Інтер'єр білого кольору. Як не втратити стиль?

Білий – це колір досконалості. Він містить у собі весь спектр кольорів та чудово поєднується з будь-яким іншим кольором. 

Білий колір безжалісно оголює будь-який недолік, тому перед інтер’єром у світлих тонах висуваються підвищені вимоги. На період ремонту стіни, призначені для оздоблення білого кольору, повинні бути ідеально рівними. А у процесі експлуатації білі поверхні – стіни, меблі, оббивка, текстиль, потребуватимуть ретельного догляду.

Плитка білого кольору - це колір досконалості

Французький дизайнер Жан-Луї Деніо описав свою роботу над проектами наступним чином: "Я прагну відійти якомога далі від білої коробки. Мої інтер’єри про атмосферу, характер, текстуру та відчуття гармонії".

Визнаний король дизайну зрідка зупиняє свій вибір на білому кольорі, але інструменти створення атмосфери в інтер’єрі, які перелічив Жан-Луї Деніо, дозволяють не втратити стиль, навіть якщо домінуючий колір, якому в приміщенні віддано близько 60 % простору, – це білий.

Як створити стильний білий інтер’єр?

Білий колір емоційно нейтральний. Це атмосфера "вакууму", який ось-ось набуде відчутної форми. 

 

Плитка білого кольору - це колір досконалості

Білий простір сприяє інтенсивним внутрішнім процесам – аналізу ситуації, роздумам, творчості.

Інтер'єру, оформленого виключно у білому кольорі, не існує. 

Домінуючий колір (в нашому випадку – білий) займає у приміщенні 60-70 % простору, 25-35 % віддано додатковому кольору, а 5 % призначено для кольорового акценту.

Білий інтер’єр справляє враження безкінечного простору. Білий колір відбиває світло на 100 %, тому сприяє візуальному розширенню приміщення.

В умовах слабкого освітлення навіть білий колір виглядатиме сіруватим. Використовувати білий колір у якості домінуючого – гарна ідея, якщо в приміщенні забезпечується вільний доступ сонячного світла. 

Наповнення виразними фактурами та формами дозволить візуально урізноманітнити інтер’єр у білому кольорі.

Плитка білого кольору - це колір досконалості

Наприклад, біла плитка під мармур гармонійно виглядатиме зі шкіряними диваном, килимовим покриттям з довгим ворсом, міховою накидкою на крісло, в’язаним пледом, столом зі скляною стільницею.

Білі стіни – ідеальний фон для картин та фотографій. Білий стелаж з відкритими полицями, уставленими предметами різного кольору та форми, однаково впорядкує простір.

Як вибрати меблі білого кольору та не помилитися з відтінком?

Білий колір меблів може виявитися зовсім не іншим білим кольором, аніж біла плитка для оздоблення. 

Відтінки білого кольору дуже різноманітні:

  • білосніжний – сліпучий як сніг;
  • алебастровий – з жовтуватим відтінком;
  • молочний – колір молока з блакитним відблиском;
  • перламутровий – легкий сірувато-рожевий відтінок з відблиском;
  • платиновий – з димчастим відливом.

Плитка білого кольору - це колір досконалості

Якщо у планах підбір меблів у різних місцях, отримати оптимальний білий колір можна, спираючись на каталог RAL (кольорова палітра, яку використовують виробники меблів).

Комбінація білого кольору з іншими кольорами

Будь-який колір у поєднанні з білим виявиться контрастним. Білий колір посилює інші кольори спектру.

  • Синій колір у поєднанні з білим перетворить інтер’єр у холодний північний пейзаж. Достатньо доповнити кольорову палітру інтер’єру теплими відтінками жовтого, рожевого або зеленого кольорів і оазис набуває жвавості та динаміки.

Плитка білого кольору - це колір досконалості

  • Зелений колір на білому фоні набуває весняної свіжості та легкості. Навіть темні відтінки зеленого кольору виглядатимуть світлішими у поєднанні з білим кольором. М'яке та ніжне поєднання вважається універсальним.
  • Червоний колір під впливом білого виглядає більш спокійним. Однак, заряду енергії, який випромінюють відтінки червоного кольору, достатньо, щоб інтер’єр виглядав теплим та динамічним.

Якщо в якості додаткового кольору у білому інтер’єрі червоний пасує для вітальні, кухні, ванної кімнати або холу, оранжевий, якому властиві схожі якості, ідеальний для дитячої кімнати.

Плитка білого кольору - це колір досконалості

  • Стильна біла плитка під мармур, натуральний камінь або вибілену деревину чудово виглядатиме з предметами інтер’єру чорного кольору. Контраст білого та чорного кольорів – камерна атмосфера, яка ніколи не втрачає власної цінності. Монохромний інтер’єр можна доповнити відтінками сірого кольору.
  • Фіолетовий колір та його відтінки додають білому інтер’єру романтичного настрою. Дехто пов'язує колір з філософією та містикою. Фіолетовий протвережує, нагадуючи про життєві пріоритети, та налаштовує на позитив.
  • Кремовий, вершковий, слонова кістка ідеально доповнюють білий колір. Благородна витонченість, затишна прохолода інтер’єру, оформленого у такій кольоровій палітрі, виглядатиме набагато ефектніше в умовах гарного освітлення.

Плитка білого кольору - це колір досконалості

Дизайнерскі стилі, для яких білий колір – традиція (на прикладі ванної кімнати)

Ванна кімната потребує білого кольору, щоб виглядати просторіше та світліше. 

Біла плитка для ванної кімнати сьогодні представлена у різному форматі, з декором, що імітує інші оздоблювальні матеріали – дерево, камінь, мармур, штукатурку, бетон, текстиль або шпалери, прикрашена орнаментом або рослинним візерунком.

За застосуванням класифікація виглядає наступним чином:

  • плитка для ванної;
  • плитка для кухні;
  • плитка для зовнішнього застосування;
  • плитка для холу.

Плитка білого кольору - це колір досконалості

Білий керамограніт для стін ідеально доповнить сантехніку, а дзеркало на протилежній стіні відбиватиме білі поверхні, посилюючи візуальний ефект розширення простору.

Білий керамограніт для підлоги у ванну повинен мати матову фактуру та властивості проти ковзання. 

Для скандинавського стиля білі стіни – традиційне оформлення. Однак, напільне покриття у скандинавському інтер’єрі – це дерево або керамічна плитка з імітацією фактури натурального матеріалу.

Комбінація з декоративними фризами – орнаменти, квіткові візерунки, ідеально підійде для класичного стиля.

Оштукатурені білі стіни – атрибут середземноморського стилю. Білий керамограніт з імітацією натурального каменя або штукатурки – практична заміна натуральних матеріалів.

Плитка білого кольору - це колір досконалості

Міський індустріальний, лаконічний мінімалізм, схильний до ідеалу пуризм, hi-tech, якому до лиця контраст та монохромність, сільський кантрі з білою цегляною кладкою та пофарбованими у білий колір меблями – стилі, для яких білий колір цілком прийнятний у якості домінанти. 

Як вибрати білу плитку? Скільки коштує біла плитка?

Де купити плитку під дерево, білу (вибілену) деревину, білий мармур або натуральний камінь? В нашому каталозі представлені колекції від відомих брендів з різним декором.

Купити білу плитку – глянсову, матову, з декором, можна в нашому магазині за кращою в Україні ціною

Плитка білого кольору - це колір досконалості