Як вибрати затирку для душової кабіни?

Під час викладання керамічної плитки у вас обов'язково утворюються шви, у яких буде постійно накопичуватися волога, пил. Згодом все це негативно позначиться на стані облицювального матеріалу, призведе до появи неприємного запаху, цвілі. Щоб уникнути таких негативних наслідків, вам стане у нагоді затирка для плитки. Це спеціальна речовина, що захищає поверхню від попадання на неї та скупчення бруду. До того ж, затирка для ванної виконує декоративну роль. На ринку представлений широкий вибір подібних складів. Яка ж затирка для душової кабіни є оптимальною? Поговоримо про це у нашій сьогоднішній статті.

 Вибираємо затірку для ванної кімнати

Різновиди затирки для плитки

Для початку визначимося з різновидами затирки для плитки. Умовно їх можна поділити на дві основні групи:

  • цементні;
  • епоксидні.

Перша представляє собою однорідну за структурою речовину, що підходить для всіх типів кераміки. Цементна затирка для стін з плитки дуже легко наноситься — впорається навіть недосвідчена людина. Її рекомендують для заповнення швів шириною не більше 5 мм. Якщо міжплиточна відстань більша, слід узяти цементну затирку з піском. З недоліків цієї суміші виділяють невисоку стійкість до дій побутової хімії та вологи. З метою додання вологостійкості цементну затирку доповнюють латексним пластифікатором. У продажу є як уже готова суміш, так і сухий порошок, який ще потрібно розвести.

Душова кабіна, як і будь-який інший об'єкт у ванній кімнаті, знаходиться під постійним впливом вологи, перепадів температур. Її миють за допомогою агресивних хімічних речовин. Більшість фахівців-плиточників рекомендують у цьому випадку використовувати епоксидну затирку. Вона має необхідну зносостійкість і міцність. Речовина виділяється в'язкою консистенцією — робота з нею вимагає певних навичок, тому краще її довірити досвідченим фахівцям. З недоліків можна також назвати більш високу вартість, ніж у цементного складу.

До основних плюсів епоксидної суміші відносять:

  • високу стійкість до цвілі, грибків;
  • повну водостійкість;
  • привабливий вигляд, різноманіття кольорів;
  • широкий діапазон робочих температур (аж до +100 градусів);
  • дуже тривалий термін служби.

Окремо відзначимо можливість використання у якості затірки для плитки герметика. Його легко знайти практично у будь-якому магазині будівельних товарів і сантехніки. Цей продукт стійкий до вологи, але не такий довговічний, зносостійкий та міцний, як епоксидна суміш, про яку говорилося вище. Його можна застосовувати у стиках між раковиною та ванною. Через низьку стійкість до бактерій і невеликий термін служби герметик можна розглядати тільки як додатковий засіб, але не як основну затирку.

Вибираємо затірку для ванної кімнати

Яку купити затирку для швів плитки?

Якщо ви не знаєте, яку купити затирку для швів плитки, хочемо порекомендувати віддати перевагу епоксидному складу. Це оптимальне рішення для сучасної ванної кімнати. Скляна душова кабіна у вас або металева — не має значення. Епоксидна затирка представляє собою універсальний матеріал, який забезпечує надійний та тривалий захист від вологи, бактерій, грибків та інших руйнуючих плитку факторів. В інтернет-магазині Plitka.kiev.ua ви знайдете такі суміші різних кольорів:

  • антрацит;
  • бежево-коричневий;
  • бежево-сірий;
  • бежевий;
  • білий;
  • ваніль;
  • блакитний;
  • графітовий;
  • жасмин;
  • жовтий.

 Яку затірку для душової кабіни вибрати?

Відповісти на питання, скільки коштує затирка для ванної кімнати, не так просто. Необхідно знати вид продукту та форму випуску (порошок або готова суміш), обсяг, компанію-виробника. Наприклад, затирка Mira матиме одну ціну, а продукція іншого бренду виявиться дешевшою або дорожчою. Рекомендуємо відвідати каталог на сайті інтернет-магазину Plitka.kiev.ua, щоб вивчити асортимент допоміжних товарів для керамічної плитки та зробити правильний вибір. Досвідчені та ввічливі менеджери компанії із задоволенням проконсультують у телефонному режимі.

 Вибираємо затірку для ванної кімнати

Душові кабіни, кераміка, затирки з доставкою по Україні

Наша компанія є великим українським постачальником брендової кераміки, сантехніки та супутніх товарів. В асортименті на сайті представлена ​​затирка для мозаїки та звичайної плитки. Також ви можете у нас купити душову кабіну у Києві. Гарантуємо найкращі ціни на ринку, індивідуальний підхід незалежно від вартості замовлення та швидку доставку в межах країни. Душова кабіна з акрилу, фірмовий іспанський керамограніт, епоксидні затирки різних кольорів — все це доступно клієнтам нашого інтернет-магазину. Зв'яжіться з нами по телефону для обговорення умов оплати та доставки.