Як примусити дзеркало в інтер’єрі бути яскравим та блищати?

Дзеркальне відображення – необхідність та мистецтво

Дзеркало - простий предмет інтер’єру, який в житловому просторі має цілком зрозуміле значення. 

Дзеркало необхідне – завдяки йому ми знаємо, як виглядаємо. 

Як змусити дзеркало блищати в інтер'єрі?

Британський скульптор Аніш Капур стверджує, що призначення художника – зрозуміти себе та розкрити світу. Піднімаючи у своїх роботах соціальні проблеми, про які рідко говорять вголос, майстер використовує відшліфовані до дзеркального блиску металеві поверхні та дзеркала незвичайної форми. Викривлені в об'ємному дзеркальному відображенні композиції перетворюються на одкровення автора. 

Багатовікова історія дзеркал

Першою дзеркальною поверхнею, в якій відобразилося чиєсь обличчя, стала спокійна гладь ріки. 

На території Туреччини археологи знайшли відполірований обсидіан, який за формою дуже нагадує дзеркало. Вік знахідки - 7,5 тис. років. 

Як змусити дзеркало блищати в інтер'єрі?

В давні часи дзеркала робили з каменя, гірського кришталю, дорогоцінних металів – бронзи, срібла та золота. 

Тільки на початку XVI ст. венеціанські майстри винайшли технологію пласких дзеркал на ртутній амальгамі. Листове дзеркальне полотно відрізнялось блиском, прозорістю та чистотою відображення. 

Як примусити дзеркало бути яскравим акцентом в інтер’єрі?

У дзеркалі виникає потреба у холі, ванній, вітальні та спальні. І навіть - у ліфті. Раптом перед виходом ви забули кинути контрольний погляд у дзеркало вдома?

Дзеркала набули особливого статусу в епоху бароко та рококо. Вони не тільки були прикрасою, але й посилювали освітлення свічками, відображаючи їх світло.

Як змусити дзеркало блищати в інтер'єрі?

Архітектори проектували анфілади на сонячному боці - одна стіна складалась з ряду великих вікон, а на іншій висіли дзеркала.

Спільна мова зі дзеркалами дозволить насолодитися грою світла та тіні. Оптичний кут відображення завжди непередбачуваний та може подарувати неймовірний ефект. Більше дзеркал у приміщенні - більше візуальних несподіванок!

Головні властивості дзеркал:

  • Корекція похибок планування та конструкції приміщення

Дзеркала завдяки своїм властивостям "поглинають" непотрібні виступи, які декорувати інакше якось інакше складно.

Особливо актуальним є створення такої ілюзії у анфіладному плануванні, коли є дверні портали, але немає дверей.

Як змусити дзеркало блищати в інтер'єрі?

  • Додавання перспективи та поглиблення приміщення

Отримати додаткову перспективу можна після ретельного розрахунку, а можна обійтись і без цього. Дзеркало розташовується під різним кутом до загальної композиції. Ідеальне положення фіксується.

Як змусити дзеркало блищати в інтер'єрі?

  • Збільшення кількості світла в приміщенні за допомогою імітації вікна з дзеркал

Зробити інтер’єр легким, дублюючи все існуюче вікно за допомогою дзеркал, - задача не з легких. Прийдеться повторити повністю віконний отвір з рамою на сусідній з вікном стіні. Однак, отриманий ефект виправдовує витрачені зусилля.

Як змусити дзеркало блищати в інтер'єрі?

  • Прикрашення інтер’єру та ширма, яка приховає полиці для зберігання

Як змусити дзеркало блищати в інтер'єрі?

Дзеркало у ванну з шафкою виконує ту ж функцію, але підібрати дзеркальну шафку під дизайнерський стиль не так вже й просто. Знайти або замовити дзеркало потрібної форми та розміру набагато простіше.

  • Візуальне розширення простору

Дзеркало на повний зріст, призначене для установки на підлозі, краще розташувати у холі в оточенні настінних світильників. В залежності від кольору та форми дзеркала інсталяція може стати основою для різних стилів - класичного, скандинавського, мінімалізму або hi-tech.

Захід "дзеркальна стіна без шва" або дзеркало на усю стіну, або багато дзеркал на стіні у вітальні, кухні або ванній можна використати не тільки у сучасному hi-tech. Це можуть бути класичні бра для свічок під старовину, кріплення який – невеликі дзеркала, які виконують одразу дві функції – освітлення приміщення та створення ілюзії розширення простору. 

Як змусити дзеркало блищати в інтер'єрі?

Дзеркало настінне у ванній для корекції геометрії приміщення розташовується навпроти стіни з глянсовою керамічним оздобленням. Головне не переборщити з освітленням, щоб відблиски не сліпили очі.

Як змусити дзеркало блищати в інтер'єрі?

Дзеркало з підсвіченням у ванну – функціональний аксесуар чи елемент дизайну? Незвичайне розташування підсвічення – характерна  риса hi-tech та футуризму.

Дзеркало з підсвіченням можна вибрати за розміром та типом кріплення:

  • маленьке дзеркало з підсвіченням;
  • велике дзеркало з підсвіченням;
  • настінне дзеркало з підсвіченням.

Яке дзеркало краще вибрати для ванної?

Важливим моментом є тип підсвічення:

  • зовнішнє підсвічення – практична та популярна

У дзеркалах передбачається роз’єм для вбудовування світильників, спотів або бра, які освітлюватимуть не тільки дзеркало, але й оточуючі предмети.

  • внутрішнє підсвічення – функціональна та популярна

Досягається за допомогою вбудованих світлодіодних блоків, розташованих під матовим склом, завдяки чому світло ніколи не ріже очі. Перевага цього типу підсвічення – чітке відображення.

  • декоративне підсвічення – формує стиль

Використовується як елемент стилізації. Світлодіоди розташовуються по периметру обідка дзеркала. Світло може бути різного кольору. Завдяки такому дзеркалу можна додати у ванну особливу естетику, але якість освітлення нижча.

Як змусити дзеркало блищати в інтер'єрі?

Сенсорне дзеркало з підсвіченням завдяки вбудованим датчикам руху фіксує присутність людини, а підсвічення вмикається автоматично.

Як вибрати дзеркало для ванної кімнати?

Традиційне дзеркало для ванної з полицею підійде для інтер’єру у стилі мінімалізм або hi-tech, але навряд чи впишеться до класичного оформлення.

У мінімалізмі великі форми виглядають ефектно. Велике квадратне або кругле дзеркало у ванну кімнату додає приміщенню простору. Комбінація зі світильником та оздобленням з керамічної плитки великого формату посилить ефект. 

Якщо дзеркало у ванну кімнату вибирається для декоративного ефекту, але повинно бути функціональним, достатньо придбати дзеркало з поличками потрібної конструкції. Дзеркало можна прикрасити самостійно.

Як змусити дзеркало блищати в інтер'єрі?

Як примусити ваше дзеркало блищати?

Відповідь на це питання, знає будь-яка домогосподарка - для очищення дзеркал від забруднення підходять засоби для миття вікон, нашатир та газета або солений чорний чай.

Є і спеціальні методи:

  • Розрізана навпіл цибулина легко видалить сліди, які залишають мухи. Сік залишається на декілька хвилин, а потім дзеркало полірується.
  • Потемніння на дзеркалі можна примусити сяяти за допомогою водного розчину магнезії або синьки.

Підібрати та купити дзеркало для ванної від провідних виробників можна в нашому магазині.