Керамограніт під мармур - популярний матеріал. Що потрібно знати?

 

Мармур – унікальна фактура для дизайну інтер’єрів

Колись мармур використовували у якості оздоблювального матеріалу для шикарних палаців для заможних громадян. Мармур в сучасних інтер’єрах досі сприймається як зразок краси та ознака заможності власників будинку.

Неповторний візерунок та широка палітра кольорів перетворили гірську породу, що сформувалась у звичайному вапняку, на універсальне оздоблення.

Мармур виглядає монументально, має особливу енергетику, а кожний зріз мармуру відрізняє унікальний малюнок. 

Текстура мармуру завдяки своїй різноманітності отримала особливе ставлення майстрів дизайну, які охоче використовують мармур в інтер’єрах.

Мармур чудово комбінується з іншими матеріалами – деревом, металом, склом та навіть пластиком. Поруч з більш простими матеріалами блиск та витончена краса мармуру виявляється достатньою. Невиразні поверхні виглядають частиною загальної картини – підходять за кольором, формою та розміром, але вплинути на ефектність мармуру не здатні. 

Універсальність мармуру – це не лише слова. Неймовірно шикарні мармурові поверхні розкішно виглядають в поєднанні з полірованими половицями та з необробленою деревиною, з венеціанською штукатуркою та з бетоном.

Керамограніт під мармур – ідеальна заміна мармуру в інтер’єрі

Вважається, що мармур міцний та стійкий до забруднень матеріал, але насправді це капризне оздоблення, чутливе до механічного впливу, високих температур та бруду. Окрім того, ціна на натуральний мармур надто висока, а поверхня зберігає гарний вигляд на тривалий час, тільки якщо забезпечити спеціальний догляд.

Керамограніт з імітацією мармуру – сучасний матеріал з натуральної сировини, який з успіхом замінює в інтер’єрах натуральний мармур. Дизайнери провідних фабрик створюють імітації мармуру, які ретельно повторюють найменші подробиці зображення натуральної текстури. 

Керамограніт під мармур позбавлений усіх недоліків натурального каменя, коштуватиме дешевше, а з точки зору зовнішнього вигляду не поступається природному матеріалу.

Керамограніт з імітацією мармуру – чудова можливість повернути світу дизайнерського мистецтва красу тих сортів мармуру, які в природі вже втрачені.

Основні технічні властивості керамограніту під мармур:

- вологостійкість – завдяки їй керамограніт можна сміливо використовувати у ванній кімнаті чи кухні;

- зносостійкість (за шкалою PEI III-V) дозволяє використання не тільки всередині будинку, але й на прилеглих до будинку територіях та у громадських місцях з високим навантаженням на напільне покриття;

- стійкість до забруднень, простий догляд за поверхнями;

- широкий спектр текстур, кольорів та типів поверхні. 

Керамограніт з імітацією мармуру: правила використання в оформленні інтер’єру

Як комбінувати мармур з іншими фактурами?

Мармур як будь-який природний камінь виглядає холодним, а тому потребує доповнення теплими та приємними на дотик матеріалами – наприклад, с необробленої деревини або текстилю з виразною поверхнею – грубою або розкішною.

Контраст за фактурою – популярний дизайнерський спосіб підкреслити переваги мармуру та одночасно подати в особливому світлі контрастний матеріал. 

Якщо в одному інтер’єрі поєднати мармур з різною текстурою та різного кольору, можна створити стильний класичний або неокласичний інтер’єр. Тільки мармур можна поєднувати таким чином, інші фактури виглядатимуть не так привабливо.

Керамограніт під мармур створює гарну комбінацію з фурнітурою з благородних металів – бронзи, срібла, золота та їхніх імітацій, з темними металевими каркасами сучасних меблевих гарнітурів, з хромованими поверхнями змішувачів. 

Активна та стримана текстури мармуру

Керамограніт під мармур з активною текстурою – поцяткований прожилками, незвичайного кольору (коричневого, червоного або синього) у маленькому приміщенні стане причиною перевантаження інтер’єру. Решта елементів загубляться на такому виразному тлі.

Для невеликої площі ідеально підійде світлий мармур зі спокійним декором, який ніколи не виходить з моди. 

На тлі білого мармуру з візерунком з прожилок, що нагадує малюнок олівцем, ефектно виглядатиму акценти за кольором та інші матеріалу з виразною фактурою – наприклад, дерево чи метал.

Керамічна плитка великого формату сприяє візуальному розширенню приміщення, а якщо це керамограніт з мармуровою фактурою, ефект буде приголомшливим. Приміщення миттєво перетвориться на стильне та розкішне. 

Особливості дизайну в інтер’єрі з мармуровими поверхнями

До інтер’єру з мармуровим оздобленням пасують ніші у стінах, відкриті стелажі та шафи. Мармур добре сприймає дрібниці в інтер’єрі.

Дублювання фактури базового оздоблення в інших елементах інтер’єру – дизайнерський захід, який особливо ефективний у випадку саме з мармуром. Мармурові статуетки, стільниці, камінний портал ідеально виглядатимуть на тлі мармурового оздоблення. 

Полірований або глянсовий керамограніт під мармур вимогливий до освітлення. Блиск повинен бути художнім засобом, а не відхиленням від норми.

У даному випадку також проявляється унікальність мармуру – центральне чи зональне освітлення, багаторівневе підсвічення не залежно від загального оформлення інтер’єру посилюватимуть декоративні властивості текстури натурального каменя.

Керамогранітна плитка під мармур – види укладки

1. Чорно-білі кольори напільного покриття, можна отримати завдяки укладанню плитки у шаховому порядку. Ідеально підходить для класичних та неокласичних інтер’єрів, однак у сучасному hi-tech-інтер’єрі такий захід бде не менш доречним. 

2. Діагональна укладка квадратної плитки, коли квадрат перетворюється на ромб. Оригінальне напільне покриття виглядатиме особливо розкішно та притягне до себе підвищену увагу. 

3. Укладка прямокутної плитки "зі зсувом" або "в розбіжку", схожа на англійську цегляну кладку. Розрив стереотипу перетворює підлогу та стіни на виразний акцент. 

4. Візерунок з плитки під мозаїку невеликого формату, сюжетне панно у вигляді "килима" з плитки – яскравий декор, який використовують для зонування великого приміщення. Наприклад, в американському інтер’єрі замість стін та перегородок простора кімната поділяється на зони за допомогою меблів та оздоблення. Меблеву групу біля каміну зі зручного дивана, пари крісел можна доповнити "килимом" з плитки з візерунком на мармуровій поверхні. 

5. Плитка великого формату – інструмент для створення суцільних монолітних поверхонь, дуже схожих на сляби натурального мармуру –гарний варіант для будь-якого приміщення.