Що потрібно знати під час укладання плитки?

Керамічна плитка — один з найдавніших оздоблювальних матеріалів, який не втрачає актуальності і у ХХ столітті. Її правильне укладання вимагає певних навичок, знань і відповідного інструменту. Але результат вас точно порадує. Сучасна плитка для стін та підлоги здатна здивувати своїм різноманіттям стилів, текстур, розмірів і форм. При цьому, способи її укладання практично не відрізняються. Чи використовуєте ви квадратний керамограніт для підлоги, або ж була обрана шестикутна плитка для ґанку — процес облицювання відбувається приблизно однаково.

Що потрібно знати при укладанні плитки?

Поради щодо підготовки поверхні до облицювання

Починається все з підготовки поверхні для укладання кераміки. Чим якісніше ви це зробите, тим довше прослужить покриття. Для початку слід переконатися у горизонтальності або вертикальності поверхні. Можливо, вам доведеться зайнятися її вирівнюванням. Якщо ж рівень показує, що все нормально, можна перейти до грунтування. Робиться це за допомогою розчину цементу та води сметанної консистенції. Після висихання дозволяється приступати до укладання кераміки. Незалежно від того, використовується вами дорогий матовий керамограніт або дешева квадратна плитка з червоної глини, етап підготовки пропускати не варто.

 Що потрібно знати при укладанні плитки?

Як правильно укладати керамограніт для підлоги?

Керамограніт — це не лише фасадна плитка для будинку. Його активно використовують і всередині будівлі. Укладання на підлозі керамограніту слід починати від центру у бік стін. Таким чином обрізані елементи не будуть видні, а перед очима виявиться ідеальне керамічне покриття. Щоб зберегти рівність ліній, фахівці рекомендують протягнути нитку по центру кімнати та дотримуватися її під час розміщення першого ряду. Великою популярністю користується метод укладання плитки шевроном (зигзагами, ялинкою). Викладений таким чином різнокольоровий керамограніт створить приголомшливу картину на підлозі. Чергування контрастних елементів дозволить візуально розширити простір кімнати та зробити підлогову текстуру більш об'ємною.

 Що потрібно знати при укладанні плитки?

Як викласти фартух на кухні правильно?

Фартух (або скіналі) — це частина стіни на кухні над робочою поверхнею, яка тягнеться аж до витяжки. Гарне оформлення цієї ділянки стало популярним трендом в інтер'єрному дизайні. Плитка на фартух найчастіше підбирається з оригінальним дизайном або навіть цілою картиною, розтягнутою над стільницями.

Викласти скіналі — завдання, яке краще зробити самостійно, щоб бути впевненими у правильності кроків. А робиться це так само, як і укладання плитки на стіни. Спершу перевіряється вертикальна площина поверхні, проводиться її підготовка, а потім починається безпосередньо укладання від низу до верху. Експерти рекомендують встановлювати плитки з краю, а не з центру. Це дозволить домогтися більшої акуратності покриття.

 Що потрібно знати при укладанні плитки?

Як правильно укласти плитку на кухонний фартух?

Щоб укласти плитку на кухонний фартух правильно, дотримуйтесь таких кроків:

  • зробіть розмітку;
  • підготуйте клейовий розчин;
  • починайте викладати елементи порядно;
  • підріжте та покладіть останні плитки;
  • дайте матеріалу висохнути;
  • приступайте до затирання швів.

 Що потрібно знати при укладанні плитки?

Популярні помилки під час укладання плитки

Щоб плитка на стільницю або керамограніт для підлоги прослужили максимально довго та зберегли свою красу, до процесу укладання слід підійти надзвичайно серйозно. Багато новачків роблять помилки, які призводять до плачевних наслідків. Перелічимо найбільш популярні з них:

  • відсутність підготовки поверхні, наявність тріщин і відколів — відшарування плитки, її руйнування;
  • відсутність грунтовки — погіршення технічних характеристик клейового складу, відпадання елементів;
  • відсутність гідроізоляції — поява грибка на облицюванні;
  • невірний підбір клею — тріщини, здуття, відшарування;
  • занадто велика кількість клею, нерівномірне нанесення — плитка погано тримається, падає;
  • низькоякісна затирка — поганий зовнішній вигляд.

 Що потрібно знати при укладанні плитки? 

Навіть якісна клінкерна плитка може прослужити мінімальний термін, якщо була невірно покладена. Будьте уважні. Якщо ви не впевнені в своїх силах або боїтеся зіпсувати дорогий матеріал, рекомендуємо довірити роботу по його облицюванні професіоналам. І купуйте лише фірмову плитку на кухню, у ванну, хол або для зовнішніх робіт. У каталозі на Plitka.kiev.ua представлена:

Компанія поставляє брендову кераміку від кращих українських та зарубіжних виробників. Якщо вам потрібна стильна та недорога плитка для ванної кімнати або у будь-яке інше приміщення будинку, звертайтеся до нашого інтернет-магазину. Гарантуємо відмінну якість продукції, високий професіоналізм працівників, кращі ціни та швидку доставку по Україні.