Сіра ванна кімната – це стильно?

 

Сірий колір – монотонність чи рівновага?

Якщо порівнювати сірий колір з чорним, в інтер’єрі він виглядає не менш ефектно. До того ж відтінки сірого не такі похмурі.

Сірий колір у порівняні з білим не поступається йому в легкості, але сірі поверхні не так сильно проявляють забруднення.

Сірі кольори можна отримати, поступово змішуючи чорний та білий. В залежності від співвідношення в результаті можна отримати темні або світлі відтінки.

Сірий колір – нейтральний, універсальний колір. Сірий інтер’єр ванної кімнати – лише вислів, тому що колір чудово поєднується з іншими кольорами і не використовується без додаткових та акцентних кольорів. 

Сірий колір легко впишеться у будь-яку обстановку, тому ідеї сірих інтер’єрів ванної такі популярні.

Як сірий колір впливає настрій? Вважається, що його відтінки допомагають не вдаватися до емоцій и допомагають розслабитися, не відволікаючись на сторонні подразники.

Сірий колір – майже не колір зовсім. Коли вечоріє, залишаються тільки сірі сутінки, а зі сходом сонця темрява зникає та помітними стають кольори. В інтер’єрі з базовим оздобленням сірого кольору кольорові акценти поводять себе так само несподівано.

Заслуговує на повагу факт, що сірий колір завжди и скрізь доречний - у будь-якому приміщенні, незалежно від обраного стиля.

Сірий інтер’єр ванної кімнати – чи стильно?

Градієнти сірого кольору – це велика кількість чистих відтінків на шкалі між білим та чорним кольорами. Людське око може бачити близько 700 градацій сірого кольору, а дизайнери використовують палітру з 256 відтінків.

А скільки відтінків можна отримати змішуванням сірого з іншими кольорами? Кольори, розбавлені сірими відтінками, змінюються та набувають оригінальних рис. 

Сірий інтер’єр ванної кімнати – відносне поняття. Все вирішує поєднання сірого кольору з іншими кольорами та доповнення фактурами й формами, які визначатимуть стиль.

1. Прямі лінії та кути, досконалі геометричні форми пасують до світло-сірих тонів. Щоб приміщення не виглядало нудним, варто додати відтінків рожевого та синього кольорів.

2. Темно-сірі відтінки вишуканіше виглядають у присутності м'яких форм.

Закони використання сірого кольору у ванній кімнаті під певний стиль

1. Мінімалізм

Сіра плитка для ванної кімнати – інструмент створення суворого вивіреного інтер’єру, що важливо для створення композиції у стилі мінімалізм. Створити затишну атмосферу можна за допомогою використання градієнтів сірого кольору та грамотного освітлення. 

Сучасні вбудовані світильники забезпечуватимуть м'яке освітлення приміщення, а підсвічення підкреслять необхідні зони – наприклад, раковини з дзеркалом.

2. Надсучасний hi-tech

Сірий колір, особливо його темні відтінки - графітовий, маренго, ніби створений для hi-tech.

Сіра настінна плитка добре комбінується з сантехнікою білого та чорного кольорів – ванна, раковина, унітаз, біде. Змішувачі з хромованим покриттям, запірна сантехніка, пофарбована в чорний колір – будь-який варіант пасуватиме до стиля hi-tech. 

Стиль традиційно використовує синьо-блакитним та фіолетовим підсвіченням та аксесуарам у такій самій гаммі кольорів. В комбінацією з сірим синій справді виглядає як інопланетний гість, в той же час додаючи інтер’єру витонченості.

3. Бароко, класицизм

До класики ідеально пасуватиме сірий керамограніт під мармур, фурнітура під коштовні метали – бронзу, срібло та золото, колони та ніші, ванна – окремо розташована або вбудована у п’єдестал. 

Настінна плитка для ванної у спокійних сірих тонах у комбінації з темною деревиною з виразною текстурою як фон для чавунної ванни на левових ніжках – традиційний варіант класики.

Сірий колір у дизайні маленької ванної кімнати

У приміщенні з невеликою площею дизайн інтер’єру ванної вимагає дизайнерських хитрощів, щоб оздоблення не звужувало простір, а сприяло його візуальному збільшенню.

Які дизайнерські заходи примусять сірий колір сприяти візуальному збільшенню приміщення? 

Сіра настінна плитка, меблі, підібрані у тон поверхні стін, а аксесуари - на тон світліше візуально допоможуть "розсунути" простір.

До речі, сіра плитка для ванної – чудовий фон для сірої сантехніки.

Біла сантехніка в дизайні інтер’єру ванної кімнати створює відчуття ідеального порядку. 

Глянсова настінна плитка та розташована навпроти дзеркальна шафа або велике дзеркало у рамі в оточенні настінних світильників додадуть відчуття простору – завдяки віддзеркаленню світла.

Які переваги інтер’єру у сірому кольорі

Сірий дизайн інтер’єру ванної можна з легкістю оновлювати, змінюючи кольорові акценти. Підійдуть аксесуари для ванної кімнати, рушники та халати, килими та шторки іншого кольору.

Навіть квіти будуть активною "кольоровою плямою", кожного разу іншою, якщо роль фону відіграє сіра плитка для ванної. 

Сірий колір не напружує зір – з усіх кольорів тільки сірий не набридає та не впливає негативно на психічний стан людини.

Сірий інтер’єр може здаватися монотонним, тому окрім кольорових акцентів використовують активні фактури, що привертатимуть до себе увагу.

Форми предметів інтер’єру – не менш виразний елемент декору, аніж кольори та фактури. 

Декоративні дрібнички будуть помітнішими на світлій поверхні. Світлі тони також добре підкреслюють контури предметів і не затьмарюють виразні фактури.

Як нівелювати недоліки сірого кольору?

1. Як уникнути "холоду" сірого кольору у приміщенні?

Допоможуть теплі кольори – золотисті вкраплення, дрібнички рожевого та малинового кольорів. Наприклад, сіра плитка з квітковим мотивом, мозаїка або плитка у стилі печворк, змінить статус приміщення на "елегантний". 

Щоб уникнути перевантаження інтер’єру, спеціалісти рекомендують використовувати декор фрагментарно.

Якщо джерело тепла в інтер’єрі повинно бути присутнім постійно, найкраще – використання фактури дерева в інтер’єрі. По-перше, це такий потрібний в інтер’єрі контраст, а по-друге, елемент домашнього затишку.

2. Темні тони сірого кольору зроблять геометрію приміщення більш помітною, тому якщо вона не ідеальна, краще використати світліші відтінки. 

В нашому магазині представлена у широкому асортименті керамічної плитки різних відтінків сірого кольору. Відкрийте каталог у розділі "Плитка" та зробіть свій вибір!