Керамограніт під паркет: особливості вибору плитки під дерево

На протязі десятиріч паркет як зовні елегантний та якісний матеріал не втрачає популярності в усьому світі. Велике значення має візерунок з ретельно викладених невеличких дощечок прямокутної форми. Сприйняття деревини як теплого та затишного оздоблення, подарованого природою, теж посідає чільне місце.
Однак, сучасне життя примушує враховувати й технічні властивості матеріалів - вологостійкість, довговічність, гігієнічність та морозостійкість покриття.
Паркет, на жаль, не відповідає жодній з цим вимог. Споживачі все частіше придивляються до керамічної плитки з імітацією паркетної підлоги, яка виявляється більш вигідним придбанням з точки зору практичності та економії.

Керамограніт під дерево – безліч дизайнерських рішень

Керамограніт з імітацією паркету – це чудодійна "сполука" з цілою низкою "інгредієнтів":
- сучасний дизайн;
- зносостійкість;
- можливості застосування для інтер’єрів та зовнішніх територій, в тому числі під відкритим небом;
- використання у місцях з великим механічним навантаженням на підлогу.


В чому призначення керамограніту с текстурою натуральної деревини?
1. Облицювати підлогу у будь-якому житловому приміщенні - кухня, ванна кімната, вітальня, спальня.
2. Створити затишну атмосферу в елітному магазині або офісі.
3. Додати особливий штрих до оформлення приватного двору.
4. Перетворити терасу на милий серцю куточок.
Вочевидь, керамогранітна плитка під паркет аж ніяк не обмежує споживача. Високоякісний матеріал можна придбати для застосування будь-де. Оздоблення чудово зберігає естетичні якості навіть в умовах постійного контакту з водою та сонячними променями, не деформується під вагою масивних предметів, не всотує бруд та жир, не вимагає особливого догляду.
Оформлення підлоги плиткою з імітацією паркетної дошки дуже цінується господарками в усьому світі. Більше 70 % респондентів висловлюються на користь керамограніту під паркет, надаючи натуральній деревині чільне друге місце, не заперечуючи її незаперечних переваг.
Навіть через тривалий час керамограніт під паркет зберігатиме блиск та інтенсивність пофарбування. На поверхні не залишиться жодних подряпин від каблуків або пересування меблів. Навіть після ретельного огляду на "дерев'яному" покритті з глини не знайдеться плям від пролитого вина, соку або жиру.
Якщо навіть на плитку потрапить стійка фарба, її можна легко видалити з керамічного покриття, адже воно зовсім не боїться абразивних та хімічних речовин, кислотних або лужних сполук.

Ілюзії імітації паркетної дошки на керамічній поверхні

По-перше, варто ознайомитися з приємними цінами на керамічну плитку під паркет на сайті plitka.kiev.ua.
По-друге, потрібно з'ясувати технічні параметри на керамограніт, зовнішній вигляд якого візуально повністю співпадає зі справжнім паркетом.
Надалі, залишиться тільки дивуватися, наскільки вигідним може бути це придбання та переконатися на практиці у правильності власного вибору.
Насамперед, зверніть увагу на колекцію Habitania від іспанського виробника Azulev, яка більше схожа на ламінат. Довга плашка з розміром 150х600 мм дозволяє експериментувати з візерунком. Схеми укладки можна обирати будь-які:
- розміщувати модулі рівно та послідовно;
- викладати "ялинкою" або, як кажуть по сучасному, "шевроном";
- творчо підійти до справи – змінювати напрямок волокон деревини або поєднувати різні відтінки.
З керамогранітом Habitania від Azulev інтер’єр приміщення виглядатиме модним та затишним.
Колекція іспанської фабрики Aparici з лаконічною назвою Brio відрізняється оригінальністю візерунку, пофарбована у сонячні відтінки, має чудову гладку поверхню, текстуру якої неможливо запідозрити в імітації.
Талановиті іспанські дизайнери створити справжній шедевр на поверхні напільної плитки у середньому форматі (491х491 мм). Непростий малюнок містить чотири трикутника, верхівки та волокна яких спрямовані до центру. Своєрідні конверти з геометричних фігур на фактурі дерева прикрасять підлогу у приміщенні будь-якого призначення.


В умовах грамотного догляду матеріал не втратить первинної чарівності на протязі тривалого часу та зберігатиме тепло та затишок у домі.
Спроба скомбінувати на підлозі дві натуральних фактури - камінь та дерево, видається не виправданою, але результат виглядатиме приголомшливо. Майстри відомої компанії Ceramica Gomez першими відповіли на виклик, створивши колекцію Oriol.
Декоративна складова колекції – мальовничий фрагмент каменя у вигляді квадрату оточений розташованими ланцюжком мініатюрними дощечками.
Керамограніт у середньому форматі 450х450 мм – модний тренд, на якому дизайнери провідних компаній дають волю художній майстерності. Квадратна плитка середнього формату вирізняється з поміж інших розмірів різноманітністю елементів складних фактур та відтінків.
Якщо скомбінувати флористичний візерунок та фрагмент простої, але привабливої фактури натурального каменя, народиться шикарний декор, в якому відчуватиметься м'якість, романтизм та елегантність водночас.
Реалізувати будь-яку фантазію у розташуванні "дощечок" на підлозі можна з керамогранітом з колекції Azulev Flandes. Безперечно, цей твердий матеріал набув природної чарівності завдяки досконалій імітації натуральної деревини світлої породи, але все одно нікого не залишає байдужим.
Не потрібно бути дизайнером, щоб створити в інтер’єрі унікальне оформлення. Досить придбати керамічну плитку Flandes та знайти їй застосування у власній домівці.
Де спеціалісти пропонують використати Світлі золотисті кольори, орнамент з деревних волокон, лакований блиск та міцність керамічної плитки Azulev Flandes?
1. Кухня, де поверхні постійно забруднюється.
2. Ванна кімната, де має місце перепад температур та підвищена вологість.
3. Території під відкритим небом, де може пройти дощ або випасти сніг.
4. У приміщеннях, де щодня по підлозі проходять сотні ніг.


На відміну від паркету керамограніт не втратить привабливості під впливом будь-якого впливу зовнішнього середовища – природного чи штучно створеного.
Імітація та ілюзія – споріднені поняття, тому що примушують вірити у справжню природу візуального сприйняття. Ми бачимо поверхню, схожу на деревину. Побачене передає сигнал у мозок - це матеріал з терпким лісовим ароматом, теплий, приємний на дотик та абсолютно безпечний для здоров'я.
Більшість позитивних рис, притаманних деревині, а, відповідно, й паркету, польські майстри дизайну відтворили на поверхні керамограніту Opoczno Forest.
Колір горіху, рельєфна поверхня та мальовничий візерунок в сукупності здатні створити чудеса з інтер’єром. Окремі елементи колекції наводять на думку про те, що ви вдивляєтесь вглиб криниці, а уявне дно перетворюється на велику кількість квадратиків контрастних відтінків. Напільне покриття виглядає розкішно та життєрадісно.
Популярні виробники керамограніту під паркет
Керамограніт під паркет незамінний для створення класичних інтер’єрів, адже дерево, особливо різьблене та насичене фарбами ідеально до них пасує.
Колекцію Bestile Madera (Іспанія) можна знайти у відповідному розділі магазину plitka.kiev.ua. Керамічна плитка у форматі 130х408 мм та багатоплановим діапазоном кольорів – бук, вишня, земля. Теплі природні відтінки посилюють природний ефект.
Підлога не обов’язково повинна бути світлою. Цікавий експеримент - використання насичених червоних або майже чорних кольорів, які надають інтер’єру стриманості та суворості. Усі необхідні матеріали - керамограніт під паркет та декоративні елементи містяться у колекціях Absolut Keramika Montana, Opoczno Zebrabo, Imola Atlantis, Rocersa Sequoia и та багатьох інших, представлених у нашому інтернет-магазині. Ціни приємно дивують, якість та дизайн викликають захоплення.