Як вибрати душовий комплект? Огляд душового комплекту Kludi Fizz

 

ЗМІСТ:

1. Який душовий гарнітур вибрати?

1.1. Душовий гарнітур: комплектація

1.2. Душова панель: конструкція та функціональність

2. Німецький бренд Kludi та колекція душових гарнітурів Kludi Fizz

 

1. Який душовий гарнітур вибрати?

Мінімальний душовий набір із гнучким шлангом та лійкою із тримачем здебільшого входить до комплектації змішувача для ванни, який обладнаний перемикачем на душ, або змішувача для душу.

Сучасні виробники сантехніки пропонують широкий асортимент душових комплектів та панелей. Особливості вибору залежать від розмірів ванної кімнати та призначення душового гарнітуру.

Отже, якщо розміри ванної кімнати та її планування дозволяють, вибір душового гарнітуру для ванни – чудове рішення, а для душової кабіни відкритого типу та без піддону – навіть необхідність. 

1.1. Душовий гарнітур: комплектація

Душовий гарнітур складається з трьох головних елементів:

- гнучкий шланг;

- ручна насадка для душу;

- душова стійка (штанга для фіксації душової лійки + душова лійка).

Флагмани галузі прагнуть зробити душові гарнітури більш зручними та ергономічними, додаючи до комплектів мильниці, додаткові полиці, тримачі для рідкого мила та стаканів.

Якщо підібрати модель душового гарнітуру із лійкою, що має декілька режимів подачі води, можна суттєво урізноманітнити водні процедури. Кількість типів струменів та можливість налаштування душу – безумовна перевага. 

Окрім того, душові лійки розрізняються за діаметром (від 6 до 15 см). Чим більший діаметр лійки, тим більш функціональною вона буде у процесі експлуатації.

Гнучкий шланг повинен мати захист від перекручування, який суттєво подовжить термін служби цього важливого елементу душового гарнітуру. Оптимальна довжина шлангу – близько 2 м, однак вибір залежить від індивідуальних умов.

Кріплення штанги до стіни має бути надійним, щоб гарантувати тривалу експлуатацію. Душова стійка обладнується L-подібною насадкою із вбудованим важелем для управління подачею води та тримачем для ручного душу, на яку встановлюється лійка верхнього душу, наприклад, з ефектом «тропічної зливи».

Душові лійки зазвичай мають від 2 до 4 режимів:

- зливний – розслаблюючий, нагадує зливу;

- масажний – подібний спіралі потік різної інтенсивності;

- аераційний – м’який, навіть бархатний потік змішаної із повітрям води;

- інтенсивний – посилений потік води. 

Монтаж стійки може бути зовнішнім або вбудованим (прихованим у стені). Для окремо розташованих ванн ідеально підходить душовий гарнітур із напільною стійкою.

Тримачі для душу також мають власні конструкційні особливості. У порівнянні із тримачем із фіксованим положенням, моделі із можливістю зміни кута нахилу буде набагато зручнішим.

Три моменти, на які варто обов’язково звернути увагу під час купівлі душового гарнітуру:

- діаметр верхньої лійки

Однак, варто пам’ятати, що лійки великого діаметру не зможуть нормально функціонувати в умовах низького тиску води у водопровідній системі.

- висота штанги

Верхня точка після установки має знаходитись на 25-40 см вище голови члена сімї з найбільшим зростом. Якщо в сім’ї є діти або дорослі із великою різницею за зростом, варто зупинитися на душовому гарнітурі із телескопічною стійкою, висоту якої можна змінювати.

- винос верхньої лійки

Якщо лійка розташована близько до стіни, тим складніше буде зручно розташуватися під душем у ванні або душовому куточку. 

1.2. Душова панель: конструкція та функціональність

Душова панель – сучасна альтернатива змішувачам для ванни та душу, а також душовим гарнітурам, яка помітно розширює можливості під час водних процедур.

Якщо прийнято рішення обладнати душовий куточок, це означає, у ванній кімнаті є досить місця. Душова панель дозволить використовувати функції, які будуть недосяжними, якщо обладнати душову кабіну звичайним душем із декількома режимами подачі води.

У душову панель вбудовуються форсунки для гідромасажу, ручки для регулювання сили та температури потоку. Форсунок може бути від 4 до восьми.

Душові панелі розрізняються за типом монтажу:

- накладна душова панель прихованого монтажу

Усі механізми приховані у стіні, а назовні знаходиться тільки сама панель, яка монтується на стіну.

- кутова душова панель для установки в кут

Кутова панель ідеально підходить для невеликих приміщень та суттєво економлять місце у душовій кабіні.

Душові панелі мають різні додаткові функції: радіо, підсвічення, дзеркало або полиці для миючих засобів. 

Технічні характеристики системи водопостачання, які дозволяють встановлювати душову панель:

- тиск в процесі подачі води не менше 3-5 бар;

- перепад тиску не має перевищувати 0,5 бар;

- максимальна температура 60 градусів за Цельсієм;

- мінімальна температура 40 градусів за Цельсієм;

- потужність проточного водонагрівача від 24 до 48 кВт.

2. Німецький бренд Kludi та колекція душових гарнітурів Kludi Fizz

Історія популярного німецького бренду Kludi розпочалась майже 100 років тому – у 1926 році. Невелике сімейне підприємство перетворилось на велику компанію, в розпорядженні якої знаходиться 5 заводів.

Основний напрямок – виробництво змішувачів для ванної кімнати та кухні, душових гарнітурів, панелей та систем зливу / переливу.

Компанія відома власними розробками – наприклад, термостат для біде, автоматична зміна висоти змішувача при вмикання. Продукція ТМ Kludi належить до преміального класу та представлена у середньому та високому ціновому сегменті. 

Дизайнер німецького бренду Міхаель Штайн в одному з інтерв’ю точно визначив ставлення компанії до дизайну продукції Kludi: «Дизайн – це таке поєднання форми та функціональності, коли предмет починає нас надихати».

Пропонуємо огляд душових комплектів Kludi Fizz, у яких є особлива риса - трикутна лейка Kludi Fizz. 

Виробник пропонує купити душовий комплект Kludi Fizz із робочими поверхнями, вкритими хромом, а також пофарбованими у білий та чорний кольори. Білі та чорні фарби в інтер’єрі ванної кімнати – це великі можливості для використання сірих відтінків. Яскраві кольорові акценти у комбінації із білим або чорним душовим набором виглядають яскравіше та природніше, аніж із блискучою хромованою поверхнею.

Від скандинавського до hi-tech – можна підібрати душовий комплект Kludi Fizz для будь-якої стилізації. 

Бажаєте купити душовий комплект Kludi Fizz? Огляд душових комплектів Kludi Fizz був би неповним без описання функціональних можливостей представленої у нашому каталозі продукції від німецького бренду. У магазині plitka.kiev.ua можна придбати душовий набір, що складається зі штанги та трикутної лійки із одним або декількома режимами подачі води.

Душовий комплект Kludi Fizz 677509100 3S white з лійкою, що подає воду у трьох режимах - бадьорому, м’якому, об’ємному (аераційному). 

Душовий комплект Kludi FIZZ 677508700 3S black та лійка Kludi Fizz із режимами - бадьорий, масажний, м’який. 

І нарешті, новинка душовий комплект Kludi FIZZ 6774005-00 з лійкою на три режими - зливний, масажний, м’який.