Як встановити гідромасажну ванну

Гідромасажна ванна (або джакузі, як її ще часто називають) — один з найбільш затребуваних сантехнічних виробів у сучасних будинках та квартирах. Такий об'єкт забезпечує позитивний вплив на організм і поліпшує самопочуття. Уся справа у повітрі або струменях води, що виходять під тиском та створюють масажуючий ефект. Навіть недорогі ванни з гідромасажем здатні доставити масу задоволення під час виконання звичних процедур. Головне, не використовувати мило або шампунь, тому що ці речовини здатні пошкодити систему. Монтаж і підключення ванни з гідромасажем — процедура не дуже проста, тому до неї слід підходити максимально вдумливо та з усією відповідальністю.

Как установить гидромассажную ванну?

Особливості підготовки приміщення та монтажу ванни

Установка гідромасажної ванни починається з підготовки приміщення. Для монтажу вам знадобиться рівна горизонтальна поверхня, тому варто звернути на підлогу у ванній кімнаті максимальну увагу. За умови необхідності, її доведеться вирівняти та відновити покриття.

Домашні та вуличні гідромасажні ванни потребують на електроживлення та водопостачанні. Подбайте про надійність комунікацій та дротів. Фахівці радять встановити реле, яке відключить струм у разі виникнення непередбачених ситуацій. Це питання людського життя та здоров'я, на яке не можна закривати очі.

Відзначимо ще один важливий момент — чистоту води. Ванна акрилова гідромасажна або чавунна вкрай чутливі до щонайменших забруднень. Наявність навіть дрібних фракцій здатна привести форсунки у неробочий стан. Ось чому у наших умовах обов'язково слід встановити фільтр перед джакузі

Не варто забувати, що ванна кутова гідромасажна, кругла або прямокутна є досить важкими об'єктами. Особливо разом із водою та людиною. Тому підлога вашого приміщення повинна бути здатною витримати такий тягар. Сусіди знизу навряд чи зрадіють, якщо акрилова або чавунна гідромасажна ванна раптово на них обвалиться зверху.

Как установить гидромассажную ванну?

Як встановити гідромасажну ванну?

Дорогі та дешеві ванни з гідромасажем встановлюються абсолютно однаково. Цей процес складається з чотирьох етапів:

  • безпосереднього розміщення та вирівнювання корпусу;
  • підключення системи до інженерних комунікацій;
  • підведення електроживлення;
  • тестування встановленої ванни.

Прямокутні та круглі гідромасажні ванни строго підбираються за розміром під площу ванної кімнати. Робити це слід після того, як усі ремонтні роботи закінчені. Тільки тоді ви зможете точно визначити, скільки залишилося вільного простору для монтажу джакузі. Ванна гідромасажна чавунна або акрилова має ніжки-упори, які регулюють висоту її корпуса. Будівельний рівень допоможе вам досягти ідеальної горизонталі. Врахуйте, що слив повинен знаходитися на висоті нижче 10 см від підлоги. Обов'язково організуйте вентиляцію у кімнаті, щоб знизити рівень вологості.

Установка ванни з гідромасажем складається з її підключення до водопроводу та каналізації. Для цього у комплекті з конструкцією є всі необхідні елементи: насос, компресор, патрубки, керуюча система. Не забувайте про фільтр, щоб подовжити термін експлуатації форсунок.

Гідромасажна ванна з підсвічуванням і без підключається до електромережі безпосередньо, через захищену від вологи розетку. Наявність регулярних стрибків напруги — причина для використання стабілізатора. Бажано також встановити окремий пристрій захисного відключення. Не забувайте про заземлення та виконуйте всі технічні роботи за умови вимкнення живлення.

Останній крок — тестування системи на працездатність. Його слід виконувати перед монтажем декоративних елементів. Наповніть джакузі водою, перевірте герметичність з'єднань, випробуйте весь функціонал системи. Якщо все добре, монтуйте декоративний короб і насолоджуйтеся результатом роботи. Сподіваємося, тепер вам стало зрозумілим, як встановити гідромасажну ванну. А щоб подовжити термін її служби, скористайтеся нашими рекомендаціями:

  • не запускайте насос без води;
  • не вмикайте підсвічування у порожній ванні;
  • не перевищуйте рекомендовану температуру води (до +50 градусів);
  • не забувайте проводити дезінфекцію щомісяця;
  • стежте за станом фільтрів.

Как установить гидромассажную ванну?

Скільки коштує ванна з гідромасажем?

Популярне питання, яке задають клієнти магазину Plitka.kiev.ua, — скільки коштує ванна з гідромасажем? Щоб правильно відповісти на нього, слід визначитися зі способом установки та формою конструкції. Наприклад, у каталозі нашого інтернет-магазину представлений широкий асортимент джакузі різних видів, щоб кожен зміг підібрати модель ванни під особливості приміщення та власні смакові переваги.

Установка:

  • окремостояча гідромасажна ванна;
  • пристінна гідромасажна ванна;
  • кутова гідромасажна ванна;
  • установка в кут (лівий, правий) гідромасажна ванна.

Форма:

Как установить гидромассажную ванну?

Наша компанія поставляє сантехніку від провідних українських та зарубіжних виробників за дуже вигідними цінами. Професійні та ввічливі менеджери із задоволенням підберуть джакузі під ваші індивідуальні вимоги.