Монохром чи кольорове поєднання: як оформити інтер'єр ванної кімнати або кухні?

 

ЗМІСТ:

1. Особливості вибору стиля: монохром?

1.1. Переваги монохромного інтер'єру

1.2. Рожева плитка в інтер'єрі ванної кімнати та/або кухні

2. Кольорові схеми, які завжди у тренді

 

1. Особливості вибору стиля: монохром?

Монохромний інтер'єр – елегантне дизайнерське рішення. Асоціація тільки з чорно-білою палітрою насправді є помилкою. Кольорове поєднання, що складається з відтінків з діапазону від білого до чорного (сірі тони), зазвичай зветься ахроматичним. 

На фото: колекція керамічної плитки Opoczno Winter Vine

Монохромне оформлення інтер'єру передбачає використання відтінків одного з базових кольорів спектру – жовтого, зеленого, червоного або синього. 

На фото: колекція керамічної плитки Imola Aroma

Монохром гармонійно виглядає в інтер'єрах, які оформлені у різних стилях – класичних та сучасних. Простіше було б перерахувати стилі, для яких однокольорове рішення не використовується.

Французький кантрі або Прованс важко буде впізнати, якщо використати в інтер'єрі відтінки тільки одного кольору. Сільське оформлення виглядає простим та строкатим.

Мароканський стиль – один з найбільш екзотичних. За традицією він належить до плеяди неповторних середземноморських стилів, але відрізняється яскравими кольорами та незвичайним  дизайном предметів інтер'єру.

В мароканському інтер'єрі використовуються поєднання яскравих та насичених кольорів – малинового та синього, бордового та зеленого. При цьому східний інтер'єр обов'язково містить жовто-коричневі відтінки – лимонний, гірчичний, бежевий.

1.1. Переваги монохромного інтер'єру

Інтер'єр, що оформлений у відтінках одного кольору, завжди відрізняється яскравим характером. А якщо до монохромної кольорової гами додати трохи мистецтва, врешті решт можна отримати шикарний інтер'єр, який демонструє свіжий погляд на дизайн.

Очевидний недолік монохромного інтер'єру – потребу у ретельному підборі кожної дрібниці. Текстури та форми мають ідеально виглядати  разом та створювати атмосферну обстановку.

Іспанський дизайнер Патрисія Бустос використала в інтер'єрі квартири 12 різних відтінків рожевого кольору. Метою дизайнерського експерименту була обстановка, що дозволила б будь-якій людині відчувати себе незвично. 

Психологи вважають, що вихід з зони комфорту допомагає зняти напругу та подивитися на світ інакше. До того ж, квартира призначалась для літньої оренди, а ринок у Мадриді в цей відрізок часу передбачає широкий вибір різного житла.

Незвичайний інтер'єр витримав конкуренцію і користується великим успіхом, хоча й виглядає як справжнє естетичне безумство. Спершу здається, що тут розірвалась банка рожевої краски. Але коли очі звикають до "засилля" рожевого, на перший план виходить чітка картинка із різноманітністю текстур та нюансами відтінків, незвичайними формами предметів та їх поєднань. 

Епатажний дизайн у мадридській квартирі виконаний у стилі сюрреалізму, який можна порівняти зі сном наяву. Художник спеціально викривлює реальність на картині, використовуючи сюжети з фантазій, натяки, символи та парадоксальні поєднання форм.

Сюрреалістичний інтер'єр Патрисії Бустос наповнений різними геометричними формами. Змішування круглих, квадратних та напівциркульних арочних форм розсіює увагу та примушує, врешті решт, зосередитися на внутрішній реальності, заглибитися в себе.

Рожевий колір домінує в інтер'єрі, але навіть маститий дизайнер не витримала. У кухні рожевий зовсім трошки розбавлений білим, гірчичним та синім із збереженням стилю в решті деталей. 

1.2. Рожева плитка в інтер'єрі ванної кімнати та/або кухні

У ванній кімнаті та кухні напільна та настінна плитка вражається оптимальним рішенням для оздоблення. В нашому магазині plitka.kiev.ua запропоновано широкий асортимент керамічної плитки рожевого кольору.

Однією з переваг плитки вважається різноманітний дизайн поверхні. Таким чином можна вибрати для рожевого інтер'єру будь-який дизайнерський стиль.

Наприклад, керамічна плитка Baldocer Gemstone коралового кольору запропонована у форматі 300х75х8 мм – традиційному для плитки "кабанчика". Такий формат підходить для імітації цегляної кладки, укладки у формі шеврона ("ялинкою") та інших способів облицювання плиткою.

Глянсова плитка для стін ідеально виглядатиме на кухні або у сантехнічних приміщеннях. До того ж гладка поверхня плитки очищується без будь-яких зусиль.

Кораловий колір пасує до різних стилів –  мінімалізму або сучасної класики. 

Італійська плитка ABK Ceramica Wide Style у великому форматі (1194×596×7 мм) імітує шпалери та дозволить відтворити в інтер'єрі дизайн Патрисії Бустос. 

Рожева плитка чудово поєднується із білою сантехнікою. Комбінація круглої раковини (наприклад, Devit Allround) та кутового унітазу (наприклад, Devit City) створить у ванній кімнаті атмосферу сюрреалізму, побудованого на протилежностях, які поєднуються в одне ціле та виглядають виразно.

2. Кольорові схеми, які завжди у тренді

Правильно поєднувати кольори в інтер'єрі набагато складніше, аніж створювати монохром з відтінків одного кольору.

Однак існують кольорові схеми, які не втрачають популярності.

- чорно-білий або ахроматичний інтер'єр

Поєднання чорного та білого кольорів – важливий атрибут  неокласики у стилі Арт Деко. У якості деталей використовуються елементи екзотичних культур – єгипетської, африканської або південноамериканської.

Керамічна плитка під мармур (наприклад, керамограніт Almera Ceramica Avilla) чудово виглядатиме в ахроматичному інтер'єрі. 

В якості альтернативи гарним вибором вважається поєднання чорної та білої плитки, яку традиційно укладають у шаховому порядку.

- білий, блакитний та коричневий (під дерево)

Біла сантехніка, дерев'яні меблі та плитка блакитного кольору – класичне поєднання для ванної кімнати.

Напільна та настінна плитка під дерево – ще один варіант використання коричневих відтінків в інтер'єрі. В той же час, білі меблеві фасади завжди в тренді та ідеально відтіняють імітацію текстури дерева на плитці. А небесно-блакитні відтінки можна додати, використовуючи текстиль – рушники та халати, а також захисну шторку для ванної.

Керамограніт Alaplana Oakland у форматі 900×150×8 мм – це імітація текстури дуба. Плитка призначена для настінного та напільного оздоблення, а її матова поверхня не ковзатиме навіть у мокрому вигляді.

Завдяки осіннім знижкам плитку під дерево з колекції Alaplana Oakland можна придбати із великою знижкою! 

Новинка каталогу - біла тумба для раковини Cersanit Virgo із глянсовою поверхнею ідеально впишеться до дизайнерського задуму. Підвісна установка, компактні розміри та два висувних ящики дозволяють використовувати предмет меблів у маленькій ванній кімнаті. Тумба пропонується у двох варіантах – із чорними та сріблястими (під хром) ручками. 

Для просторої ванної кімнати у каталозі нашого магазину з'явилася шикарна модель тумби білого кольору зі стільницею Devit Linea. Ширина тумби (1985 мм), невелика висота (278 мм), а ще 6 висувних ящиків перетворюють тумбу на зручне та компактне місце для зберігання. За необхідності тумба може бути єдиним предметом меблювання у ванній кімнаті.

Товари в колекції Allround
Товари в колекції Avilla
Товари в колекції City
Товари в колекції Linea
Товари в колекції Oakland
Товари в колекції Wide & Style