Ідеї дизайну маленької ванної кімнати

Маленька ванна – це об’єктивна реальність для більшості типових квартир. Якщо заздалегідь не обміркувати оформлення приміщення з невеликою площею, рано чи пізно вади та недоліки нагадають про себе.

Поступово будуть забруднюватися важкодоступні для прибирання місця. Позначиться недолік пристосувань для зберігання, а захаращення наявних досягне критичного рівня. Самотня лампочка під матовим плафоном доведе свою некомпетентність.

Створити дизайн ванної кімнати в умовах обмеженого простору не так вже й важко, як здається. Спеціалісти щедро пропонують свої поради. Вони як ніхто інший обізнані, які важкі наслідки будуть у помилкових рішень. А інтер’єр, всупереч усім обмеженням, врешті-решт вийде модним та стильним.

Важливе питання, на яке потрібно відповісти в першу чергу: встановити повноцінну ванну або достатньо душового відсіку або душової кабіни?

Відповідь залежить від розмірів приміщення та особистих уподобань. 

Втиснути ванну невеликих розмірів можливо у будь-яку ванну. 

Чавунна ванна – довговічний та дешевий варіант. Де купити чавунну ванну? Цей тип як і раніше користується попитом, тому з придбанням проблем не виникне. 

Фото - ванна в маленькій ванній кімнаті

Фото - Чавунна ванна в маленькій ванній кімнаті

Головний аргумент на користь ванни – це діти. Маленьким членам сім'ї подобається плескатися у ванні і це зручно для батьків. Самостійно приймати душ дитині не до снаги, а душова кабіна може виявитися надто тісною для декількох людей.

Кутова ванна – сучасна конструкція з привабливим зовнішнім виглядом. Вона займає менше місця, а за об’ємом переважає традиційні моделі. Кількість додатковий функцій приємно вражає споживачів – у цьому відношенні кутова ванна зовсім не схожа на компромісне рішення. Місця для сидіння та зберігання предметів побуту, форсунки для гідромасажу, душова ширма.

Фото - Джакузі в маленькій ванній кімнаті

Фото - кутова ванна в інтер’єрі

Підключення нічим не відрізняється від монтажу звичайної ванни. У приміщеннях прямокутної форми кутова ванна – особливо ефективне рішення. Впишеться кутова модель у будь-який інтер’єр – класичний або сучасний.

Ціна на найдешевші акрилові ванни від європейських виробників цілком доступна для споживача із середнім прибутком.

Де купити дешеву ванну?

Інтернет-магазини пропонують широкий асортимент продукції за прийнятними цінами.

Можна вибрати будь-який змішувач для ванни, однак монтаж у борт ванни або прихований монтаж для маленької ванни – це економія місця та візуальна акуратність.

Дизайн маленької ванної кімнати з душовою кабіною

Ергономічне рішення для маленької ванної кімнати – душовий відсік або душова кабіна. 

Придбати готовий виріб або обладнати у ванні простий душовий куточок – ось в чому полягає питання! 

Фото - Скляна душова кабіна у ванній кімнаті

Фото - Душова, обладнана у невеликій ванній кімнаті

Останній варіант, хоч і трудомісткий, але врешті-решт займатиме менше місця та обійдеться набагато дешевше. Достатньо забезпечити гідроізоляцію підлоги, організувати злив та встановити трап для душової – альтернативний варіант піддону, який так само, як готова душова кабіна, в умовах маленької ванни стане ще одним предметом, що захаращує простір. Трап маскується під підлогу та виконує функції відведення використаної води у водопровідний стояк, запобігання засміченню, герметичного з'єднання з підлогою, захисту від запахів.

Фото - Піддон з мозаїки

Фото - трап-воронка в душовій

Як встановити трап в душовій?

Для маленького приміщення використовується трап-воронка, конструкція якого чимось нагадує звичайний злив у ванні, тільки монтується у підлогу. У деяких моделях виробники передбачають можливість зміни висоти. Випуски повинні відповідати діаметру труб.

Фото - Як встановити піддон

Фото - Схема монтажу труб в душовій

Трап встановлюється на етапі підводу каналізації та обладнання гідроізоляції. Керамічна плитка в ванній кімнаті викладається на підлогу тільки після закінчення робіт, пов’язаних з каналізаційною системою. Важливо не забути про невеликий уклін, щоб вода стікала до зливу, а не розливалася по підлозі. В типовій квартирі "пиріг" на зрізі підлоги, який формується в процесі робіт, врешті-решт утворює на підході до душової сходинку.

Для душової кабіни тип змішувача дуже важливий. У ванні вода змішується поступово, а в душі – зразу потрапляє на тіло. Тому вибір термостатичного змішувача – ідеальний варіант, оскільки температура задається до приймання душу.

Вода з домішками залишатиме на склі душової огорожі вапняні сліди. Краще вибрати темне тоноване скло – з зовнішнього боку нічого не буде видно.

Дизайн сумісної ванної кімнати в квартирі

Підвісний унітаз з інсталяцією – ще одне ергономічне рішення для маленької ванної кімнати.

Вбудований унітаз займає менше місця. Дизайн можна підібрати будь-який – добре, що виробники пропонують широкий асортимент сантехніки на будь-який смак.

Фото - Біде для маленької ванної кімнати

Фото - Унітаз з інсталяцією

Простір навколо підвісного унітазу легко прибирати. Немає недоступних зон та накопичення бруду.

Дизайн маленької ванної кімнати у хрущовці

3 кв. м, відведені під ванну кімнату, суміщену із санвузлом – для когось все ще реальність.

В хрущовках стіни з нерівностями зустрічаються повсюдно. Щоб сантехніку оптимально підігнати до стін, а настінну плитку для ванни акуратно викласти, економити на штукатурці та роботах з вирівнювання стін – не варто.

Екран ванни, якщо вона передбачена, варто "зашити" керамічною плиткою. 

Фото - мозаїка у ванній кімнаті

Фото - Дизайн ванної кімнати в хрущовці

Важливо потурбуватися по підвісну шафу-колону, яку здебільшого називають пеналом. Розташування меблів у куті – оптимальне рішення. Багато дрібних предметів в інтер’єрі ще більше звужує простір. Тільки порядок візуально збільшує приміщення.

Раковина у ванну з тумбою – ще одне ергономічне рішення. Підвісна тумба у даному випадку підходить найкраще.

Фото - Підвісна тумба

Меблі для ванни зі знижкою – тип акції, який періодично проводиться у будь-якому інтернет-магазині. За акційними цінами можна придбати якісні моделі від відомих брендів.

Освітлення в маленькій ванній кімнаті повинно бути насиченим. Вбудований світильник для ванни не може бути в одному екземплярі.

Керамограніт для ванної кімнати з імітацією натуральних матеріалів – хіт 2019 року. 

Плитка в ванну підбирається у світлих тонах та прямокутної форми, викладається горизонтально – це візуально збільшує простір. 

Глянсова стіна навпроти дзеркала – це дві дзеркальні поверхні, які примножуватимуть фотони та зроблять приміщення візуально більшим.

Коричнева плитка на стінах

Фото - Глянсова стіна навпроти дзеркала

Акцентна стіна – найчастіше дальня – з орнаментом, квітковим візерунком, мозаїкою – додасть стилю.

Темна підлога у маленькому приміщенні виглядає ідеально.