Як створювати стильну обстановку? Додатки для дизайну інтер’єру

Поняття дизайн походить від англійського слова, яке означає проектування, задум та ескіз, а межа між мистецтвом та дизайном повинна бути відсутньою, якщо йдеться про стильний інтер’єр.

Види дизайну в мистецтві:

  • промисловий дизайн;
  • комп’ютерний дизайн віртуального простору (сайту);
  • дизайн меблів;
  • дизайн просторового середовища (інтер’єр, ландшафт);
  • дизайн одягу;
  • дизайн іміджу людини.

Важлива роль ідеї дизайну інтер’єру

Якщо у житлового приміщення є стиль, це означає, що в ньому відчувається особливий емоційний фон. Обстановка "без душі" відверто наганяє нудьгу. 

 Як створювати стильну обстановку за допомогою телефону?

Порушення гармонії – це не тільки несмак, але й безликість. Від гармонії віє силою та енергією. 

Саме тому оформлення інтер’єрів набуло масштабів науки про дизайн простору, його перетворення у виразну тримірну картину.

Що ж таке душа інтер’єру?

Насамперед, це композиція. Коли ми дивимося на картину, з деталей народжується образ, який доносить до глядача певний посил та настрій. Але якщо картину можна інтерпретувати, тоді дизайн інтер’єру повинен бути точкою зору. Як і картина, дизайн просторового середовища повинен врешті решт створювати настрій та мотивувати – бадьорити, надихати, занурювати у спогади, розслабляти.

Інтер'єр, в якому не можна побачити загальну картину і немає особливої атмосфери, - це лише довільний набір з оздоблення та предметів. Навіть якщо у приміщенні наявні цікаві предмети та деталі або дороге оздоблення, але немає ідеї, навколо якої будується інсталяція, до дизайну його оформлення не має ніякого відношення.

 Як створювати стильну обстановку за допомогою телефону?

Що таке дизайн?

Чому хорист з абсолютним слухом – небажаний учасник хору? Твір виконується у певній тональності, а вуха виконавців на потрібний тон налаштовує інструмент. А якщо він налаштований не точно? Увесь хор буде співати у заданій тональності, а в хориста з абсолютним слухом у голові звучить правильна нота і він, немов камертон, співатиме правильно - у дисонанс із загальним співом.

Дизайн інтер’єра підкоряється тим самим законам. Не можна поставити у вітальні кушетку у класичному стилі та з'єднати з лаконічним гарнітуром від компанії IKEA – кріслами, стільцями з пластику, диваном, більш схожим на дитячий конструктор. В результаті матиме місце дизайнерська какофонія. Хоча окремо і класичні, і сучасні меблі можуть бути основою стильного інтер’єру.

З чого починається дизайн в інтер'єрі будь-якого приміщення? 

Одним з факторів для роботи дизайнера є гарний смак – вроджений та своєрідний, як в художника. 

Але навіть з природженим талантом практика дизайнера без теорії може зазнати фіаско. Закономірності у поєднанні кольорів та форм визначені наукою та досвідом і без їх врахування складно отримати стильний дизайн квартири.

 Як створювати стильну обстановку за допомогою телефону?

Які бувають додатки для дизайну інтер’єру?

В епоху комп’ютерних технологій особливості стилізацій зібрані у базі даних комп’ютерних програм. Програмами можуть користуватися як професійні дизайнери, так і звичайні користувачі, які бажають створити стильний та бюджетний дизайн інтер’єру для квартири або будинку. 

Кожний додаток дизайн інтер’єру має певну мету та набір функцій.

Розглянемо три категорії програм для комп’ютера, планшета або смартфону.

Додатки для підбору кольорової палітри інтер’єру:

1. Pantone Studio – базова версія програми надається у користування безкоштовно.

 Як створювати стильну обстановку за допомогою телефону?

Завдяки функції Harmonies для кожного кольору можна визначити гармонійні поєднання:

  • протилежні один одному у кольоровому колі (комплементарні);
  • кольори, які знаходяться у кольоровому колі поруч (аналогічні);
  • кольори, які доповнюють один одного - основний колір та два додаткових, які розташовані на однаковій відстані від протилежного йому кольору;
  • тріада – три кольори, розташовані на окружності кольорового кола на однаковій відстані.

2. Кольорова схема - безкоштовний online-сервіс colorscheme. Принцип роботи такий самий, що і в попередньої програми.

 Як створювати стильну обстановку за допомогою телефону?

3. ColorSnap – простий безкоштовний додаток лакофарбової компанії з базою відтінків. 

Програма знайомить з багатим набором відтінків та запам’ятати кольори, які вам до вподоби. Алгоритм програми надасть RGB-код, за яким відтінок можна знайти і додатках для дизайну інтер’єру та включити до плану.

 Як створювати стильну обстановку за допомогою телефону?

4. Coolors – безкоштовний додаток для генерації кольорових поєднань.

Достатньо зафіксувати клацанням вподобаний відтінок і надалі програма видаватиме різні кольорові поєднання.

 Як створювати стильну обстановку за допомогою телефону?

Скільки коштує дизайн інтер’єру?

Додатки для планування ремонту, враховуючи оздоблення та дизайн інтер’єру (з можливістю розрахунків кількості та ціни оздоблення за заданими параметрами та вартості ремонтних робіт):

ПРОраб Free – єдиний безкоштовний додаток, в якому можна ввести у потрібну графу площу приміщення та програма здійснить розрахунок необхідних будівельних , оздоблювальних та декоративних матеріалів.

 Як створювати стильну обстановку за допомогою телефону?

Додатки для планування та розмітки інтер’єру як об'ємного тримірного зображення – найчастіше з можливістю здійснити віртуальну прогулянку оформленими приміщеннями:

1. Home Design 3D - безкоштовний додаток, в якому можна створювати проекти дизайну у 2D та 3D формати. Реалістична картинка, яскрава графіка, виразні фактури керамічної плитки, настройка освітлення.  Програма дозволяє імпорт та експорт проектів.

 Як створювати стильну обстановку за допомогою телефону?

2. Roomle – безкоштовний додаток для створення дизайнерських ескізів. Дизайн інтер’єру євродвушки, дизайн передпокою, дизайн маленької кімнати, дизайн клубу для фітнесу – реалістична картинка надасть можливість зразу ж оцінити завершену роботу.

 Як створювати стильну обстановку за допомогою телефону?

3. Planner 5D. У додатку зрозумілий інтерфейс, в якому зможе розібратися навіть не досвідчений користувач. Можна створювати прості 3D моделі та навіть детальні плани будинків у декілька поверхів. Програма дозволяє підбирати кольорову палітру, текстуру керамічної плитки, мебельні ансамблі та елементи декору. Готовий проект можна зберегти у вигляді файлу. 

 Як створювати стильну обстановку за допомогою телефону?

Сьогодні дизайн інтер’єрів переживає злет і в кожному місті працюють талановиті професіонали:

  • дизайн інтер’єру Київ;
  • дизайн інтер’єру Одеса;
  • дизайн інтер’єру Харков.

Знайдіть у своєму місті дизайн-студію, а сантехніку, оздоблення та аксесуари можна придбати у нашому магазині.