Інсталяції для підвісного унітазу: навіщо вона потрібна та як встановлювати

Лаконічна естетика унітазу, який ніби висить у повітрі та акуратно прилягає до стіни, гармонійно виглядає у будь-якому інтер’єрі.

Інсталяція для унітазу в маленькій ванній кімнаті

З появою інсталяцій шанс отримали маленькі ванні кімнати. Унітази зі зливним бачком у комплекті займають більше місця.

Інсталяція дозволяє приховати у стіні водопровідні труби, підводки та бачок, залишаючи на виду тільки унітаз. Між стіною та унітазом вивільняється місце – близько півметра. Цей простір можна використати для вбудованої шафи та вирішити проблему місця для зберігання предметів побуду та засобів побутової хімії.

Інсталяція для унітазу Geberit

Інсталяція для унітазу – що це?

Інсталяція – система прихованого монтажу унітазу, його під'єднання до водопроводу та каналізації. Є тільки один недолік – після встановлення та ремонту змінити будь-що не вийде. До того ж контроль справності труб та підведень ускладнений та бажано передбачити технічний люк для доступу.

Стандарти однакові для усіх виробників. Всі елементи системи можливо придбати окремо. Якщо необхідно підключити новий унітаз до старої інсталяції можна не турбуватися про сумісність.

Схема інсталяції для унітазу

Яка інсталяція для унітазу краще?

Існує два типи інсталяційних конструкцій – кожна з них призначена для експлуатації в різних умовах.

Блочна інсталяція – найдешевший варіант, популярність якого пояснюється легкістю монтажу. Навісна конструкція встановлюється тільки на несучу стіну в заздалегідь підготовану нішу – саме в ній розміщується бачок та комунікації. Конструкцію можна замурувати цеглою та закрити перегородкою. Назовні виводиться тільки кнопка зливу води.

Потрібні надійні шпильки для підвішування унітазу та анкери (гвинти для кріплення), оскільки навантаження приходиться саме на них.

 

Навісна інсталяція для підвісного унітазу Geberit Monolith

 

При облицюванні керамічною плиткою зверху інсталяції потрібні певні навички. Між перегородкою та плиткою не повинно залишатися порожнеч, щоб унітаз не продавлював облицювання, інакше на поверхні будуть утворюватися тріщини.

Якщо вибір зупинився на підлоговому унітазі, але є необхідність в економії простору, інсталяція для підлогового унітазу – саме те, що потрібно. В даному випадку, використовується блочна система кріплення.

Інсталяція для підлогового унітазу

Рамна інсталяція обходиться дорожче, аніж блочна. Конструкція у вигляді рами, виготовленої з міцного металу – оцинкованої або пофарбованої сталі, з покриттям, що оберігає від корозії.

Монтаж рамної інсталяції не вимагає наявності несучої стіни – встановити її можна біля будь-якої стіни, до якої підведені комунікації. Рама кріпиться до стіни та до підлоги. Інсталяції від відомих виробників витримують вагу у 400 кг.

Спеціальний механізм дозволяє в процесі монтажу відрегулювати висоту встановлення унітазу.

Яку обрати інсталяцію для підвісного унітазу?

Підвісні унітази мають деякі переваги у порівнянні з підлоговою конструкцією – елегантний зовнішній вигляд та зручність під час прибирання.

Унітаз підвісний обійдеться дорожче підлогового комплекту

Інсталяція для підвісного унітазу обирається в залежності від типу стіни, до якої кріпиться конструкція.

Інсталяція для підвісного унітазу Grohe Rapid

Інсталяції бувають...

За розташуванням інсталяції поділяються на прямі та кутові.

Кутова інсталяція – зручний варіант для маленьких приміщень. Відмінності від прямого монтажу полягає в наявності 4 додаткових накладок, які дозволяють кріпити конструкцію до стіни та до підлоги. Можливе кріплення тільки в одній точці. Бачок має трикутну форму.

Кутова рамна інсталяція Viega Эко

Вузька інсталяція, розміри якої вужче за стандарт, може стати незамінною в невеликій ванній кімнаті.

Матеріал, з якого виготовлена змивна панель – ще один критерій вибору інсталяції.

Найбюджетніший – пластик. Змивна панель має презентабельний вигляд та досить тривалий термін експлуатації.

Міцна сталь – висока ціна, поважний вигляд, якість ідеальна.

Загартоване скло – рішення з широкими можливостями для дизайну.

Функція кнопки змиву полягає не тільки у змиві. Регулювання кількості води під час змиву, зупинення потоку, його активація безконтактним методом.

Встановлення інсталяції для підвісного унітазу починається з вибору місця. Найпростіше встановити там, де знаходився старий унітаз.

Важливо, щоб конструкція була встановлена без перекосу, інакше система стане непридатною.

Рамна інсталяція для підвісного унітазу Villeroy&Boch ViConnect

Вибір інсталяції

Вибір інсталяції для унітазу від провідних виробників – вірне рішення.

Нові бренди пропонують вигідніші ціни, але перш ніж зупинити свій вибір на продукції їхнього виробництва, варто переконатися в її якості.

Недобросовісні виробники для виготовлення металевих деталей конструкції використовуються неякісний метал, який легко ламається ще під час монтажу.

Інсталяція для підвісного унітазу Roca pro

 

Інсталяція для унітазу Grohe. Німецька компанія виробляє сантехнічне обладнання на протязі 80 років. Споживачі акцентують увагу на легкості встановлення інсталяції завдяки її невеликій вазі. Передбачено контроль витрати води, шумоізоляції під час змиву.

Інсталяція для унітазу Geberit – продукція швейцарської компанії – результат обдуманих рішень. Наприклад, пластикові бачки виготовляються без швів, що повністю виключає протікання.

Інсталяція для унітазу Duofix – моделі інсталяцій для унітазів прихованого типу, призначених для монтажу в гіпсокартонних перегородках.

Інсталяція для унітазу Villeroy&Boch – висока якість та стильний дизайн – основні принципи німецької компанії.

Інсталяція для унітазу Cersanit – продукція польського бренду відрізняється лаконічним дизайном, високою якістю та прийнятною ціною.

Інсталяція для унітазу Tece – продукція німецької компанії, яка починала як конструкторське бюро.

Інсталяція для унітазу Roca походить з Іспанії. Повний комплект сантехніки, додаткові функції та висока якість.

Інсталяція для унітазу Viega – якісна продукція від німецького бренду. Міцні рами трьох видів – для кріплення на несучих стінах, до перегородок та універсальні. Панель для змиву з загартованого скла та безконтактна кнопка.