Декілька прийомів дизайну та речей, з якими інтер’єр виглядає дешевше

 

ЗМІСТ:

1. Тренди поза часом в дизайні інтер’єру

2. Помилки у дизайні, які здешевлюють інтер’єр

2.1. Розстановка меблів

2.2. Монохромність та орнаменти

2.3. Кольорове рішення

2.4. Функціональність предметів інтер’єру

2.5. Керамічна плитка з імітацією замість шпалер

 

1. Тренди поза часом в дизайні інтер’єру

Як створити інтер’єр, який виглядає стильно, а не визначається розміром суми, витраченої на оформлення? Чи можна використовувати модні тренди та отримати прийнятний результат? 

Відомому дизайнеру з Нью-Йорку Кариму Рашиду модні тренди нагадують маленьке віконце, в якому пейзаж не можна роздивитися повністю. На думку метра, інтер’єр, «зібраний» з трендів, буде імітацією стиля, позбавленою оригінальності.

Інший іменитий дизайнер Борис Берлін працює у Данії та порівнює дизайн інтер’єру із людським тілом, на яке можна нанести татуювання або одягти у різний одяг. Однак, тіло повинно пережити усі трансформації та залишитися гарним та здоровим.

Нарешті, молодий дизайнер Андре Фу, добре відомий в азіатському світі, підсумовує: «Моя задача не підтримувати тенденції, а створювати класику поза часом, особистісну та унікальну». 

В якості основи для актуального інтер’єру досвідчені дизайнери радять орієнтуватися на тренди поза часом. Насправді, це правила та прийоми дизайну, оздоблювальні матеріали та предмети інтер’єру, які витримали випробування часом та не втратили власної актуальності.

Перше правило стильного дизайну - усвідомлення. Сьогодні в моді розумне споживання речей. Шлях до інтер’єру, позбавленого власного обличчя – купувати бездумно, орієнтуючись тільки на модні тренди. Варто оточувати себе речами з історією та змістом, які дуже подобаються та викликають позитивні емоції.

Якісні меблі, які прослужили не одному поколінню, все ще складає конкуренцію геометрично правильним фасадам сучасних меблів.

Великою популярністю користується реставрація старих меблів. Все частіше перевага надається не купівлі нового гарнітуру, а оновленню оббивки для диванів та крісел та покриттю столів та стільців свіжим шаром лаку. 

Друге правило стильного дизайну – натуральні матеріали, до яких належать дерево, камінь, стекло, метал. Натуральний текстиль виглядає природно та підвищує комфорт.

Краса та багатоманітність текстур для стильного інтер’єру мають велике значення та є невід’ємною частиною матеріалів природного походження.

Ідея імітації текстури натуральних матеріалів знаходиться в основі дизайну сучасної керамічної плитки, яка також по праву вважається натуральним оздоблювальним матеріалом. В основі сировинної суміші знаходиться глина, кварцовий пісок та польовий шпат.

Висока якість імітацій – результат використання технології цифрового друку, яка з 2012 року адаптована до виробництва керамічної плитки.

Візуально плитка під дерево або плитка під мармур виглядає як їх натуральні аналоги. 

Третє правило – поєднання в одному інтер’єрі чітких прямих та м’яких округлих ліній. М’які лінії повинні переважати, оскільки від них віє спокоєм та затишком.

У природі правильні геометричні форми практично не зустрічаються. Виключення – коло та овал, що тільки доводить природність м’яких ліній. 

Четверте правило – використання металів теплого кольору. Мідь, латунь, бронза – довговічні матеріали, які виглядають ефектно та гарно старіють. Потемнілі метали із нальотом патини надають інтер’єру вишуканості. 

П’яте правило – правильна організація освітлення. Погане освітлення може зіпсувати враження від самого стильного інтер’єру.

Дизайнери рекомендують використовувати багаторівневе освітлення. Стельові освітлювальні прилади у комбінації із настінними бра, настільними лампами та напільними торшерами. 

2. Помилки у дизайні, які здешевлюють інтер’єр

Як уникнути помилок в оформленні інтер’єру, які зводять нанівець усі дизайнерські зусилля? Поради від професійних дизайнерів допоможуть не припускатися ляпів, які надають інтер’єру дешевого вигляду, не дивлячись на вкладені кошти та витрачені зусилля.

2.1. Розстановка меблів

Розставляти меблі вздовж стін сьогодні не прийнято. У сучасному інтер’єрі меблі служать для розділення житлового простору на зони.

Приміщення не варто перевантажувати зайвими меблями. До того ж, вільний простір високо цінується у сучасних дизайнерських проектах у будь-якому стилі.

Наприклад, пересунути диван у центр, а крісла та журнальний столик розташувати у куті – чудовий варіант для вітальні.

Важливо не нехтувати дотриманням пропорцій. У маленькому приміщенні предмети меблів можуть бути більшими за розміром, але їх має бути небагато. Поєднання великих масивних предметів та дрібних елементів декору ідеально для житлового простору із обмеженою площею.

Однак, надмірного скупчення предметів дозволяти не можна. 

2.2. Монохромність та орнаменти

Мода на монохромні інтер’єри потроху минає, як і на меблеві гарнітури в одному кольорі та стилі. Крісла акцентних кольорів роблять інтер’єр ефектніше.

Килим з орнаментом – яскравий та виразний, надасть інтер’єру динаміки та оригінальності.

Відсутність орнаментів в оздобленні стін та текстилі – велика помилка, яка призведе до нудного інтер’єру.

Щоб не припуститися хаосу, використання однакових орнаментів в одному інтер’єрі припустимо тільки у різних, але сумісних між собою кольорах.

Візерунки та орнаменти, які відрізняються за малюнком, ідеально виглядають, коли пофарбовані у відтінки одного кольору.

В кожного стиля власні традиційні орнаменти та візерунки, кольори та кольорові поєднання. 

2.3. Кольорове рішення

Змішувати в одному інтер’єрі надто багато відтінків різних кольорів призведе до несмаку. Тому існує суворе правило дизайну – не більше трьох кольорів та їх відтінків в одному інтер’єрі. Використовувати варто сумісні кольори відповідно до розташування на колі кольорів. Ідеально підходять кольори, які у спектрі розташовані поруч або навпроти. 

2.4. Функціональність предметів інтер’єру

Оригінальне використання предметів інтер’єру – яскрава деталь, яка надасть інтер’єру індивідуальних рис.

Використання стелажу для книг від підлоги до стелі у якості перегородки між кухнею та вітальнею або перетворення лавки, оббитої м’якою велюровою тканиною, у якості нічного столика – оригінальні рішення, які виглядатимуть ефектно. 

2.5. Керамічна плитка з імітацією замість шпалер

Шпалери, які імітують цегляну кладку чи дерево, вийшли з моди. Шпалери із імітацією виглядають дешево, а керамічна плитка надає інтер’єру особливий шарм та візуально відрізнити її від натуральних матеріалів неможна.

Дизайн поверхні керамічної плитки не тільки візуально, але й на дотик передає особливості натуральних матеріалів. Структурована (рельєфна) плитка з імітацією відображає особливості текстури дерева, натурального каменя, мармуру чи металу. 

В нашому магазині plitka.kiev.ua представлена стильна керамічна плитка у широкому асортименті та за кращою ціною в Україні.