці із округлими спинками та м'якими кріслами із текстильною оббивкою.

Оздоблені під мармур камінні зони, дзеркала у різних металевих багетах у формі арки та штори з ламбрекенами створюють затишний оазис у стилі "Хронік Амберу" Роджера Желязни, коли уся сім'я збирається у родовому замку під одним дахом. 

Текстиль у клітинку – дрібну та велику став фірмовим знаком готелю Peter & Paul. Портьєри, оббивка для стільців та крісел – це мила клітинка у стилі кантрі. Від поверху до поверху змінюється тільки колір.

Ще одна фішка готелю – плафони освітлювальних приладів у формі східних ліхтарів з металу.

Меблі з темного дерева ідеально поєднуються із напільним покриттям з дерев'яних дощок – трохи зношених, як і притаманно старим настилам з дерева.

Класичні кушетки із підлокітниками у вигляді валиків, круглі стільниці з дерева на різній основі, кришталеві люстри з великої кількості витончених "висюльок" у кращих традиціях ретро інтер’єрів прикрашають навіть приміщення, відведені під ванну кімнату. 

2.2. Ванна кімната в готелі Peter & Paul

Окремо розташована ванна здається старовинною, але уважний спостерігач, знайомий із сучасною сантехнікою, обов’язково помітить систему зливу-переливу. Для будь-якого готелю, навіть такого чудернацького як Peter & Paul, комфорт клієнтів – це найважливіше.

Витончена люстра із лампами-свічками ідеально поєднується зі змішувачем у стилі ретро – із традиційною лійкою із керамічними деталями на шлангу та покриттям під золото. 

Форма ванни витримана в акуратній формі античної арки із загнутими у вигляді валика бортами. Скромний табурет на трьох ніжках гірчичного кольору із настінною фрескою, яка служить у якості підсвічника для двох свічок підтримують старовинний антураж інтер’єру.

Білосніжна ванна на левиних ніжках із напільним змішувачем із чорним покриттям із дзеркалом, обрамленим у рамку з чорного металу, монументально розташованому на стіні з білої цегли, є зразком класичного мінімалізму в інтер’єрі.

Діагональна укладка квадратної плитки глибокого теракотового  кольору ідеально доповнює "середньовічну" картинку. 

2.3. Особливості оформлення холу та терас

Тільки у холі з'являється напільна плитка під мармур. Із оштукатуреними стінами із патиною, укладка у шаховому порядку, що складається зі світлих та темних відтінків сірого кольору, виглядає автентично та природно.

Потерта деревина на стільцях із королівською лілією на спинках, кований метал в основі консолей та настінних бра із лаконічним дзеркалом у химерній оправі – усе свідчить про старовинне походження інтер’єрів готелю Peter & Paul. 

На терасах плитка з імітацією дрібнозернистої текстури натурального каменя включена до комбінації із великою кількістю кованого металу та тропічних рослин у горщиках. У якості переходу використовується коричнева плитка, яку ми вже бачили у номерах готелю.

3. Керамічна плитка для інтер’єрів а-ля готель Peter & Paul

Іспанський керамограніт Overland Grey Stone буде ідеальним доповненням до класичних інтер’єрів у стилі американського готелю. Формат 600х600х8 мм для такої мети повністю підходить. 

Керамограніт Alaplana Johnstone представлений у декількох кольоровиз рішеннях – білому, двох відтінках сірого – світлому та темному, а також традиційному для класики бежевому.

Великий формат 995×995×10 мм, гарна товщина для прилеглих до будинку територій та клас зносостійкості PEI III – основа для шикарної тераси у класичному стилі. 

Польський керамограніт Cerrad Colorado представлений у двох відтінках сірого кольору – світлому та темному. Формат плитки з імітацією виразної текстури натурального каменя - 597×597×8 мм. 

Керамограніт Almera Ceramica Codigo у форматі 1200×194×10 мм – чудова імітація темного дерева (горіх) для напільного настилу у класичному інтер’єрі. 

В нашому магазині до 31 серпня проходить АКЦІЯ – великий розпродаж керамічної плитки зі знижкою до 35 %.

До того ж якщо ви купуєте сантехніку Devitдоставка у подарунок!

Товари в колекції Johnstone