Як вибрати шафу у ванну кімнату: дзеркальна, тумба для раковини, пенал

 

ЗМІСТ:

1. Види меблів для ванної кімнати

2. Як вибрати меблі по фурнітурі?

3. Особливості монтажу підвісних шаф та пеналів

4. Як вибрати меблі для ванної кімнати?

 

1. Види меблів для ванної кімнати

Безлад може зруйнувати навіть дуже стильний інтер’єр. Особливо, коли у невеликому просторі потрібно розмістити багато дрібних речей та аксесуарів. Як, наприклад, у ванній кімнаті, де велике значення має правильна організація зберігання.

Проблему зберігання допомагають вирішити меблі для ванної кімнати. Для приміщення із підвищеною вологістю та постійними перепадами температур виробники пропонують широкий асортимент тумб, шаф та пеналів з вологостійких матеріалів.

Знамениті дизайнери створюють для популярних брендів колекції, до яких входять сантехніка, меблі та аксесуари для ванної кімнати. Комплексні рішення дозволяють оформити інтер’єр в єдиному стилі. 

На фото: меблі для ванної кімнати AM.PM Like

Найчастіше після установки унітазу, раковини та ванни у приміщенні залишається зовсім мало місця. Зазвичай сантехніка займає у ванній нижній рівень – від підлоги до висоти, на якій встановлюється раковина, а це близько 80-90 см.

Меблі розміщуються верхнім ярусом – підвісні шафи та пенали, в тому числі дзеркальні. Внизу встановлюється тільки тумба для раковини, якщо для неї є місце.

Кути у ванній кімнаті часто бувають вільними – факт, який не залишився непоміченим. Дизайнери розробляють кутові моделі. Тумби для раковини, підвісні шафи та пенали, встановлені в куті, не втрачають власної функціональності та суттєво зекономлять корисну площу. 

На фото: меблі для ванної кімнати Kolo Life

2. Як вибрати меблі по фурнітурі?

Довговічність меблів залежить від якості фурнітури. Здається, це дрібниця, але вони є робочими елементами, які дуже часто рухаються.

До переліку рухомих частин тумб та шаф входять:

- ручки;

- гачки;

- напрямні (доведення);

- підйомні механізми;

- кріплення.

Фурнітуру для меблів у ванну кімнату виготовляють з металу та пластику.

Деталі з неіржавіючої сталі стійкі до підвищеної вологості та високої температури.

Фурнітура з латунного сплаву міцна, вологостійка та термостійка. Латунь обійдеться дешевше, аніж неіржавіюча сталь.

Природно, що пластик вважається найменш міцним та найдешевшим матеріалом. Пофарбовані пластикові ручки дуже швидко втратять свій первинний вигляд, тому перевагу варто надати хромованій фурнітурі. 

На фото: меблі для ванної кімнати Geberit iCon

Напрямні для ящиків у сучасних меблях відрізняються інноваційними рішеннями. За типом напрямні бувають двох видів:

- метабокс;

- тандембокс.

Метабокс – це роликова система висування з чотирьох металевих напрямних, яка встановлюється на бокові стінки ящиків.

Дно та задня стінка ящика із тандембоксом виготовлені з ДСП, а бокові стінки – це металева планка із трубчатими перекладинами.

Обидва види напрямних відрізняють плавний та тихий хід.

Ящики із метабоксами висуваються на 3/4 довжини, а із тандембоксами висуваються повністю та вміст ящика можна добре роздивитись.

Ще одна причина надати перевагу ящикам із тандембоксами – велика вага (до 65 кг), який вони витримують.

Для порівняння: ящики із метабоксами витримують не більше 25 кг. 

На фото: меблі для ванної кімнати Cersanit Melar

3. Особливості монтажу підвісних шаф та пеналів

Монтаж настінних меблів для ванної кімнати можна здійснити самостійно, якщо в наявності є ударна дриль, перфоратор, будівельний рівень, рулетка та викрутка, а також навички використання цих інструментів.

Обов’язкові вимоги до вибору місця для монтажу:

- кріплення не мають знаходитися на одній лінії з електричною проводкою, розетками або вимикачами;

- варто переконатися у надійності кріплень та дюбелів, які йдуть у комплекті, й за необхідності придбати надійніші кріплення;

- потрібно забезпечити відстань між стіною та шафою за допомогою пластикових ніжок, щоб попередити накопичення вологи та появу плісняви.

Висвердлити отвори для кріплень у бетоні можна тільки за допомогою перфоратора, оскільки в ударному дрилі доведеться замінити не одне свердло, допоки пощастить досягти бажаного результату.

Свердлити отвори після фінішного оздоблення керамічною плиткою – делікатна робота. Краще висвердлити на плиткових стиках, але можна зробити отвори та посередині плитки. Головне, попередньо зробити мітку легкими ударами керна до тих пір, поки на глазурованій поверхні не утвориться виїмка. 

На фото: меблі для ванної кімнати Devit Art

4. Як вибрати меблі для ванної кімнати?

Перед придбанням меблів у ванну кімнату потрібно визначитися із розмірами та обміркувати функціонал.

Тумба для раковини або пенал можуть бути обладнані корзиною для білизни, висувними ящиками та полицями різних форм та розмірів.

Дзеркальні шафи та пенали із підсвіченням дуже функціональні, оскільки поєднують у собі систему зберігання, дзеркало та освітлення.

Деякі моделі обладнані підігрівом дзеркал, щоб вони не запотівали.

Якщо ванна кімната надто маленька, можливо, доведеться обмежитися парою підвісних полиць з колекцій аксесуарів для ванної кімнати. Шкодувати про відсутність додаткових шаф, тому що відчуття простору у ванній кімнаті набагато важливіше.

Наприклад, чорні металеві полиці та тримачі для туалетного паперу від італійського бренду Agape. Колекція Sen додає до інтер’єру ванної кімнати із білосніжною сантехнікою чіткість ліній та динаміку контрасту. 

Наступне питання, на який потрібно відповісти перед тим, як купити меблі у ванну кімнату: у якому стилі ви збираєтесь оформити інтер’єр?

Для надсучасного стиля hi-tech важливою ознакою є наявність металу та скла, а також контрасту за кольором.

Комплект Devit Art (напільна тумба із раковиною) ідеально підійде для hi-tech-інтер’єру завдяки чорному металевому каркасу та фурнітурі. 

Комплект Cersanit Arteco (напільна тумба із раковиною) виконана в абсолютно іншому стилі. Розпашні дверцята зі скляними вставками надають тумбі затишні домашні риси. Комплект гармонійно виглядатиме у класичному, ретро або кантрі інтер’єрі.

Окремо можна придбати елегантну дзеркальну шафу Cersanit Arteco із білим глянсовим фасадом. 

Для середземноморського інтер’єру ванної кімнати знайти потрібні меблі дуже складно. Полиця Duravit Floor від німецького виробника – рідкий екземпляр у середземноморському стилі.

До колекції входять тумба для раковини та пенал із дерев’яними фасадами. 

Меблевий гарнітур для ванної кімнати Kolo Twins – чудовий варіант для сучасного інтер’єру. Ефектне розташування та форма фурнітури, вибір кольорових рішень (білий, сірий, чорний) роблять колекцію незамінною для створення атмосферної обстановки. 

Високі шафи-пенали із двома секціями Geberit Acanto із глянсовими фасадами білого або чорного кольору – на вибір.

Пенали представлені двома конструкційними рішеннями:

- вузька шафа із висувними секціями зі скла;

- пенал із розпашними дверцятами, двома полицями та висувним ящиком. 

В нашому магазині в широкому асортименті представлені тільки якісні меблі для ванної кімнати від провідних європейських виробників.

Товари в колекції Acanto
Товари в колекції ART
Товари в колекції Arteco
Товари в колекції iCon