Керамічна мода у 2013 році

 Кожному, хто розпочинає ремонт кухні або ванної кімнати, прагне рухатися у ногу із часом, бути у курсі найновіших розробок у світі облицювальних матеріалів, прагне прислухатися до порад дизайнерів, цікаво буде познайомитися з модними трендами 2013 року у галузі керамічної плитки.

 Мода, як відомо, мінлива. Мода не підкоряється часу та не має конкретного спрямування у стилі. Для кожного сезону – свої неповторні та несподівані тренди.

 Але не в тому випадку, коли йдеться про оформлення житлових помешкань або життєво важливих зон у будинку або квартирі.

Форма та колір плитки

Якщо мова йде про популярну у новому році керамічну плитку, насамперед, потрібно торкнутися певних характеристик матеріалу – кольорова гамма, форма та стиль.

 Щоб вдало поєднати в одному приміщенні витонченість та стиль, комфорт та затишок, просто створити оригінальний інтер’єр зі смаком, варто прислухатися до порад спеціалістів. Професійні дизайнери не пропускають популярні виставки керамічної плитки, обізнані про відмінні риси матеріалу та знають, як його правильно використовувати.

плитка

 Перше, на що варто звернути увагу, обираючи нову популярну на сьогодні плитку, - можливість укладати її без швів. Ректифікована плитка –найкращий вибір.

 Окрім того, спеціалісти радять дотримуватися правила: "чим більше, тим краще". Велика європейська плитка буде надбанням вашого будинку, створюватиме відчуття цілісності поверхні підлоги або стін, візуально розширить межі та надасть об’єму та світла навіть найменшому приміщенню.

 Інший критерій вибору, за яким варто вибирати кахель у 2013 році –нейтральні, природні, приглушені відтінки, які впливають на оточуючих заспокійливо, пом’якшують та освіжають помешкання.

 Особистий та затишний spa-салон у будинку – порівняння, гідне ванної кімнати 2013 року. Цілком можливо, що покровитель нового року вплинув на деякі елементи популярних в цьому сезоні ванних кімнат.

 Керамічна плитка з імітацією шкіри гадюки, фактурна та розписана властивим рептиліям візерунком, буде "родзинкою" інтер’єру.

 Також не нехтуйте кахлем з імітацією натуральних оздоблювальних матеріалів – камінь та деревина.

 Зверніть увагу на плитку із дзеркальною поверхнею та контрастними малюнками. Досить екстравагантно та привабливо виглядатиме дизайн із застосування двох протилежних кольорів – чорного та білого, які майстерно додадуть зухвалому настінному панно під старі фото або геометричному орнаменту чіткості.

 Натурам яскравим та енергійним дизайнери пропонують більш соковиті та виразні мотиви, в яких перегукуються східні сюжети та вишукана класика. Поетичність та чарівність сходу оселиться у вашому помешканні з чудовим декором, наголос в якому поставлено на легкості та ажурності малюнка.

 За допомогою бордюрів та панно сміливо можна обрамляти окремі предмети меблів, посилювати вплив аксесуарів на загальну атмосферу інтер’єру, розбивати приміщення на зони.

 Зупиняючись докладніше на палітрі керамічної плитки, яка користуватиметься популярністю в людей, що дотримуються стиля, варто заспокоїти аудиторію, не обізнану на моді.

 По-перше, не втрачають актуальності відтінки білого, сірого, бежевого, та чорного кольорів. До них у цьому році долучаються такі складні тони, як "баклажан", бузковий, жовтий, синій та зелений, а також їх вражаючі, яскраві комбінації.

Поради міжнародної виставки Cersaie 2013

У другій половині вересня минулого року в Італії відбулася чергова міжнародна виставка керамічної плитки та обладнання для ванних кімнати Cersaie. На гребені хвилі у сезоні 2012-2013 рр. Будуть знаходитися стилі прованс та вінтаж. Це досить забуті модні течії, які прийшли до нас з Франції та характерні тягою до добре забутого, затишку та надлишку декору, квіткових сюжетів або зістарених поверхонь.

 Якщо інтер’єр вирішено оформити у стилі Прованс, одразу відкидайте суворий діловий настрій та готуйтеся до абсолютно нових відчуттів та світосприйняття. У таких кухнях та ванних кімнатах панує романтична обстановка, вловлюються позитивні емоції, м'якість та повітряність.

плитка в интерьере

 Пастельні тони, чарівні флористичні малюнки, яскраві вкраплення небесно-блакитного, соковитого зеленого або променистого сонячного кольорів радують погляд та повертають у дитинство.

 Дизайнери зійшлися на думці, що у 2013 році сучасну людину потрібно повернути у зворушливе минуле, встановити зв’язок поколінь, пробудить ностальгійні настрої. До речі, це дуже простий, ергономічний та практичний стиль, який дозволяє вмістити в одному приміщенні усі необхідні та навіть не дуже поєднувані предмети.

 Вінтаж прийдеться до смаку прихильникам старовинних речей, переконаним колекціонерам та неординарним особистостям. Стиль передбачає неймовірні малюнки, примушує фантазувати та додає казковості інтер’єру.

 Масивний годинник із позолотою, дзеркала у різьблених рамах, квіти, статуетки оживлюють кімнату, збагачує інтер’єр, наповнюючи його індивідуальністю.

 Якщо вам не до душі такий "модний вирок", краще звертайтеся до нев’янучої, завжди актуальної класики. У класичному інтер’єрі традиційно користуються попитом натуральні матеріали – мармур, онікс, різні породи деревини, метал. Тільки не забувайте, що краще обирати не гнітючі темні тони, а надавати перевагу світлим та спокійним відтінкам.

Тенденції оформлення для кухні

Керамічна плитка для кухні дещо відрізняється від представленого вище кахлю. У 2013 році оздоблення кухні відрізнятиметься оригінальністю, яскравістю та виразністю. Нові тренди з згодою дизайнерів включають літні, соковиті та теплі тони - лимонний, апельсиновий та салатний. Кольори гарантують сплеск райдужних емоцій, збуджуватиме апетит та налаштує на позитивний лад.

 Допоможуть надати креативності та, водночас, завершеності вашому інтер’єру декорації з цитрусовими, фруктами та овочами, зображення яких завжди доречні на кухні. Ви можете на власний розсуд розставляти грайливі акценти на стінах, оживляти помешкання та ніколи не розлучатися з враженнями від спекотного літа.

 Чергова модна тенденція – змішування декількох стилів, фактур, фарб, візерунків. Гостинність – важлива складова сучасної в поточному сезоні кухні, а досягти такого враження можна з допомогою комбінування різноманітних матеріалів або їхніх імітацій, виконаних на поверхні керамічної плитки.

 Приміщення не має виглядати як несмак або естетичний виклик, тому спеціалісти радять надавати перевагу світлим, ніжним та спокійним відтінкам. Вибираючи керамічну плитку під дерево, звертайте увагу та світлі та, зокрема, медові відтінки, близькі до кольору деревини вільхи, дуба та берези.

 На думку спеціалістів, про дороге червоне дерево на певний чай краще забути. Вашій кухні додасть розкошів багатоманітний, об'ємний та фактурний декор. Варто сміливо експериментувати, щедро використовувати срібло та позолоту, імітацію дорогоцінного каміння та самоцвітів, скло та зістареної цегли.

 Саме такий підхід сприятиме досягненню індивідуальності інтер’єрів кухні або вітальні, вразить гостей та порадує близьких.

 На думку спеціалістів Національної асоціації кухонь та ванних, в цьому сезоні не варто нехтувати біли та зеленим кольорами, які символізують чистоту, щирість, процвітання та багатство.

 Погодьтеся, з таким підтекстом сперечатися зі спеціалістами навіть на думку не спаде. Слідуючи усім вищевикладеним порадам, цілком можна створити модну, неперевершену ванну або кухню власної мрії. Незалежно від переваг та соціального статусу, кожний в цьому році підбере близький до душі мотив.