Як вибрати плитку у спальню?

 Здебільшого ми звикли бачити керамічну плитку на підлозі у ванній кімнаті, коридорі та під'їзді, на кухні, відкритих терасах – тобто скрізь, де має місце високе механічне навантаження на підлогу, багато вологи та вуличного бруду у період року, коли дуже часто дощить.

 Традиційно в усіх "мокрих" приміщеннях використовують кераміку, а гарне покриття з керамічної плитки в житлових зонах помешкання – вітальнях, спальнях, кабінетах та дитячих кімнатах, викликає досить змішані почуття.

 "Оце так!" – кажуть одні, "не може бути", - дивуються інші, "як же так...", - засмучуються треті. Різні емоції демонструють насамперед, що напільні кахлі у житлових приміщеннях нікого не залишають байдужими.

 Врешті решт, більшість погоджується з неординарним дизайнерським рішенням, особливо після того, як побувають у кімнаті з таким напільним покриттям. Щасливим власником спальні залишається лише посміхатися у відповідь на питання щодо комфорту інтер’єру "сухої" зони для відпочинку з напільною керамікою.

Навіщо у спальні плитка

У спальні справді немає вологих зон. Ця кімната закрита від сторонніх, до неї не так вже й часто заходять самі господарі, тут не граються діти (за виключенням, можливо, дитячої спальні). У спальні не накопичується бруд і підлогу не доводиться надто часто прибирати.

 Отже, навіщо у кімнаті, призначеній для нічного відпочинку, де читають перед сном або дивляться телевізор у вихідні, укладати на підлогу керамічну плитку?

 Ось тільки декілька причин використовувати керамічну плитку у спальні.

Здорове повітря

На якість повітря у приміщенні впливає не тільки захаращеність інтер’єру, але й килимові покриття, які вважаються справжніми збирачами пилу.

 Домашній текстиль, подушки, пледи – досить пильні аксесуари інтер’єр, пил з яких потрапляє у повітря та осідає на підлозі. Пил практично непомітний неозброєним оком, але з часом накопичення пилу перетворюються на бруд, що в'їдається у щілини та тріщини дерев'яної підлоги. Лише напільна керамічна плитка має ідеально гладку поверхню, яка вдало протистоїть забрудненню підлоги?

Плитка у спальні - простота у догляді

Достатньо пройтися вологою ганчіркою по поверхні плитки, щоб вирішити проблему забруднення та запилення поверхні.

 Використання керамічної плитки – важливий крок до підтримання чистоти та якості повітря у спальні. Особливо цінним цей факт вважається для алергіків, які час від часу під впливом пилу різного походження мають проблеми з диханням. Якщо хтось з членів сім'ї має хворобу, складно переоцінити переваги кахлю у спальній зоні для такої людини.

 Вже ніхто не дивується, коли споглядає керамічну плитку на підлозі у найкращих номерах готелів, санаторіїв або у лікарняних палатах.

Холодна – отже, підходить

Ще одна важлива властивість керамічної плитки – теплопровідність, яка, на думку багатьох споживачів робить неприйнятним її використання у спальні. Однак, у даному випадку недолік легко перетворюється на перевагу.

 По-перше, напільну керамічну плитку варто використовувати у будинках, що знаходяться у широтах із теплим кліматом. Під час спеки керамічне покриття буде справжнім спасінням.

 По-друге, у холодних широтах під напільним покриттям з керамічної плитки для підігріву варто обладнати систему "тепла підлога" – насолодитися теплом вийде з лишком.

Важливі комбінації керамічної плитки для спальні

Міцність та довговічність, твердість та абсолютний захист від вологи робить кахель одним з найкращих матеріалів для укладки на підлогу у спальні.

 Керамічну плитку не можна забруднити незворотним чином або подряпати, тому це ідеальний варіант для підлоги у приміщенні, яке сьогодні дуже часто межує із ванною кімнатою.

 Тандем спальня / ванна кімната досить часто зустрічається у плануванні помешкань. Керамічна плитка на підлозі ванної кімнати ефектно переходить у кімнату - варіант, який перш за все вирішує проблему вологої підлоги, а завдяки різним форматам, формам та декору плитки може бути виконаний в оригінальний спосіб.

 Практична ідея – комбінована підлога. Кахель у ванній кімнаті стикується із підлогою у спальній зоні. На порозі спальні можна використати плитку іншої форми або кольору, або навіть з іншою фактурою.

 Керамічна плитка в даному випадку – чудовий варіант для створення напільних композицій, цікавих за дизайном. Стики між двома типами покриття можна оформити орнаментальними керамічними вставками.

Твердість – не альтернатива м'якости

Зі спальнею пов’язані уявлення про м'якість, пухнастість, природність та ніжність фактур. Саме тому більшість прагне вкривати підлогу м'якими матеріалами – килимовими покриттями, екзотичною рогожкою або ротанговими або бамбуковими татами.

 Здається, усі ці матеріали – повна протилежність твердій та прохолодній плитці. Однак, переваги останньої очевидні.

 По-перше, на кахельне покриття, як і на будь-яке інше, можна покласти килим або будь-яке інше м'яке покриття.

 По-друге, проблему вибору вирішує великий арсенал забарвлень, візерунків та орнаментальних комбінацій моделей плитки, не кажучи вже про багату палітру кольорів.

 Усіх цих переваг позбавлена решта варіантів напільного покриття. До того ж, не кожний матеріал годиться для встановлення нагрівальних елементів, а напільні кахлі дозволяють підігріти власну поверхню без жодних проблем.

"Піший кінному – не товариш"

Альтернативою керамічній плитці вважають ламінат – досить міцне, вологостійке та легке для прибирання покриття. Однак, існує декілька нюансів, коли ламінат не зможе скласти конкуренцію керамічній плитці.

 Ламінована підлога майже не піддається ремонту, тоді як кахель —практично вічний матеріал. Стійкість до вологи в ламінату – поняття відносне. Витримувати вплив вологи тривалий час ламінована підлога навряд чи зможе, а в напільний кахель – у цьому випадку не має меж.

 Ламінат скрипить, якщо неправильно з’єднані замки, плитка ж не скрипітиме і не деформується у жодному випадку.

 Для очищення ламінату застосовуються спеціальні засоби, а для очищення напільної плитки найчастіше достатньо простої води.

 В ламінату обмежений експлуатаційний строк (до 25 років), а керамічна плитка - довговічний матеріал.

 Ламінат може містити імітації натуральних матеріалів, але перелік обмежений, а за забарвленням та візерунками конкурувати с дизайнерськими можливостями напільного кахлю зовсім не здатен.

 Цікаво, що керамічна плитка під ламінат існує у різних кольорах та текстурах. Звичайно, ламінат коштує дешевше, але не завжди дешеве – означає, якісне.

Можливості дизайну

Вибираєте плитку? Виробники керамічної плитки щоразу дивують споживачів, підвищуючи свою майстерність. Плитка під дерево з імітаціями текстури дуба, берези, горіха, вишні, сосни у різних забарвленнях.

 Досвідчені у дизайні іспанці з компанії Almera Ceramica створили колекцію під дерево Spazio, яка імітує дубову дошку.

 Інша відома компанія з Іспанії APE Ceramica створила справжню керамічну "тканину". Колекція Alabama складається з базової плитки під дерево у форматі 1200×200 мм та декоративної – у форматі 750×750 мм.

 Декоративне рішенні колекції ідеально виглядатиме у приміщенні, оформленому у теплих фарбах з однотонним м'яким текстилем.

 Плитка з малюнком печворк урізноманітнить інтер’єр та додасть до нього нотку стильного затишку Шеббі Шик.

 Більш сучасна колекція DK Origin, створена у стилі печворк від бренду Almera Ceramica, посяде гідне місце серед оздоблювальних матеріалів у дитячих спальнях. Цікавий дизайн примусить дитину розглядати кожний квадратик, досліджуючи композицію.

 Варіації мармурових імітацій представлені в інтернет-магазині Plitka.kiev.ua на будь-який смак. Наприклад, плитка з колекції Balmoral від іспанського бренду Baldocer – це можливість створити інтер’єр у середземноморському стилі.

 На мармуровому фона в інтерпретації дизайнерів керамічної плитки чудово виглядають будь-які відтінки домашнього текстилю та меблів – від легкої мінімалістської палітри до складних класичних тонів.

 Колекція Tele Di Marmo Revolution із квітковими малюнками від фабрики Emil Ceramica створювалась для тих, хто мріє про романтичну весну у будь-яку пору року.

 Отже, якщо ви бажаєте створити унікальний інтер’єр у власній спальні та використати напільну керамічну плитку - на вас чекають в інтернет-магазині Plitka.kiev.ua.