Ремонт змішувача. З чого почати?

Змішувач — одна з найслабших ланок у системі побутового водопостачання. Він регулярно пропускає через себе кубометри води, що призводить до механічного зносу окремих елементів. Також проблема може бути у неякісній установці. Змішувач для мийки або раковини може раптово почати капати чи давати сильніший потік. Ремонт пристрою передбачає заміну деталей, що вийшли з ладу, або ж підвищення якості монтажу. Для цього достатньо буде тугіше затягти гайки. Все це актуально для звичайних змішувачів та двох вентильних кранів. Ремонт змішувача з термостатом сильно відрізняється. У нього більш складна конструкція та багато електроніки. Тому його слід довірити кваліфікованим професіоналам. Те ж саме можна сказати і про сенсорні змішувачі, що встановлюються у торгових центрах та офісних будівлях.

Що потрібно для ремонту змішувача?

Ремонтуєте ви вбудований змішувач або настінний — вам не обійтися без спеціального інструменту. До основних засобів для проведення даних робіт відносять:

  • ключ (у залежності від типу кріпильних елементів);
  • ніж;
  • молоток і викрутку;
  • мастило;
  • спеціальний матеріал для герметичної фіксації;
  • прокладки, новий картридж та інші деталі.

Навіть дорогий змішувач Грое, ремонт якого також можна провести у домашніх умовах, з часом здатний прийти у непридатність. Тому, якщо ви не хочете витрачатися на виклик майстра, бажано постійно мати вдома всі необхідні для усунення протікання матеріали та інструменти. Змішувач для кухні, ремонт якого слід зробити, відплатить вам тривалою і вірною службою.

Як відремонтувати будь-який змішувач?

У нашій статті йдеться про ремонт двох вентильних і змішувачів з одним важелем. Саме вони найчастіше встановлюються у ванних кімнатах і на кухнях більшості будинків і квартир. Двох вентильні змішувачі бувають з черв'ячним механізмом та краном-буксою з керамічними дисками. Другий варіант набагато надійніший і рідше потребує додаткового обслуговування. Найчастіша причина протікання крана — знос гумової прокладки. Змішувач для кухні, ремонт якого ви плануєте виконати, слід демонтувати. Потім дістається зношена деталь і встановлюється нова. Якщо проблема не у прокладці, а у крані-буксі, то його також варто замінити. Придбати новий можна у будь-якому магазині сантехніки. Головне — правильно підібрати деталь за розміром. Змішувач, ремонт крана якого ви виконуєте, можна показати продавцеві, щоб той запропонував вам оптимальну за характеристиками запчастину.

Одноважільний змішувач являє собою складніший пристрій, але основна частина конструкції є нерозбірною, тому її не вийде полагодити — допоможе лише заміна. Перелічимо основні проблеми та їхні причини:

  • слабкий напір води — швидше за все засмітився аератор, допоможе його прочищення;
  • поява крапель на корпусі, не з-під гайки — тріщина металу не може бути відремонтована, можна лише тимчасово зупинити течію за допомогою герметика;
  • протікання води з-під гайки — причиною є слабка фіксація або зношена прокладка.

Змішувач Imprese, ремонт якого вам терміново знадобився, чи кран будь-якої іншої марки слід демонтувати та розбирати максимально акуратно. Уважно стежте за послідовністю кроків і не втрачайте складові елементи. Вийшов з ладу кухонний кран або змішувач для ванної — ремонт виконується за схожою схемою. Обов'язково перекрийте воду на стояку, якщо робите демонтаж і розбирання приладу. І пам'ятайте, що навіть фірмовий змішувач Kludi, ремонт якого радять довіряти досвідченим сантехнікам, можна легко полагодити самостійно за умови дотримання наших рекомендацій і наявності запасних деталей.

Де купити змішувач?

Розмірковуєте над тим, де купити змішувач? Радимо зробити це у надійного постачальника сантехніки. Змішувач Damixa, ремонт якого не займе багато часу за умови наявності відповідного інструменту та запчастин, або кран іншого відомого бренду — все це можна знайти в інтернет-магазині Plitka.kiev.ua. Компанія вже не перший рік працює на українському ринку та заслужила репутацію відповідального постачальника.

На сайті ви знайдете змішувач Hansgrohe, ремонт якого обійдеться вам зовсім недорого, якщо замовите деталі у нас, і продукцію інших відомих сантехнічних брендів. Працюємо лише з кращими вітчизняними та закордонними виробниками. Хочете придбати змішувач Kludi, ремонт якого раптово з'явився в ваших планах? Або зацікавив кран іншої марки? Вивчіть каталог на сайті або зв'яжіться з менеджерами компанії телефоном.

Де купити сантехніку?

Наш інтернет-магазин спеціалізується на постачанні сантехніки та керамічної плитки. Пропонуємо величезний асортимент товарів для кухні та ванної кімнати. Тут ви легко зможете замовити змішувач, ремонт картриджа якого терміново знадобився. Гарантуємо оригінальність і надійність реалізованої сантехніки. Шукаєте змішувач шаровий, ремонт якого не хочете довірити іншим майстрам? У каталозі представлені всі актуальні моделі сантехнічних приладів вітчизняного та імпортного виробництва.

Plitka.kiev.ua обслуговує клієнтів з усієї України. Ми пропонуємо вигідно та просто купити змішувач — інтернет-магазин працює без вихідних, більшість товарів на сайті є у наявності та готова до відряджання.