Інтер’єр сучасної ванної кімнати

 

ЗМІСТ:

1. Інтер’єр сучасної ванної кімнати: головна мета дизайну

2. Модні тенденції у дизайні сучасної ванної кімнати

3. Баланс – секрет гармонійного інтер’єру

4. Білий колір та його відтінки – секрет просторого інтер’єру

 

1. Інтер’єр сучасної ванної кімнати: головна мета дизайну

Сучасна ванна кімната відрізняється унікальним дизайном та високою функціональністю. Епоху одноманітних інтер’єрів змінили часи, коли у моді стильне оформлення.

Індивідуальні побажання знаходяться в основі дизайнерських рішень. Більшість перебуває у ванній кімнаті мінімум часу – стільки, скільки потрібно для підтримання особистої гігієни.

Однак, найчастіше це час наодинці із собою, тому відчуття комфорту знаходиться у пріоритеті. Візуальне розслаблення під час банних процедур є не менш важливим, аніж фізичне.

Дизайн інтер’єру, який співпадає із смаками мешканців квартири або будинку, дозволяє створити у ванній кімнаті атмосферу спокою та безпеки. Коли все навколо милує погляд, вранці легко отримати заряд бадьорості, а ввечері – відносити сили після напруженого дня. 

2. Модні тенденції у дизайні сучасної ванної кімнати

Сьогодні в оформленні ванної кімнати у пріоритеті знаходяться елегантна простота та природність.

Яскраві кольори оздоблення вражають уяву не менше, аніж темний глянець ультрасучасного hi-tech із багаторівневим підсвіченням. Для когось комфорт полягає у надлишку вражень та оригінальності, але переважна більшість людей прагне домашнього затишку.

Декілька елементів дозволяють створити в інтер’єрі ванної кімнати безтурботну атмосферу. 

По-перше, світлі природні відтінки базового оздоблення. Ванільний, «слонова кістка», колір свіжого листя заспокоюють погляд та викликають приємні асоціації. 

По-друге, натуральні текстури оздоблювальних матеріалів. Варто пам’ятати, що ванна кімната – приміщення зі специфічними умовами експлуатації. Підвищена вологість та регулярні перепади температури накладають обмеження на вибір матеріалів для оздоблення, меблів та текстилю.

Серед вологостійких та термостійких оздоблювальних матеріалів безперечним лідером вважається керамічна плитка – довговічна та ефектна.

Сьогодні керамічну плитку прикрашає глибоке та точне окреслення серцевинних променів деревини, монументальна чарівність натурального каменя, напівпрозора структура мармуру, розмашистий візерунок оніксу.

Надавати перевагу блискучому глянцю все ще престижно, але в нього з’явилася гідна альтернатива. 

По-третє, лаконічна обстановка у ванній кімнаті. Масивні меблі та сантехніка набагато краще сприймаються у просторих приміщеннях. У маленьких ванних кімнатах підвісні унітази, змішувачі прихованого монтажу, кутові раковини та ванни істотно економлять корисну площу.

Прозорі скляні стінки душової кабіни або захисні перегородки для ванни створюють ілюзію простору та легкості. 

Останнє, що надає природності інтер’єру ванної кімнати – це кімнатні рослини. Зелений колір – символ життя та процвітання. На думку психологів, зелений колір заспокоює та вселяє впевненість. 

3. Баланс – секрет гармонійного інтер’єру

Мінімалізм з екологічними мотивами – не єдиний вибір для сучасної ванної кімнати.

Створюючи інтер’єр, дизайнери працюють не тільки із кольоровою палітрою та текстурами, але й з формами предметів та елементів декору.

Однак, принцип такий самий – баланс та компенсація. У відповідності із таким підходом до оформлення інтер’єру прямі лінії добре виглядають у поєднанні із плавними обрисами, а правильні геометричні форми із асиметрією та квітковим візерунком та символічним орнаментом.

В асортименті провідних виробників меблів, сантехніки та аксесуарів для ванної кімнати представлений широкий асортимент. Споживачам пропонують багатий вибір дизайнерських рішень.

Колекція Devit Acqua у нашому магазині plitka.kiev.ua представлена комплектом - тумба із геометрично правильним пласким фасадом та накладна раковина, які за принципом балансу доповнюють скульптурні форми ванни, підвісних унітазів та біде. 

Комплект сантехніки Devit Acqua – яскравий приклад дотримання балансу в інтер’єрі. Тумби Devit Acqua із шириною 60, 80 та 100 см й декілька кольорових рішень – білий, ваніль та сірий врівноважать інтер’єр із округлими та навіть витонченими формами керамічної сантехніки – ванни, унітазу та біде.

Комбінації різних натуральних фактур в оздобленні – ще один спосіб дотримання балансу в інтер’єрі. Наприклад, тепле дерево із чіткою природною текстурою та холодний бетон із хаотичними слідами застиглої будівельної суміші.

До колекції Devit Acqua ідеально підійде керамогранітна плитка від української компанії Zeus Ceramica – напільна з імітацією натуральної деревини Zeus Ceramica Allwood та настінна під бетон Zeus Ceramica Centro, представлена у різних відтінках ахроматичної палітри.

Українська плитка Zeus Ceramica виробляється із залученням до розробки кожного проекту італійських майстрів з їх багатовіковим досвідом. Продукцію відрізняє висока якість та стильний дизайн, а технічні характеристики гарантують тривалий термін експлуатації у «мокрих» зонах. 

4. Білий колір та його відтінки – секрет просторого інтер’єру

Секрет легкого та повітряного інтер’єру – відтінки білого кольору, серед яких молочний, ванільний, перламутровий, «слонова кістка».

З точки зору фізики абсолютно білий колір відображає світло на 100 %. Інакше кажучи, для освітлення ванної кімнати, оформленої у світлих тонах, потрібно менше світла.

Світлі тони допомагають реалізувати прагнення до простору, чистоти та відкритості.

Білий колір та його відтінки універсальні та добре поєднуються із будь-якими натуральними фактурами.

Білий колір – незамінний інструмент для оформлення інтер’єрів у різних стилях. Наприклад, популярні сьогодні скандинавський та середземноморський стилі складно уявити без білого кольору в інтер’єрі.

Білий колір тісно пов'язаний із традиціями в оформленні ванної кімнати – біла штукатурка або фарба, білі кахлі для стін, білі фасади меблів та сантехніки для ванної кімнати. 

Білий колір в якості базового відтінку – ідеальний фон для змішувачів. Хромований, латунний, сталевий або вкритий чорною емаллю корпус змішувача ефектно виглядатимуть на пофарбованому у білий колір фоні.

Однак, суцільний білий колір – це порушення балансу. Суцільний білий викликає втому очей.

Погляд шукатиме опору, тому у скандинавському інтер’єрі для напільного оздоблення використовується фактура дерева у бежевих та світло-сірих тонах.

У середземноморському інтер’єрі біла штукатурка або натуральний камінь поділяють простір із темним кованим металом и великою кількістю теракотових горщиків із рослинами – не тільки декоративними. Базилік та розмарин – їстівна пряна зелень, традиційна для Середземномор’я. 

Біла плитка Almera Ceramica Baden з імітацією натурального каменю - універсальна обробка для сучасної ванної кімнати. Для балансу варто встановити підвісний унітаз Devit Acqua без обідка з тонкою кришкою soft-close, легкої установкою quickfix. Вся справа в кольорі - чорна матова чаша округлої форми врівноважить обробку білого кольору.

Товари в колекції Acqua